به گزارش ایسنا به نقل از تکتایمز، آیا مطالعه با صدای بلند واقعا میتواند به شما کمک کند مطالب بیشتری را به خاطر بسپارید؟ یک مطالعه دریافت که این کار در واقع به ثبت بهتر اطلاعات در مغز در یک فرایند به نام "اثر تولید" کمک میکند.
محققان دانشگاه "واترلو"(Waterloo) در کانادا دریافتند که خواندن مطلبی با صدای بلند در واقع به مردم کمک میکند که اطلاعات را بهتر به خاطر بسپارند. آن طور که مشخص شد، تنها خواندن کتب با صدای بلند و شنیدن صدای خود، برای حافظه مفید است.
محققان چهار روش یادگیری از طریق خواندن را مورد آزمایش قرار دادند؛ خواندن در سکوت، شنیدن صدای شخص دیگری، بلند خواندن و گوش دادن به صدای ضبط شده.
نتایج آزمایش روی ۹۵ شرکت کننده نشان داد که خواندن اطلاعات با صدای بلند، بیشترین ماندگاری را در ذهن ایجاد میکند.
"کالین مکلئود"، سرپرست این مطالعه گفت: این مطالعه تایید میکند که یادگیری و فواید حافظه حاصل از مشارکت فعال است. بلند خواندن یک کلمه، آن را برای حافظه بلند مدت متمایز میکند.
"اثر تولید" مزیتی است که فرد با بلند خواندن یک متن و نه در سکوت خواندن، از آن بهرهمند میشود.
در مطالعه قبلی، محققان دریافتند که خواندن با صدای بلند به خودی خود نسبت به شنیدن صدای دیگران موجب تقویت حافظه میشود و این خودخوانی، اثر تولید را تلقین میکند.
اساسا نتایج مطالعه نشان میدهد که عمل خواندن کلمات با صدای بلند با توجه به دو چیز به شدت مزایای حافظه را در بر دارد. اول این که کلمات با صدای بلند خوانده میشوند و دوم این واقعیت است که فرد در واقع در حال صحبت با خود است.
این تحقیق همچنین چند تحقیق گذشته را که در آنها اثر تولید تایپ کردن و نوشتن کلمات بر حافظه اندازه گرفته شده بود، مورد بررسی قرار داد.
دانشآموزان برای امتحانها میتوانند درس را با صدای بلند بخوانند تا به آنها کمک کند به خاطر بسپارند.
علاوه بر این، محققان یادآوری میکنند که سالمندان پازل و معما حل کنند تا حافظه خود را تقویت کنند، همچنین میگویند که فعالیت بدنی و ورزش میتواند حافظه را بهبود بخشد.
نتایج این مطالعه به فهرست رو به رشد فعالیتهایی که مردم میتوانند برای تقویت حافظه انجام دهند، افزوده میشود.
بعضی از فعالیتهای دیگر که گفته میشود افزایش حافظه را در پی دارد شامل خوردن شکلات است که به طور چشمگیری میتواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد، حافظه فعال را بالا ببرد و پردازش تصویری را بهبود دهد.
این مطالعه در نشریه Memory منتشر شده است.
- 16
- 4