پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۶ - ۱۵ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۱۴۰
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

وقتی لبخند از شرایط سلامت شما سخن می‌گوید! / آیا خنده درمانی واقعی است؟

لبخند,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
زمان و تلاشی را که صرف بهداشت دهان و دندان خود می کنید می تواند نتایج ارزشمندی را به همراه داشته باشد.

به گزارش عصر ایران به نقل از "هلث"، پژوهشگران پیوند بین سلامت ضعیف دهان و دندان و بیماری هایی که قلب، مغز، و دیگر بخش های بدن را درگیر می کنند، شناسایی کرده اند. از این رو، رسیدگی به وضعیت دهان و دندان هرچه بیشتر اهمیت می یابد.

 

همچنان به نخ دندان نیاز دارید

استفاده از نخ دندان موضوعی است که نتایج مطالعات درباره آن یکدست نیستند. برخی مطالعات به این نکته اشاره دارند که استفاده از نخ دندان تاثیر چندانی در سلامت دهان و دندان ندارد، در شرایطی که برخی دیگر نتیجه ای متضاد را نشان می دهند. با این وجود، استفاده از نخ دندان عادتی است که ترک نکردن آن بهتر است.

 

بیماری لثه شرایطی است که در کوتاه مدت شکل نمی گیرد و گاهی اوقات ممکن است چند سال طول بکشد. با گذشت زمان، باکتری ها می توانند بین دندان ها پنهان شده و افزایش یابند، که افزایش تولید اسیدی که موجب پوسیدگی دندان می شود را به همراه دارد. استفاده از نخ دندان به خلاص شدن از شر این باکتری های مزاحم کمک می کند. بهترین روش استفاده از نخ دندان بالا و پایین بردن عمودی آن بین دندان ها است.

 

دهان می تواند اطلاعات بسیاری درباره سلامت شما ارائه کند

زمان و تلاشی را که صرف بهداشت دهان و دندان خود می کنید می تواند نتایج ارزشمندی را به همراه داشته باشد. پژوهش ها نشان داده اند که شرایط لثه ها با موضوعات سلامت مختلفی پیوند خورده اند. چندین مطالعه پیوند بین بیماری لثه و بیماری قلبی را نشان داده اند. مطالعه ای که در سال ۲۰۱۵ توسط پژوهشگران کره ای انجام شد، نشان داد که عدم استفاده از مسواک و نخ دندان می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد.

 

مطالعات دیگر ارتباط بین سلامت دهان و دندان و زایمان زودرس، آرتریت روماتوئید، بیماری آلزایمر، و حتی سرطان ریه را نشان داده اند. بنابر یک نظریه، بیماری لثه شکل گیری التهاب در سراسر بدن را تحریک می کند، که خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهد.

 

آیا ترس دندانی دارید؟ این شرایط قابل درمان است

اگر مراجعه به دندانپزشک شما را عصبی می کند، بدانید تنها فردی در جهان نیستید که این شرایط را تجربه می کند. از هر ۱۰ نفر، یک نفر چنان ترس شدیدی از مراجعه به دندانپزشک دارد، که وی را از انجام این کار باز می دارد. این شرایط می تواند تاخیر در درمان را موجب شود و در نهایت این افراد نیازمند انجام انواع مختلفی از عمل های جراحی دردآور باشند.

 

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۵ در نشریهBritish Dental Journal منتشر شد، نشان داد که ۷۹ درصد بیماران مضطرب که به طور میانگین پنج جلسه رفتار درمانی شناختی را پشت سر گذاشته بودند، بی نیاز از آرام بخش ها قادر به پشت سر گذاشتن جلسه درمان دندان خود بودند.

 

گزینه دیگر شاید اندکی عجیب به نظر برسد، اما گوش دادن به آهنگ های آرامش بخش می تواند به کاهش اضطراب کمک کنند. اگر همچنان مضطرب و عصبی هستید، پیش از آغاز به کار این مساله را به دندانپزشک اطلاع دهید. اگر وی توجه خاصی به این مساله ندارد، بهتر است به دندانپزشک دیگری مراجعه کنید.

