دیجیاتو/ علم دندانپزشکی هر روز پیشرفت های جدیدی را به خود می بیند، از کاربردهای واقعیت مجازی گرفته تا مسواک های خودکار، اما تجربه ناخوشایند عملیات ترمیم ریشه، دندان و لثه همچنان به قوت خود باقیست.
حالا محققین روشی به نام LANAP (عمل اتصال به کمک لیزر) را ابداع کرده اند که از لیزر مخصوص برای حذف بافت های پوسیده و آسیب دیده بین دندان و لثه بهره می گیرد، جرم های عامل عفونت را از بین می برد، و بافت سالم را بدون تغییر باقی می گذارد.
این روش از آن جهت حائز اهمیت است که بیماری های لثه با بیماری های سیستمی مانند بیماری قلبی، آلزایمر، سکته، سرطان، دیابت و موارد دیگر ارتباط دارد. علی رغم اینکه حدود ۸۰ درصد از بزرگسالان در آمریکا به نوعی از بیماری لثه رنج می برند، اما اصرار به حفظ دندان های پوسیده، آنها را از درمان لثه باز می دارد.
اگرچه استفاده از لیزر برای حذف پوسیدگی ها در دهان کمی ترسناک به نظر می رسد، اما افرادی که تحت عمل LANAP قرار گرفته اند، بازخورد مثبتی داشته و حداقل درد و ناراحتی را گزارش کرده اند.
این روش نیاز به جراحی لثه را از بین می برد، عملی بسیار تهاجمی و دردناک که شکل دهی مجدد لثه به منظور احیای شکل و عملکرد طبیعی اجزای حامی دندان ها در دهان را به همراه دارد.
اکثر بیماران پس از LANAP نیاز به تجویز هیچگونه مسکن نداشتند، زمان بهبود سریع تری را تجربه کردند، و پس از عمل جراحی زندگی عادی خود را از سر گرفتند. اگرچه با استفاده از این روش هنوز هم باید به دیدار دندانپزشکان برویم، اما احتمالاً کمی از عذاب جسمی مان کاهش خواهد یافت.
- 14
- 4