اگر کودکان و جوانان در زمان تشخیص دیابت نوع ۱ (T1D) دچار عدم تعادل متابولیک شده باشند، این موضوع میتواند منجر به عوارضی مانند بستری شدن طولانی مدت در بیمارستان، کنترل ضعیف تر سطح قند خون یا حتی میزان مرگ و میر بالاتر شود.
به گزارش سیناپرس، در طول همه گیری کرونا، مراکز دیابت در سراسر جهان افزایش شیوع کتواسیدوز دیابتی یا عوارض حاد دیابت نوع ۱ مشاهده کردند. در این راستا محققان مرکز تحقیقات دیابت آلمان همراه با برخی از همکاران بین المللی بررسی کردند که آیا تعداد موارد عوارض حاد دیابت مرتبط با تشخیص دیابت نوع ۱ در کودکان بیش از حد انتظار افزایش یافته است یا خیر. برای دستیابی به این هدف، پژوهشگران تعداد موارد کتواسیدوز دیابتی را قبل و در طول همه گیری کرونا (corona) آنالیز کردند.
گفتنی است، کتواسیدوز دیابتی میتواند به عنوان علامت اولیه در دیابت نوع ۱ مشخص شده و معمولاً در بیماران تشخیص داده شده دیابت در موقعیت هایی که میزان انسولین خون کمتر از نیاز بدن است ایجاد می شود. کتواسیدوز دیابتی با علایم تنفس کاسمال، نفس با بوی کتون، تهوع و استفراغ، از دست دادن آب شدید و درد شکم یا کاهش سطح هوشیاری خود را نشان می دهد.
این تیم پژوهشی اطلاعات ملی دیابت ۱۳ کشور را ارزیابی کرد. گروه مطالعه شامل ۱۰۴ هزار و ۲۹۰ کودک و جوان بین ۶ ماه تا ۱۸ سال بود که مبتلا به دیابت (Diabetes) نوع ۱ بودند. نتایج تحقیقات نشان داد که افزایش شیوع کتواسیدوز دیابتی در طول همه گیری بیشتر از حد انتظار بود.
به گفته محققان، بین سال های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۹، ۲۷.۳ درصد از کودکان در هنگام تشخیص دیابت نوع ۱ کتواسیدوز دیابتی داشتند. میانگین افزایش سالیانه در شیوع کتواسیدوز دیابتی برای کل گروه ۱.۶ درصد بود. در طول همه گیری کرونا، اعداد و ارقام به طور قابل توجهی بالاتر از شیوع پیش بینی شده بود. در سال ۲۰۲۰، شیوع مشاهده شده کتواسیدوز دیابتی ۳۹.۴ درصد و ۳۸.۹ درصد در سال ۲۰۲۱ بود.
راینهارد دبلیو هال (Reinhard W. Holl) دانشمند و استاد دانشگاه اولم و پژوهشگر ارشد این مطالعات گفت: افزایش شیوع کتواسیدوز دیابتی مرتبط با تشخیص دیابت نوع ۱ در کودکان یک مشکل جهانی است و پیش از همه گیری جهانی کرونا شیوع آن افزایش یافته بود که در طول همه گیری، این افزایش حتی بیشتر شد.
محققان این مطالعه خاطرنشان می کنند: ارائه توضیحی جامع از علائم بارز دیابت نوع ۱ در دوران کودکی برای عموم مردم و افرادی که در مهدهای کودک فعال هستند میتواند به افزایش آگاهی در مورد علائم این بیماری در کودکان کمک کند. علاوهبراین، اقدامات بهداشت عمومی مانند اجرای یک برنامه عمومی غربالگری اتوآنتی بادی سلولی برای کودکان برای کاهش میزان عدم تعادل متابولیک میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی The Lancet Diabetes& Endocrinology منتشر شده است.
- 12
- 1