 

بهترین روش برای مبارزه با تاول تبخالی چیست؟

اگر با مشکل تبخال روی لب های خود مواجه می شوید، ممکن است پدیدار شدن آنها در فصول سرد افزایش یابد. استرس، ترک خوردگی لب ها یا سیستم ایمنی ضعیف طی فصول سرد می توانند از دلایل شکل گیری این شرایط باشند.

 

به محض مواجهه با احساس سوزش و خارش که اغلب یک یا دو روز پیش از شکل گیری تاول تبخالی آغاز می شوند، به پزشک مراجعه کنید. وی می تواند آسیکلوویر، یک داروی ضد ویروس که می تواند مدت زمان بهبودی را به نصف کاهش دهد، را تجویز کند. همچنین، استفاده از داروهای آرامش بخش و ضد عفونی کننده بدون نسخه که می توانند به خشک کردن تبخال ها کمک کنند، توصیه می شود.

 

خنده درمانی واقعی است

لبخندی واقعی و زیبا می تواند عنصر قدرتمندی باشد. به عنوان مثال، طی یک مطالعه که در سال ۲۰۱۴ انجام شد، بزرگسالانی که به مدت ۲۰ دقیقه یک ویدئو خنده‌دار را تماشا کرده بودند، در مقایسه با گروه کنترل که طی مدت زمانی مشابه به آرامی سر جای خود نشسته بودند، عملکرد بهتری در آزمون های حافظه داشتند. لبخند نخستین گام به سوی خنده است و به نظر می رسد افزایش ترشح اندورفین و دوپامین در مغز را موجب می شود، که احساس رضایت و شادی را در فرد ایجاد می کند.

 

لبخند الکی می تواند پیامد داشته باشد

شما می توانید لبخند زدن الکی را کنار گذاشته و به گونه های خود استراحت دهید، زیرا برخی پژوهش ها نشان داده اند که لبخند زدن اجباری به واقع ایده خوبی نیست. مطالعه ای که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، نشان داد، افرادی که در تمام طول روز الکی لبخند به لب دارند، نسبت به آنهایی که به واقع و در موارد خاص لبخند می زنند، خود را کمتر درگیر کار احساس می کنند.

 

هنگامی که الکی لبخند می زنید، یک احساس تنش یا ناآرامی ایجاد می شود که تجربه آن خوشایند نیست. به بیان دیگر، مردم چیزهای الکی را دوست ندارند. می توانید با تجسم خود در حال انجام دادن کاری که به آن علاقه دارید، یک بیان شادی طبیعی داشته باشید.

 

برخی غذاها می توانند به دندان های شما آسیب وارد کنند

 

غذاها و نوشیدنی هایی که در ادامه به آنها اشاره می شود می توانند به دندان های شما آسیب وارد کنند:

 

نوشابه های رژیمی: نوشابه های رژیمی به اندازه نوشابه های معمولی می توانند با دندان های شما نامهربان باشند. این نوشیدنی ها اغلب حاوی اسید فسفریک و اسید سیتریک هستند که می توانند مینای دندان را از بین ببرند.

 

شراب: شراب قرمز می تواند لک شدن دندان ها را موجب شود، این در شرایطی است که تمامی شراب ها اسیدی هستند، از این رو می توانند موجب فرسایش مینای دندان ها شوند و آنها هرچه بیشتر مستعد لک شدن و حساسیت شوند.

 

میوه های خشک: میوه های خشک چسبنده بوده و محتوای قند بالایی دارند که می تواند به پوسیدگی دندان ها منجر شود. بهترین گزینه در میان میوه های خشک کشمش است زیرا می تواند رشد برخی باکتری های دهان را سرکوب کند.

 

یخ: جویدن یک ماده سخت می تواند به مینای دندان آسیب وارد کند. پس به خاطر سلامت دندان ها بهتر است از جویدن یخ یا خوراکی های سخت دیگر پرهیز کنید.

 

پوره سیب زمینی: غذاهای پر از نشاسته مانند پوره سیب زمینی به دندان ها می چسبند. چیپس سیب زمینی که خرده های آن می تواند درمیان دندان ها گرفتار شود نیز خوراکی خوبی نیست. پس از خوردن این قبیل غذاها استفاده از نخ دندان برای خارج کردن ذرات باقیمانده غذا از میان دندان ها را فراموش نکنید.

 

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش