پژوهشگران در چین یک سیستم هوش مصنوعی رباتیک ساختند که از جنین انسان در رحم مصنوعی مراقبت و بر روند رشدش نظارت می کند.
این ربات هوش مصنوعی بعنوان راهکاری بالقوه برای مشکلات رشد جمعیت در پرجمعیت ترین کشور جهان ساخته می شود؛ کشوری که اخیرا، نرخ زادوولد در آن به پایین ترین سطح خود در شش دهه اخیر رسیده است.
پژوهشگران موسسه مهندسی و فناوری زیست پزشکی سوژو واقع در استان جیانگ سو شرقی چین این ربات را برای آن ساختند که وظیفه سنگین نظارت، مستندسازی و تنظیم دستی دی اکسید کربن، مواد مغذی و سایر ورودی های محیطی را به عهده بگیرد.
به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست که اولین بار از ساختن این وسیله خبر داد ،[ این ربات] همچنین می تواند جنین ها را بر اساس پتانسیل رشد رتبه بندی کند.
یک مقاله تحقیقاتی منتشر شده در« ژورنال آو بیومدیکال انجینریگ»( Journal of Biomedical Engineering) توضیح داد که چگونه قبلا از این دایه رباتیک برای پرورش جنین حیوانات در محیط رحم مصنوعی استفاده شده است.
در این مقاله آمده است:« در مورد فیزیولوژی رشد جنینی معمولی هنوز رازهای حل نشده بسیاری وجود دارد » و می افزاید که این فناوری« نه تنها به شناخت بیشتر خاستگاه حیات و تحولات جنین انسان کمک می کند بلکه برای برطرف کردن نقص های بدو تولد و دیگر مشکلات مهم سلامت تولیدمثل مبنایی نظری فراهم می کند».
بر اساس این مقاله، این سیستم به جنین اجازه می دهد در محیطی ایمن تر و کارامدتر از محیط طبیعی رحم زن رشد کند.
این فناوری تداعی کننده دایه ای مکانیکی در داستان کوتاه« دایه خودکار ثبت شده دیسی» در مجموعه معروف« استشمام» اثر سال ۲۰۱۹ تد چیانگ است.
در آن داستان، کودکی که فقط تحت نظارت یک دایه خودکار بزرگ شده است، قادر نیست با سایر انسان ها معاشرت کند.
در حالی که این پژوهشگران چینی ثابت نموده اند که میتوان از این فناوری بدون هیچ خطری برای پرورش جنین استفاده کرد، هنوز موانع قانونی وجود دارد که از استفاده آن برای جنین انسان با عمر بیش از دو هفته مانع می شود.
- 15
- 4