به گزارش مهر به نقل از ساینس دیلی، این یافته ها میتوانند گام مهمی در جهت کشف این موضوع باشد که چرا تفاوت ها در بروز سرطان، پیش آگهی و پاسخ درمانی بین مردان و زنان وجود دارد. مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلاء به اکثر انواع سرطان (cancer) هستند که به وضوح در میزان سرطان مثانه نشان داده می شود. مطالعات نشان می دهد که مردان سه تا پنج برابر بیشتر از زنان در معرض ابتلاء به این سرطان هستند.
دکتر «ژو لی»، سرپرست تیم تحقیق از موسسه سرطان سدراس سینای، در این باره می گوید: «محققان معتقد بودند مردان با احتمال ابتلاء به سرطان بالاتری رو به رو هستند، زیرا آن ها بیشتر درگیر رفتارهایی مانند سیگارکشیدن هستند که آنها را مستعد ابتلاء به سرطان می کند. ما مشاهده کردیم که بیولوژی جنسی، نه فقط رفتار، عامل مهمی در ایجاد سرطان است.»
آندروژن ها، هورمون های جنسی که در مردان به مقدار زیاد تولید میشوند، باعث رشد سیستم تولید مثل می شوند. محققان دریافتند که آندروژن ها در سیستم ایمنی تطبیقی که شامل سلول هایی است که به یاد می آورند چگونه به پاتوژن هایی که بدن قبلاً با آنها در تماس بوده است واکنش نشان دهند، تداخل ایجاد می کنند. محققان گزارش میدهند که به نظر میرسد آندروژن ها فعالیت سلول های کشنده تومور به نام سلول های CD۸+ T را مسدود می نمایند.
محققان یک مدل موش مبتلا به سرطان مثانه را مطالعه کردند که در آن تومورهای تهاجمی تر در موش های نر ایجاد می شود، که مشابه در انسان است. آن ها با این مدل، سلول های ایمنی مختلف را در موش های هر دو جنس از بین بردند. وقتی سلول های CD۸+ T را حذف کردند، تفاوت های مردانه و زنانه در شدت سرطان ناپدید شد. این نشان می دهد که نحوه تعامل آندروژن ها با سلول های CD۸+ T به تفاوت های جنسی در سرطان مثانه کمک می کند. علاوه بر این، این تیم دریافتند که تومورها در موش هایی با سطوح بالاتر آندروژن رشد تهاجمی تری دارند.
محققان همچنان در حال تحقیقات بیشتر در این زمینه هستند.
- 14
- 1