یک مطالعه جدید نشان می دهد ممکن است استفاده از مکمل های روغن ماهی تاثیری در سلامت قلب و مغز و همچنین مفاصل، چشم ها و سیستم ایمنی نداشته باشند.
به گزارش مهر به نقل از هلث دی نیوز، نویسنده مطالعه «جوانا اسدوریان» از دانشگاه تکزاس، گفت: «ما از آزمایش های تصادفی و بزرگ اخیر می دانیم که مکمل های روغن ماهی از بیماری قلبی در جمعیت عمومی پیشگیری نمی کنند، اما با این حال یکی از رایج ترین مکمل هایی هستند که اغلب توسط افرادی که هنوز معتقد هستند برای قلبشان مفید است، مصرف می شود.»
نویسندگان با استفاده از داده های برچسب مکمل های روغن ماهی موجود در بازار، درباره آنچه این برچسب ها واقعاً می گویند، تحقیق کردند.
محققان همچنین کل دوزهای روزانه ترکیبی EPA و DHA، اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ماهی را ارزیابی کردند.
آن ها دریافتند که ۲۰۸۲ مورد از ۲۸۱۹ مورد بررسی شده حداقل یک ادعای سلامتی داشتند که تقریباً ۷۴٪ است. و از آن ها، تنها ۱۹ درصد ادعای سلامت واجد شرایط مورد تائید سازمان غذا و دارو آمریکا را ارائه کردند. شایع ترین ادعاها اظهارات در مورد ارتقای سلامت قلب و عروق بود.
این مطالعه همچنین تغییرات زیادی را در دوزهای روزانه EPA و DHA نشان داد، به طوری که ۹٪ از مکمل ها در میان ۱۶ مارک برجسته حاوی دوز روزانه ۲ گرم یا بیشتر از ترکیب EPA و DHA بودند.
این مطالعه نشان داد که از هر ۵ نفر بالای ۶۰ سال، ۱ نفر مکمل های روغن ماهی برای سلامت قلب مصرف می کند.
دکتر «آن ماری ناوار»، یکی از نویسندگان این مقاله، گفت: «امکان دارد بهتر باشد افراد روی مصرف سبزیجات تازه، عضویت در باشگاه ورزشی یا مصرف داروی درمان فشار خون یا کلسترول تمرکز کنند.»
ناوار گفت: «بعنوان یک متخصص قلب و عروق، به بیمارانم می گویم که اگر روغن ماهی مصرف می کنند تا از بیماری قلبی (heart disease) جلوگیری کنند، می توانند مصرف آنرا متوقف کنند زیرا به آنها کمک نمی کند.»
- 15
- 6