به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلی میل، کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند قند موجود در شیر مادر میتواند ابر میکروبها را از بین ببرد.
کارشناسان برای ساخت آنتی بیوتیکهایی با اثر مشابه شیر مادر در تلاش هستند تا در نابود کردن ابر میکروبها از آنها استفاده كنند.
پژوهشهای قبلی نشان داده بود، پروتئینهای خاصی در شیر مادر وجود دارد که از نوزاد در مقابل ابتلا به بسیاری از بیماریهای عفونی از جمله اسهال مراقبت مى کند.
پژوهشهای جدیدی در خصوص اثر قند موجود در شیر مادر و ارتباط آن با از بین بردن ابر میکروبها انجام شده که حاصل تلاش محققان دانشگاه واندربیلت آمریکا است.
میکروبها و باکتریهای مقاوم به درمان یکی از چالشهای بزرگ پزشکی است و همه ساله باعث مرگ ۷۰۰ هزار نفرد در دنیا میشود.
حتی قویترین آنتی بیوتیکهای امروزی هم نمیتوانند برخی از میکروبها را درمان کنند و فرد مبتلا جان خود را از دست میدهد به همین دلیل کارشناسان به بررسی خواص شیر مادر، پروتئین و قند موجود در آن پرداخته اند تا نسل جدیدی از آنتی بیوتیکهای قوی و با کارایی بالا در مقابل ابر میکروبها را تولید کنند.
آنتی بیوتیکهای شیمیایی با وجود تمامی مزایای درمانی حاوی مواد سمی در ترکیب خود هستند که سبب عوارض جانبی در افراد میشود، اما آنتی بیوتیکهای طبیعی موجود در شیر مادر هیچ مواد سمی در خود ندارند و از قدرت بالاتری برای درمان بیماریها برخوردار هستند.
کارشناسان بررسی بر روی پروتئین شیر مادر را با جمع آوری نمونه از شیر مادرهایی در کشورهای مختلف دنیا به دست آورده اند. از جمله مشهورترین پروتئینها که میتوانند ابر میکروب هایی، چون ای کولای (E.coli) و حتی تومورهای سرطانی را از بین ببرند میتوان لاکتوفرین و هاملت را نام برد.
نتایج این تحقیق در نشست سالانه انجمن شیمی آمریکا مطرح شده و در نشریه ACS بیماریهای عفونی به چاپ رسیده است.
- 14
- 6