
به گزارش تسنیم، تیمی از پزشکان و پژوهشگران در چین متوجه شدند که داروهای مؤثر در معالجه بیماران مبتلا به HIV، برای درمان بیماران مبتلا به COVID- 19 بی اثر هستند.
مطالعات این تیم پزشکی در مجله New England Journal of Medicine منتشر و در آن بیان شده است که قبل از این، مشخص شده بود که ویروس های HIV و کرونا (corona) هر دو برای عفونت زایی نیاز به آنزیمی به نام پروتئاز دارند و در همان تحقیقات معلوم شد که داروهای مهارکننده های آنزیم پروتئاز مثل lopinavir و ritonavir بر درمان بیماری ایدز (AIDS) مؤثرند، این امر محققان را بر آن داشت تا به تحقیق در این مورد بپردازند که آیا داروهای ضدایدز میتوانند از طریق همین مکانیسم بر کرونا نیز مؤثر باشند؟
در همین راستا تحقیقی با ۱۹۹ مریض مبتلا به کووید- ۱۹ شروع شد؛ در این تحقیق ۹۴ نفر از اشخاص داروهای lopinavir و ritonavir را دریافت کردند و نتیجه نشان داد که این داروها در درمان و کنترل ویروس کرونا مؤثر نبودند و وضعیت افرادی که این داروها را دریافت کرده بودند، بهتر از گروه دیگر نبود.
محققان این تحقیق تأکید کردند: البته در مورد این که این دو دارو در بیماران مبتلا به کورنا مؤثر واقع نشده است، دو ملاحظه وجود دارد. یکی این که بیمارانی که تحت درمان با این دارو قرار گرفتند، در شرایط پیشرفته بیماری کووید۱۹ بودند و این اشخاص امکان دارد به هر درمان دارویی دیگری نیز پاسخ مثبت کمتری نشان بدهند. دوم آن که تعداد نمونه های مورد آزمایش قرار گرفته کم بود.
این محققان معتقد هستند این مطالعه، میتواند مبنای کارآزمایی های بالینی کشورهای دیگر در زمینه میزان اثرگذاری داروهای ذکرشده باشد.
- 19
- 5