به گزارش مهر، در این مطالعه پژوهشگران دانشگاه ایلینوی آمریکا به بازه زمانی ۱۲ هفته وعده غذایی روزانه ۸۴ فرد بزرگسال فربه یا دارای اضافه وزن را تأمین کردند. وعده های غذایی از نظر میزان کالری و ریزمغذی ها یکسان بود، ولی در وعده غذایی یک گروه مصرف روزانه آووکادو تازه گنجانده شده بود، در حالی که در وعده غذایی گروه کنترل آووکادو وجود نداشت.
در ابتدا و پایان مطالعه، شرکت کنندگان سه تست شناحتی را در جهت محاسبه میزان توجه و مهار توجه انجام دادند. بعلاوه محققان مقدار لوتئین خون و ادرار شرکت کنندگان را که با تجمع لوتئین مغز رابطه دارد ، اندازه گیری کردند.
آن ها متوجه شدند شرکت کنندگانی که در رژیم غذایی شأن آووکادو گنجانده شده بود، عملکردشان در یکی از تست های شناختی موسوم به مهارت فلانکر درمان شده بود. در مهارت فلانکر، مهار توجه و تمرکز و توانایی تمرکز بر مهارت حتی در حین بی حواسی اندازه گیری می شود.
« نایمان خان»، سرپرست تیم تحقیق، در این مورد می گوید:« ماده های مقوی موجود در آووکادو دارای عملکرد خاصی در مغز هستند که از توانایی انجام این مهارت حمایت می نماید.»
محققان تصمیم دارند در مطالعه بعدی به بررسی دیگر مواد مغذی یا فت شده در آووکادو و تأثیر مصرف آووکادو بر مواردی مانند وزن، التهاب و تغییرات احتمالی در میکروبیوم روده بپردازند.
هرچند این مطالعه بر آووکادو متمرکز بود، ولی دیگر منابع حاوی لوتئین، فیبر و چربی های اشباع نشده عبارتند از سبزیجات پهن برگ سبز یا تخم مرغ که دارای فواید بالقوه شناختی هستند.
پژوهشگران اذعان می کنند که تغییرات کوچک در رژیم غذایی (diet) مانند مصرف آووکادو میتواند تأثیرات چشمگیر بر مهارت شناختی داشته باشد.
- 14
- 1