به گزارش مهر به نقل از هلث لاین، تحقیقات جدید نشان می دهد که افزایش ضربان قلب میتواند منجر به سکته در بیماران مبتلا به عروق کاروتید مسدودشده شود.
ولی برای بیماران بدون انسداد یا انسداد کم، ورزش به حفظ جریان خون سالم کمک می کند.
برای درک رابطه بین افزایش ضربان قلب و اثرات نامطلوب بر بیماران مبتلا به تنگی متوسط تا شدید شریان کاروتید، تحقیقات بیشتری موردنیاز است.
برای بیماران دارای سطح تنگی و انسداد متوسط یا بالاتر، توصیه های ورزشی شامل پیاده روی ، یوگا و تمرینات تعادلی برای جلوگیری از افتادن است.
در حالی که ورزش بطور معمول برای سلامتی ما مفید است، افزایش ضربان قلب میتواند اثرات منفی بر افرادی با شرایط سلامت خاص داشته باشد.
محققان با استفاده از یک مدل محاسباتی، جریان خون را در شریان های کاروتید در مراحل زیر شبيه سازي کردند:بدون انسداد، با انسداد خفیف ۳۰ درصد و با انسداد متوسط ۵۰ درصد. آن ها تأثیر ضربان قلب را در طول ورزش و ضربان قلب در حالت استراحت تجزیه و تحلیل کردند.
برای کسانی که انسداد و انسداد خفیف نداشتند، ورزش برای کاروتید شبيه سازي شده مفید بود.
اما برای بیماران انسداد متوسط، ورزش استرس را در ناحیه مسدود شده افزایش می دهد، که امکان دارد باعث پارگی رگ شود.
هنگامی که این انسداد به مغز میرسد، در نهایت میتواند منجر به سکته مغزی (stroke) ایسکمیک شود.
«سومنات روی»، نویسنده و دانشیار مؤسسه فناوری هندی خاراگپور، گفت: «ورزش برای جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی بسیار مفید است. مطالعات نشان می دهد که ضربان قلب بالاتر ناشی از ورزش، سطوح استرس دیواره شریان را بهبود می بخشد و از ایجاد انسداد تنگی جلوگیری می کند.»
روی توضیح داد:« با این حال، برای مدل های شریان با وجود انسداد از قبل، سطوح بالاتری از نوسانات وجود دارد.»
او در ادامه گفت: «این ممکن است خطر پیشرفت بیشتر تنگی همراه با استرس برشی بسیار بالا را افزایش دهد، منجر به شکستن پلاک و تشکیل لخته خون یا آمبولی شود که میتواند به مغز رفته و عروق نازک تر را مسدود کند. در نهایت منجر به سکته مغزی شود.»
مطالعات نشان می دهد یک ضایعه تنگی ۵۰ درصد یا بیشتر امکان دارد خطر انسداد جریان را افزایش دهد و در نتیجه منجر به سکته مغزی یا حمله قلبی شود.
- 16
- 4