ویروس نیل غربی یکی از بیماری های واگیردار است که می تواند بین انسان، پرندگان و برخی حیوانات مانند اسب ها و سگ ها و حتی خفاش ها منتقل شده و خطراتی جدی و حتی مرگ بیمار را در پی داشته باشد. اخیرا دانشمندان روسیه مدعی ساخت واکسنی موثر علیه این بیماری شدند.
به گزارش سیناپرس، ویروس نیل غربی میکروارگانیسمی است که به طور معمول باعث شیوع بیماری های مرگباری در اسب ها، پرندگان و انسان می شود. این ویروس عمدتاً پرندگان را آلوده می کند، اما موارد متعدد انسان ها ، سگ ها، اسب ها و خفاش ها نیز توسط این ویروس گزارش شده است.
روز گذشته معاون مؤسسه تحقیقاتی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی گامالیا اعلامکرد: پژوهشگران این مرکز در حال ساخت واکسنی علیه تب نیل غربی هستند.
گفتنی است، این ویروس برای نخستین بار در سال ۱۹۳۷، در کشور اوگاندا مشاهده شده و بررسی های بعدی نشان داد: ویروس فوق دارای قدرت بالقوه زیادی برای ایجاد بیماری در انسانها است.
دنیس لوگونوف، معاون موسسه تحقیقاتی گامالیا، در این رابطه گفت: ما اکنون در حال ساخت واکسنی علیه تب نیل غربی هستیم که میتواند در هر نقطه از جهان افراد را آلوده کند زیرا این ویروس اگر چه در آفریقا شناسایی شده اما امکان ورود به سایر مناطق جهان را نیز دارد.
لوگونوف اعلام کرد که جوامع پزشکی باید نسبت به تب نیل غربی بسیار هوشیار باشند، زیرا این ویروس بيش ترین پتانسیل همه گیری را در میان بیماری های بومی قاره آفریقا دارد.
وی در ادامه توضیحاتش گفت: این عفونت هنوز در بسیاری از کشورها مانند روسیه وارد نشده است اما می تواند تبدیل به یک همه گیری جدید شود، ما بطور طبیعی در حال ساخت واکسنی برای محافظت از خود هستیم. با این حال، این عفونت در حال حاضر مختص آفریقا است. بنابراین ما می توانیم به نوعی برنامه ریزی کنیم که سد نخست دفاعی خود را از کشور های آفریقایی شروع کنیم.
به گفته لوگونوف، چندین نوع آنتی ژنی به طور خاص برای این واکسن و همچنین تعدادی از اشکال آنتی ژنی وجود دارد که باید توسط دانشمندان آزمایش شوند.
او ادامه داد: امسال حدود سه، چهار یا پنج توالی ژنتیکی برای این واکسن ایجاد شده و در سه سال آینده به مرحله آزمایش های بالینی می رسیم. به این ترتیب میتوان یکی از ویروس های دارای خطر بالقوه تبدیل شدن به همه گیری جهانی را در نطفه کنترل کرده و جان انسان های بسياري را نجات دهیم.
- 11
- 5