به گزارش ايسنا به نقل از گیزمگ، پژوهش های فراتحلیلی اخیر محققان نشان ميدهد رابطه مستقیمی بین بیماري پیوره و فشار خون بالا موجود است و هرچه سلامت دهان و دندان شخص خطرناک باشد، خطر ابتلای آن شخص به فشار خون بالا بیش تر هست.
پیوره یا پیرادندان آماسیا بیماري بافت های پیرامون دندان( gum disease) بیماري عفونتی هست که در ناحیه لثه ها و دیگر بافت نگه دارنده دندان رخ ميدهد . در این بیماري از قسمت پایینی دندان ها خونابه ميايد و دهان بد بو و عفونی ميشود . شیوع پیوره که مدل جدی تری از بیماري لثه هست، با افزایش سن بیش تر ميشود.
مهم ترین نشان پیوره، ورم لثه هاست که سبب ميشود لثه ها به خصوص درهنگام مسواک کردن یا کشیدن نخ دندان به آسانی دچار خونريزي شوند.
محققان انجمن قلب و عروق اروپا طی این مطالعه فراتحلیلی ثابت کردن کردند که رابطه مستقیمی بین بیماري دهانی پیوره و فشار خون بالا موجود است . محققان طی این مطالعه ۸۱ داده مربوط به این مسئله را از ۲۶ کشور جمع آوری نموده و نتيجه گرفتند بین این دو بیماري رابطه مستقیمی موجود است.
به گفته محققان زمانی که شخص دچار پیوره ميشود، احتمال ابتلای وی به فشار خون بالا ۲۲ درصد افزایش می یابد و درصورتی که بیماري پیوره درمان نشود و شرایط شخص خطرناک تر شود، احتمال ابتلای وی به فشار خون ۴۹ درصد بیش تر ميشود.
" فرانسسکو دی ماه آیتو"( Francesco D' Aiuto)، نویسنده ارشد این مطالعه از" کالج دانشگاهی لندن" خاطرنشان کرد: ما دریافتیم هرچه بیماري پیوره شخص خطرناک تر باشد، احتمال فشار خون وی هم به همان ميزان افزایش می یابد. بنظر میرسد بین سلامت دهان و دندان و فشار خون بالا رابطه مستقیمی موجود است.
طی این مطالعه فراتحلیلی محققان با این که متوجه شدند این بیماري دهانی میتواند منجر به فشار خون بالا شود، ولی نتوانستند مسئله دیگری را ثابت کردن کنند و آن مسئله این بود که آیا با درمان این بیماري دهانی، فشار خون بالای اشخاص هم کاهش می یابد یا خیر. محققان براي این مسئله هم بررسی هایی انجام دادند، ولی گفتند برعکس مسئله قبلی این مسئله را نمی توانیم اثبات کنیم؛ چراکه نمی توانیم بطور قطع بگوییم که شخص با درمان بیماري پیوره میتواند فشار خون بالای خود را هم کاهش دهد یا خیر.
محققان اظهار کردند:پژوهش ما گام مهمی در علم پزشکی است؛ برای این که رابطه بین بیماري پیوره و فشار خون فوق اثبات گردید، حال باید بر روی این مسئله تمرکز کنیم که آیا درمان پیوره میتواند باعث تقلیل فشار خون فوق شود یا خیر.
یافته های این مطالعه در مجله" Cardiovascular Research" منتشر گردید.
- 9
- 4