به گزارش ایسنا، پژوهش های تازه محققان اسکاتلندی نشان داده است بازي های رومیزی یا یا بازي های تخته ای امکان دارد از ابتلای اشخاص به زوال شناختی جلوگیری کند و حتی در بعضی موارد حتی میتواند سبب تقویت عملکرد شناختی در سالخوردگان شوند.
نتیجه مطالعه اخیر محققان دانشگاه ادینبرو نشان داد افرادی که بی اندازه بازي های تخته ای را انجام میدهند و به نوعی آنالوگ باز(analog games) شناخته میشوند بیش از دیگر اشخاص از ابتلا به زوال شناختی دور هستند.
بازي رومیزی یا بازي تخته ای به بازي هایی گفته می شود که روی یک سطح از پیش طراحی شده ( کاغذی، پارچه ای یا تخته ای) انجام می شود. در این بازي ها مهره ها طبق قواعد مشخصی روی صفحهٔ بازي قرار می گیرند، حرکت داده میشوند یا از روی آن برداشته می شوند.
بازي های رومیزی از نظر انواع و شیوه های بازي بسیار متفاوتند. گاهی بازنمایی یک وضعیت در زندگی واقعی هستند، مثل سرنخ و گاهی مضمون آن ارتباطی با زندگی ندارد. قواعد آن امکان دارد بسیار ساده یا بسی پیچیده باشد.
طی این مطالعه محققان افرادی که سن آن ها بین ۷۰- ۸۰ سال بود را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند اشخاص سالمندی که بازي های تخته ای انجام میدهند نسبت به همتایان خویش که این بازي ها را انجام نمی دهند، از زوال شناختی در امان هستند.
دکتر" درو.ام.آلچول" (Drew M. Altschul) محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه ادینبرو در گفت و گو با" Medscape Medical News" گفت: بازي کردن را میتوان بعنوان یکی از کارهای مفید در زندگی اشخاص دانست چون همان طور که ورزش کردن، سیگار نکشیدن و خورد غذاهای سالم برای سلامتی افراد خوب است انجام این طور بازي ها نیز میتواند برای سلامتی افراد مفید باشد.
یافته های این مطالعه در مجله" Gerontology" منتشر شد.
- 17
- 2