به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، هنگامی که اولین امدادرسانان به قربانیان یک حادثه، مثلا تصادف رانندگی میرسند، ناگفته پیداست که یکی از اهداف اصلی آنها کنترل خونریزی مصدومان است. اکنون با روش جدیدی که محققان MIT ابداع کردهاند ممکن است روزی بتوان با تزریق یک مایع مغناطیسی، این کار را با روشی مؤثرتر از همیشه انجام داد.
این مایع مغناطیسی توسط گروهی در MIT به سرپرستی "یوناتان تکلیب" ساخته شده و دارای ذرات مغناطیسی کوچکی است که به عنوان یک سیستم تعلیق مغناطیسی شناخته میشود.
ایده این است که دو آهنربای کوچک اما قوی به پوست چسبیده و در هر طرف جراحت قرار گیرند. سپس مایع مغناطیسی از بالای زخم مستقیماً در جریان خون تزریق شود. بنابراین میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط آن دو آهنربا موجب ایستادن ذرات مغناطیسی در محل زخم میشوند و تا حد زیادی خونریزی را کاهش میدهند یا حتی آن را متوقف میکنند.
البته این یک اقدام موقت است که با هدف تثبیت شرایط بیماران تا رسیدن به بیمارستان انجام میشود. در بیمارستان انسداد مغناطیسی برداشته میشود و زخم بسته میشود.
این سیستم روی آسیبهای داخلی کار نمیکند، اما به طور قطع میتواند جان افراد را در حوادث مختلف نجات دهد.
"تکلیب" میگوید: ما امیدواریم که مدت زمان بقای بیماران را حداقل ۳۰ دقیقه تمدید کنیم، به طوری که آنها پس از ورود به مرکز درمانی در وضعیت پایدارتری قرار داشته باشند. مطالعات نشان دادهاند که از دست دادن خون تأثیر معنی داری بر احتمال زنده ماندن افراد دارد.
محققان این مطالعه را در انجمن پزشکی آمریکا در سیاتل ارائه دادند.
- 9
- 1