به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، در تحقیقات موسسه اینسیلیکو مدیسین در آمریکا، برای پیش بینی سن بیولوژیکی، از مدل هایی استفاده شد که با بهره گیری از تکنیک های یادگیری عمیق و هوش مصنوعی توسعه یافته اند. این محققان با تجزیه و تحلیل نشانگرهای بیوشیمیایی با استفاده از هوش مصنوعی توانستند تفاوت های سن بیولوژیکی بین افراد سیگاری و غیرسیگاری را شناسایی کنند.
بر اساس نتایج حاصل از این تحقیقات که با تجزیه و تحلیل اطلاعات آزمایش خون ۱۴۹ هزار شخص بالغ به دست آمده است، افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری با سرعت بیشتری پیر می شوند. در واقع سن بیولوژیکی مردان و زنان سیگاری به دو برابر سن تقویمی آن ها می رسد.
به اعتقاد محققان روش های فعلی بررسی نتایج آزمایش خون چندان قابل اعتماد نیستند و لازم است این روش ها با تجزیه و تحلیل توسط فناوری هوش مصنوعی و آموزش عمیق جایگزین شوند تا اثر واقعی استعمال دخانیات، سبک زندگی و سایر عوامل محیطی بر پیری به درستی اندازه گیری شود.
موسسه اینسیلیکو مدیسین (Insilico Medicine) یکی از موسسات پیشرو در به کار گیری هوش مصنوعی در حوزه کشف داروهای جدید، توسعه نشانگرهای زیست، داروهای دیجیتالی و تحقیقات مربوط به پیری در جهان است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.
- 14
- 1