به گزارش ایسنا و به نقل از چاینادیلی، چینی ها اعلام کردند که یک واکسن وکتور آدنوویروس و دو واکسن (vaccine) غیرفعال کروناویروس وارد دومین مرحله آزمایش بالینی شدند.
منظور از وکتور، ویروس یا باکتری (Bacterium) است که بعنوان حامل استفاده می شود.
پژوهشگران چینی گفته اند که برای ارزیابی ایمنی و اثربخشی این واکسن ها تحقیقات بیشتر لازم است.
"وانگ گوجیانگ" (Wang Guiqiang) مدیر بخش بیماری های عفونی بیمارستان دانشگاه "پکینگ" (Peking) خاطرنشان کرد:اکنون کشور چین در حال توسعه ۵ نوع واکسن است که به آرامی در حال پیشرفت هستند.
در حال حاضر برنامه توسعه و ساخت واکسن وکتور چینی ها توسط یک پزشک ارشد به اسم "چن وی" (Chen Wei) اداره می شود. گروه "چن وی" در تاریخ ۲۶ ژانویه وارد ووهان شدند و تولید واکسنی را آغاز کردند که میتواند در کنترل "کووید- ۱۹" مؤثر باشد.
یک واکسن غیرفعال توسط انستیتویی در ووهان ساخته شده، دیگر واکسن غیرفعال هم بدست پژوهشگران شرکت تحقیق و توسعه "سینوواک" (Sinovac) توسعه داده شده است.
"وانگ گوجیانگ" افزود: علاوهبراین ها، کشور چین در حال آزمایش روش های درمان "کووید- ۱۹" با استفاده از سلول های بنیادی، انتقال پلاسما خون اشخاص بهبود یافته و پادتن های مونوکلونال (تک تیره) است. پادتن های تک تیره پادتن هایی تک اختصاصی هستند که همه مشابه هم هستند چون از سلول های ایمنی مشخص که از یک سلول، کلون شده اند ایجاد می شوند.
او ادامه داد: حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ مریض روش انتقال پلاسما خون افراد درمان شده را دریافت کرده اند و نتیجه نشان داده که علایم بهبود در آنها دیده شده است.
روش درمانی سلول های بنیادی هم برای ترمیم بافت و کاهش التهاب در بیش از دویست بیمار مورد استفاده قرار گرفت.
شرکت ژاپنی هم برای ساخت واکسن کرونا آستین بالا زد
به گزارش ایرنا از شبکه خبری "ان. اچ. کی"، این شرکت اظهار امیدوار کرده است برای ۱۰ میلیون نفر واکسن فراهم کند. قرار است آزمایش های بالینی با هماهنگی وزارت بهداشت ژاپن و دیگر نهادها تا آخر امسال شروع شود.
شرکت شیونوگی برای تولید آنچه که یک واکسن پروتئین نوترکیب خوانده می شود، با موسسه ملی بیماری های واگیردار همکاری خواهد کرد در چنین واکسن هایی با استفاده از مهندسی ژنتیک پروتئین های نوترکیبی ساخته می شود که به عنوان یک آنتی بادی (پادتن) در مقابل ویروس عمل خواهند کرد.
گفته می شود این فناوری نسبت به سایر روش ها زمان کمتری می برد و تولید انبوه آن نیز سریع تر است.
سازمان جهانی بهداشت می گوید هم اکنون آزمایش های بالینی برای واکسن های کووید - ۱۹ در چین و ایالات متحده در حال انجام است.
تلاش برای ساخت واکسن در ژاپن نیز در حال شتاب گرفتن است از میان این پروژه ها می توان به همکاری شرکت دای ایچی سانکیو، غول داروسازی ژاپن و دانشگاه توکیو اشاره کرد.
مقام هندی: واکسن کرونا تا ماه سپتامبر تولید خواهد شد
ادار پونواولا توضیح داد: احتمالا واکسن کرونا تا پایان ماه سپتامبر در بازارها ارائه خواهد شد. قیمت این واکسن حدود یک هزار روپیه (حدود ۱۳ دلار) خواهد بود.
وی افزود: ما امیدواریم تا پایان ماه آینده (مه) تولید این واکسن را آغاز کنیم. به این ترتیب تا پایان ماه سپتامبر که آزمایشهای بالینی این واکسن تمام شده است، ما قادر خواهیم بود این واکسن را به بازار برای استفاده مردم هند و جهان ارائه کنیم.
شرکت "سروم" که بزرگترین شرکت تولید کننده واکسن در جهان است، در حال همکاری با دانشمندان در آمریکا و انگلیس برای تولید واکسن کرونا است. این ویروس در سطح جهان بیش از ۳ میلیون نفر را مبتلا ساخته و نزدیک به ۲۱۰ هزار نفر قربانی گرفته است.
اکثر دانشمندان اعلام کردهاند که تولید واکسن کرونا به یک دوره ۲ ساله یا حداقل ۱۸ ماه احتیاج دارد.
رییس شرکت"سروم" در خصوص کاهش زمان لازم برای تولید واکسن کرونا گفت: پیش از این ما اعلام کرده بودیم که تولید یک واکسن موثر برای درمان ویروس کرونا تا سال ۲۰۲۱ زمان خواهد برد. اما حدود یک هفته ما توانستیم با دانشگاه آکسفورد وارد همکاری شویم. آنها در تولید واکسن پیشرفت زیادی به دست آوردهاند و آزمایش آن بر روی انسان را آغاز کردهاند.
شرکت "سروم" حدود ۲۰ واکسن به ۱۶۵ کشور جهان صادر می کند. حدود ۸۰ درصد واکسنهای شرکت "سروم" صادر میشوند و با قیمت متوسط ۵۰ سنت در هر واکسن، از جمله ارزانترینها در جهان محسوب میشوند.
این شرکت هندی همچنین در حال همکاری با شرکت آمریکایی "کودا جنیکس" برای تولید واکسن ویروس کرونا است.
در حال حاضر چندین دارو برای درمان کرونا در مرحله آزمایش قرار دارد. از جمله این داروها "لوپیناویر" و "ریتوناویر" است که پیش از این برای بیماران مبتلا به ایدز مورد استفاده قرار میگرفت.
داروهای در حال تولید و تحت آزمایش دیگر برای درمان کرونا شامل "لرون لیماب" برای مراحل اولیه این بیماری و "فاوی پیراویر" یا " اویجان" میشوند.
- 13
- 3