به گزارش ایرنا، دکتر کمال خرازی به مناسبت فرا رسیدن 'هفته آگاهی از مغز' در جمع خبرنگاران افزود: مردم برای حفظ سلامت مغزشان در درجه اول باید از آنچه موجب تخریب مغز می شود برحذر باشند که یکی از مصیبت های امروز جامعه ما مواد مخدر است که مخرب جدی مغز به شمار می آید.
وی افزود: افراد از مواردی که در زندگی، مغز را دچار اغتشاش کند و از تمرکز بازدارد باید احتراز کنند و مراقبه و تمرکز بیشتری بر مغز داشته باشند.
خرازی با بیان اینکه مراقبه در بسیاری از کشورهای دنیا به امری متداول و مرسوم تبدیل شده است، گفت: حتی تمرین های یوگا هم به مراقبه بیشتر کمک می کند و از نظر ادبیات اسلامی هم مراقبه روشی است که باعث تمرکز بیشتر و تقویت بیشتر ذهن و مغز انسان می شود و نمونه های زیادی بین بزرگان دینی خودمان داشته ایم که از طریق مراقبه به قدرت های والایی دست پیدا کرده اند که این در واقع به واسطه تقویت توانایی مغز است.
وی خاطرنشان کرد: باید از طریق فکر کردن، کار بیشتر علمی، جلوگیری از آنچه موجب تخریب مغز می شود، عملکرد مغز خود را تقویت کنیم.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی یادآور شد: معمولا دانشمندان و علما کمتر دچار آلزایمر می شوند چراکه از مغز خود در مسیر صحیح استفاده می کنند، دانش می آموزند و فکر و تحلیل می کنند که همین امور، باعث تقویت و تعمیق مغز می شود.
وی درباره تاثیر استفاده از ابزارهای فناوری های ارتباطی مانند تلفن همراه بر عملکرد مغز افراد نیز گفت: هنوز جای بحث است که سیستم هایی که مطالب و مواد غیرمتمرکز زیادی به مغز شما وارد می کند و از تمرکز مغز جلوگیری می کند آیا آثار مخربی دارد یا خیر.
خرازی با تاکید بر لزوم استفاده بهینه از ابزار موبایل و شبکه های اجتماعی تصریح کرد: روشی که اکنون در بین جوانان مرسوم شده و موبایل، تمام لحظات آنها را پر می کند حداقل ضرری که دارد، باز داشتن آنها از کتاب خواندن و فکر و تحلیل است.
وی تاکید کرد: قطعا باید از این امکانات و فناوری ها استفاده کرد ولی باید استفاده درست و به جا داشت نه اینکه حجم زیاد اطلاعات سطحی را به مغز وارد کرده و مغز را خسته کرد.
هفته آگاهی از مغز از جمعه ۲۹ بهمن آغاز شده و تا ۵ اسفند ادامه خواهد داشت.
- 9
- 3