چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۷ - ۰۷ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۰۴۷۰
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کشف روشی جدید برای کاهش وزن

کاهش وزن,کشف روشی جدید برای کاهش وزن
روشی جدید برای کاهش وزن کشف شد.

همه می دانیم که کاهش وزن طولانی مدت یک نبرد دشوار است. عوامل هورمونی، متابولیک و عصبی که وزن بدن را تنظیم می کنند به این معنی که این وزن بیش از آنکه به اراده بستگی داشته باشد، می تواند یک موضوع زیست شناسی باشد.

به گزارش سیناپرس، در عین حال، ارزش صنعت کاهش وزن جهانی ۲۲۴ میلیارد دلار آمریکا ارزش گذاری شده و قرار است تا سال ۲۰۳۰ به ۴۰۵ میلیارد دلار افزایش یابد.

یکی از ناامید کننده ترین جنبه ها برای بسیاری، تأثیر بازگشت محدودیت کالری است که باعث می شود افرادی که رژیم می گیرند نیمی از وزن از دست رفته خود را در عرض دو سال و حدود ۸۰ درصد آن را پس از پنج سال مجدد به دست آورند. این امر اغلب به عنوان یک شکست شخصی تلقی می شود و می تواند تأثیرات فیزیکی، عاطفی و روانی طولانی مدت داشته باشد.

اخیرا محققان مؤسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک (MPIMR) و دانشکده پزشکی هاروارد تغییر قابل توجهی در مسیرهای عصبی در مغز را شناسایی کرده اند که هنگام رژیم گرفتن اتفاق می افتد و سیگنال های بسیار قوی تری به اعصابی می رسد که واسطه احساس گرسنگی هستند. مهار این سیگنال ها ممکن است به دانشمندان کمک کند تا درمان هایی ایجاد کنند که به افراد در حفظ وزنشان کمک کند.

هنینگ فنسلاو (Henning Fenselau) محقق در موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک که این مطالعه را رهبری می کند، می گوید:مردم عمدتاً به اثرات کوتاه مدت پس از رژیم های غذایی توجه می کنند و می خواستیم ببینیم در درازمدت چه تغییراتی در مغز ایجاد می شود.

برای انجام این کار، محققان موش ها را تحت رژیم غذایی قرار داده و مدارهای مغزی را تحت نظر گرفتند و بر روی نورون های پپتید مرتبط با آگوتی( AgRP) در هیپوتالاموس تمرکز کردند که به کنترل احساس گرسنگی معروف است.

مطالعات قبلی نشان داد که چگونه تحریک این نورون ها منجر به افزایش شدید مصرف غذا می شود. پژوهشگران دریافتند: مسیرهای عصبی به نورون های AgRP زمانی که حیوانات در رژیم غذایی بودند تقویت شده و در آن سطوح تقویت شده باقی می مانند که منجر به بروز سیگنال های گرسنگی شدید می شود که باعث دریافت غذای بیشتر و افزایش سریع تر وزن خواهد شد.

برادفورد لاول (Bradford Lowell) یکی دیگر از محققان از دانشکده پزشکی هاروارد، گفت:این کار درک چگونگی کنترل گرسنگی توسط نمودارهای عصبی را افزایش می دهد. ما قبلاً مجموعه ای کلیدی از نورون ها را کشف کرده بودیم که به طور فیزیکی روی نورون های گرسنگی تاثیر گذارده و آنها را تحریک می کنند. در مطالعه حاضر، متوجه شدیم که ارتباط انتقال دهنده عصبی فیزیکی بین این دو نورون، در فرآیندی به نام پلاستیسیته سیناپسی، با رژیم غذایی و کاهش وزن بسیار افزایش می یابد و این زمینه منجر به گرسنگی مفرط طولانی مدت می شود.

هنگامی که محققان ارتباط بین آن نورون ها را مهار کردند، فعالیت AgRP کاهش یافت و حیوانات پاسخ منظم تری به دریافت غذا داشتند. فنسلائو در خاتمه گفت: این یافته میتواند به ما فرصتی بدهد که اثر بازگشت وزن را کاهش دهیم. در دراز مدت، هدف ما یافتن روش های درمانی است که میتواند به کاهش وزن (Weight Loss) بدن پس از رژیم کمک کند.

شرح کامل این مطالعه در Cell Metabolism منتشر شده است.

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش