به گزارش فارس به نقل از هلثدی، نتایج تازهترین بررسیها نشان میدهد، مواد شیمیایی خانگی که به شکل گستردهای مورد مصرف قرار میگیرند به سلامت کلیهها آسیب میرسانند.
براساس نتایج به دست آمده از مطالعات متعدد، این مواد شیمیایی تولید شده موسوم به PFAS (مواد پر- و پلی فلوروآلکیل) قابل تجزیه زیستی نیستند.
به گفته کارشناسان بهداشتی، افراد از طریق خاک، مواد خوراکی، آب و هوای آلوده در معرض آنها قرار می گیرند.
محققان این پژوهش از دانشگاه کارولینای شمالی میگویند: «بدترین شکل استفاده از مواد شوینده و پاک کننده آن است که آنها را با آب گرم مخلوط کنند یا از آنها در محیطهای بستهای که بخار آب وجود دارد، استفاده شود».
جان استانیفر محقق ارشد این مطالعه میگوید: کلیهها اعضای بسیار حساسی هستند، به خصوص زمانیکه مواد سمی زیست محیطی وارد جریان خون میشوند.
محققان باور دارند، بیماریهای تنفسی و مشکلات بلع غذا ، دردهای شدید گلو ، بینی و چشم از عوارض تماس با این گونه مواد شیمیایی است و این مواد باعث کاهش بینایی میشوند.
سوزش مری ، تهوع ، استفراغ همراه با خون و دردهای شکمی از عوارضی هستند که هنگام تماس با مواد شوینده و پاک کنندهها در دستگاه گوارش بروز میکنند.
کاهش ناگهانی فشار خون از دیگر عوارض تماس مستقیم و زیاد با مواد شیمیایی است؛ تماس زیاد با مواد شیمیایی مشکلات پوستی، تحریک و سوزش پوست را به وجود میآورند.
- 14
- 4