دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۱ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۱۷۶۲
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

رابطه بین مدیریت فضای کسب و کار و سلامتی؛

تاثیر مستقیم استرس ناشی از مدیریت نادرست بر سلامتی قلب

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی,کارفرمای بد

سپیدآنلاین/ نتایج تحقیق محقق‌های سوئدی نشان می‌دهد که افراد دارای کارفرماهای غیرعادی، دیکتاتور، بی‌ملاحظه و فاقد مهارت‌های مدیریتی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی همچون حمله قلبی هستند. 

 

این تحقیق در شماره نوامبر ۲۰۱۶ ژورنال Occupationa- and Environmenta- Medicine به چاپ رسید و نشان می‌دهد که استرس ناشی از مدیرهای بد خطر مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد.

 

محققان سوئدی برای انجام تحقیق خود سلامت قلبی بیش از ۳۰۰۰ کارگر مرد را در بین سال‌های ۱۹۹۲ و ۱۹۹۵ زیر نظر داشتند. و گزارش‌های مربوط به‌سلامت حرفه‌ای آن‌ها نیز با داده‌های ملی مربوط به پذیرش افراد به بیمارستان و مرگ ناشی از بیماری قلبی تا سال ۲۰۰۳ تطبیق داده شد.

 

در طول این ده سال ۷۴ مورد بیماری قلبی غیرمرگ‌بار و مرگبار همچون حمله قلبی، آنژین ناپایدار (Unstable angina) یا ایست قلبی (Cardiac arrest) رخ داد. هر چه این کارگرها توانایی مدیر خود را بالاتر دانستند، میزان خطر ابتلا به مشکلات قلبی خطرناک در آن‌ها کمتر بود.

 

این تحقیق نشان داد که وقتی‌که یک کارگر برای مدت طولانی برای یک شرکت کار می‌کند ارتباط میان رهبری درک شده مدیران و خطر مشکلات قلبی خطرناک در میان کارگرها بیشتر می‌شود، چون باگذشت زمان استرس ناشی از کارفرماهای بد افزایش می‌یابد. 

 

محققان پیشنهاد می‌کنند که شرکت‌ها برای بهبود مهارت‌های مدیران خود گام‌هایی را بردارند تا از بیماری قلبی خطرناک کارگرهای خود جلوگیری کنند.

 

دکتر آنا نیبرگ، عضو موسسه تحقیقاتی استرس در دانشگاه استکهلم می‌گوید: «یک مدیر فعال و خوب می‌تواند با دانش و مهارت خود و حمایتی که به کارگرها نشان می‌دهد از فرایندهای مخرب در میان گروه‌های کاری جلوگیری کند و درنتیجه می‌تواند باعث تقویت فرایندهای بازدهی دار و نه ایجادکننده استرس در میان کارمندها شود.»

 

ارزیابی کارفرماها

شرکت‌کننده‌های این تحقیق از یک سیستم ارزیابی برای مدیران ارشد خود استفاده کردند و در مورد چیزهایی همچون نحوه ارتباط و واکنش مدیرها، موفقیت آن‌ها در مدیرت تغیر، توانایی آن‌ها در هدف‌گذاری‌ها و میزان موفقیت آن‌ها در نمایندگی کردن شرکت نمره دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که هر چه رهبری مدیران در سطح بالاتری قرار داشت کارمندها در معرض خطر بیماری قلبی کمتر بودند. به‌طور خلاصه، نتایج این تحقیق نشان داد که مدیرهای بد می‌توانند برای سلامتی افرادی خطرناک باشد که با آن‌ها کار می‌کنند.

 

در یک تحقیق اخیر دیگر محققان دریافتند که کارگرهایی که محیط کاری خود را یک محیط کاری نامساعد ازنظر روانی می‌دانستند ۵۰ درصد بیشتر در معرض بیماری قلبی و عروقی بودند. در این تحقیق گفته شد: «عوامل استرس‌زای روانی اجتماعی یک‌چیز مرسوم در محیط‌های کاری هستند و درنتیجه کارگرهای که بیشتر در معرض این عوامل هستند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.»

 

محققان می‌گویند که اسناد مربوط به تاثیر کیفیت رفتار مدیرها روی سلامتی کارگرها در حال افزایش است. به‌طورکلی، یک کارگر نگران رفتار سنجیده مدیر خود، نحوه توانایی او در تحریک عقلانی کارمندها و توانایی آن‌ها در برقرار ارتباط با افراد زیردستش است. در این تحقیق سوال‌های زیادی از شرکت‌کننده‌ها در مورد رفتارمدیرهای آن‌ها شده است که برای نمونه می‌توان به سوال‌هایی همچون «آیا مدیر شما به دلیل عدم انجام درست کاری شما را موردانتقاد قرار داده است» اشاره کرد. به‌طورکلی، علاوه بر رفتار مدیرها و نحوه مدیریت آن‌ها سوال‌های در مورد موفقیت مدیرها در ارتباط موثر با کارمندهای خود نیز بیان‌شده است.

 

نحوه ارتباط مدیران با کارمندهای خود از عوامل اساسی در رابطه میان یک مدیر و کارمندش است و بر اساس نتایج این تحقیق کارمندها یا کارگرهایی که مدیران آن‌ها در برقراری ارتباط دچار مشکل بودند بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات قلبی بودند. محققان این تحقیق توصیه می‌کنند که آموزش مدیران در مورد چگونگی انجام بهتر وظایف خود و تغیر مثبت رفتارهاهای خود در قبال کارمندها می‌تواند هم به بازدهی کارمندها بیفزاید و هم خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را در آن‌ها کاهش دهد.

 

درنتیجه باید بیان داشت که یک مدیر نباید کارمند خود را به‌عنوان یک برده در نظر بگیرید و هر رفتاری را که می‌خواهد در قبال او داشته باشد. متاسفانه بعضی از مدیرها بر این تصور هستند که برای مدیریت بهتر نیازی به مهارت، تجربه و نحوه ارتباط با کارمندها نیست، بلکه صرف مقتدر بودن می‌تواند باعث پیشرفت شرکت شود. اما حقیقت امر این است که یک مدیر یا کارفرما زمانی می‌تواند باعث بهبود عملکرد شرکت و سوددهی شرکت خود شود که ارتباطی دوستانه و موثر با کارمندهای خود برقرار کند. همین ارتباط موثر و توانمند بودن مدیر می‌تواند این ادراک را در کارمند برانگیزد که مدیر من یک فرد کاردان و بامحبت است.

 

همین ادراک باعث می‌شود که از استرس کارمند کاسته شود و درنتیجه بتواند وظایف خود را بهتر انجام دهد. علاوه بر این، استرس کمتر به معنای سلامتی بیشتر کارمند نیز است. در پایان باید بیان داشت که بر اساس این تحقیق جدید محققان سوئدی، رفتار بد مدیران می‌تواند تاثیر منفی روی سلامتی کارمند، مخصوصا سلامت قلبی او داشته باشد. دلیل این تاثیر منفی نیز این است که رفتار بد مدیر باعث افزایش استرس کارمند می‌شود و استرس نیز روی سلامتی فرد تاثیر می‌گذارد. درنتیجه مدیران باید درزمینه رفتار موثر با کارمندها آموزش ببیند تا بتوانند هم سلامت کارمندهای خود را حفظ کنند و هم با بازدهی بیشتر از سوی کارمندهای خود مواجه شوند.

مصطفی صداقت رستمی

 

 

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش