به گزارش ایسنا به نقل از نیو اطلس، در محفل های تحقیقاتی حول بیماری آنفولانزا مفهومی وجود دارد که تحت عنوان "آنتی ژنتیک" شناخته می شود و می گوید نوع آنفلوآنزایی که شخص در سنین پائین در معرض آن قرار می گیرد، روی واکنش دستگاه ایمنی بدن او به ویروس در طول عمر او تأثیر می گذارد.
اینک یک مطالعه جدید از پژوهشگران دانشگاه "مک مستر" بر این فرضیه صحه گذاشته است.
پژوهشگران از فصل شیوع بیماری آنفولانزا استفاده کردند تا تغییرات سریع روند شیوع را که با سن یک مریض همراه است، کشف کنند.
دو نوع از ویروس" آنفلوانزا A " که سبب سرفه، درد و تب میشوند، معمولاً به نوبت اتفاق می افتند و در یک دوره گردش می کنند. ولی فصل آنفلوانزای ۲۰۱۸/۲۰۱۹ یک ناهنجاری و خلاف قاعده بود که در آن هر دو زیرگروه" H1N1" و" H3N2" در نقاط مختلف، مردم را درگیر کردند.
برای پژوهشگران آنفلوانزا در دانشگاه مک مستر، فرصتی نادر برای تفکر عمیق تر بر اثر آنتی ژنتیک بود. آن ها داده هایی از این فصل غیرعادی آنفلوانزا را جمع آوری کرده و به بررسی ارتباط بین سن شخص با ابتلا به بیماری آنفولانزا پرداختند.
"آلن گاگنون" نویسنده اصلی این تحقیق می گوید: ما از پژوهش های قبلی می دانستیم که استعداد ابتلا به انواع بیماری آنفولانزا با سال تولد مرتبط است. به جای اینکه فقط نشان دهیم که چطور الگوهای سنی خاص با یک زیر گروه خاص در یک فصل شیوع آنفلوآنزا درگیر می شود، از یک آزمایش طبیعی منحصر به فرد استفاده کردیم تا نشان دهیم که چطور تغییر تسلط زیرگروه در یک فصل باتوجه به آلرژی به سن اتفاق می افتد.
این تغییر فوري در آسیب پذیری در یک فصل شیوع بیماری آنفولانزا که ظاهراً با سن رابطه دارد، میتواند برای مسوولان بهداشت عمومی که برای پيشگيري از بیماری های واگیر آماده میشوند، با کمک به آن ها در تشخیص این که کدام جمعیت بيش ترین خطر ابتلا را دارند، کمک کند.
" متیو میلر" یکی از پژوهشگران این مطالعه می گوید: مصونیت قبلی اشخاص از ابتلا به ویروس هایی مثل آنفلوآنزا یا حتی کروناویروس (Coronaviruses) میتواند تأثیر شگرفی در خطر ابتلای آن ها به بیماری در هنگام همه گیری و شیوع بگذارد. فهمیدن این که مصونیت قبلی آن ها چطور آن ها را دربرابر ویروس مراقبت می کند یا برعکس، آن ها را آسیب پذیر می کند، برای کمک به ما در شناسایی جمعیت هایی که در معرض خطر همه گیری های فصلی و شیوع های جدید هستند، بسیار مهم است.
این تحقیق در مجله Clinical Infectious Diseases منتشر شده است.
- 18
- 1