سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۴۰ - ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۱۲۳۴
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

ساخت کیت آزمایشی برای تشخیص مصونیت ابتلای مجدد به کرونا

ساخت کیت آزمایشی برای تشخیص مصونیت ابتلای مجدد به کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
یک کیت آزمایشی ایمنی سنج جدید میتواند پادتن های مقابله کننده با کروناویروس (Coronaviruses) جدید را ظرف ۱۰ دقیقه تشخیص دهد و آنرا موقع قرار گرفتن زیر نور فلورسنس به شکل یک خط نارنجی درخشان نشان دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، از آنجایی که منحني میزان شیوع کووید- ۱۹ علائمی از فروکش کردن موج شدید ابتلا را در آمريکا و سایر کشورها نشان می دهد، مقامات بهداشت عمومی در تلاشند تا بفهمند که چه تعداد از اشخاص آلوده شده اند.

در حال حاضر پژوهشگران انجمن شیمی ایالت متحده آمریکا یک دستگاه آزمایش سریع و حساس را برای تشخیص پادتن ها دربرابر کروناویروس در خون انسان ساخته اند. این آزمایش میتواند به پزشکان کمک کند تا در معرض این ویروس بودن شخص را ردیابی کنند و همینطور موارد مشکوک به ابتلا به کووید- ۱۹ را که در آزمایش های دیگر منفی بوده اند، معلوم کنند.

از آن جا که علایم کووید- ۱۹ از خفیف تا شدید متغیر است، بنظر میرسد بعضی از اشخاص مبتلا هیچ علامتی ندارند. بدین ترتیب تعداد افرادی که در برخی از موارد به ویروس "SARS- CoV- ۲" آلوده بوده اند، احتمالاً بسیار بیشتر از تعداد موارد تائید شده است.

از آن جا که آمريکا در حال کاهش محدودیت های اجتماعی است، آزمایش گسترده از عموم مردم برای شناسایی افرادی که در مراحل اولیه بیماری قرار دارند یا افرادی که علایم ندارند ولی هنوز هم میتوانند دیگران را آلوده کنند، بسیار مهم است.

همینطور هرچند باید تحقیقات بیشتری انجام شود، ولی امکان دارد افرادی که دارای پادتن (آنتی بادی) دربرابر کروناویروس هستند از شیوع کووید- ۱۹ در آینده ایمن باشند.

"لی یو"، "یینگسان وو" و"گوانفنگ لین" و همکارانش برای کمک به شناسایی افرادی که در معرض تماس فعلی یا گذشته با کروناویروس جدید بوده اند، در پی توسعه یک آزمایش سریع و حساس به پادتن برآمدند.

این پژوهشگران آزمایش خود را بر پایه تکنیکی به نام "ایمنی سنجی جریان جانبی" (LFA) توسعه دادند. آزمایش حاملگی خانگی نمونه ای از این نوع سنجش است. آن ها یک پوشش پروتئین (Protein) ویروسی را به یک ناحیه خاص در نوار نیتروسلولز وصل کردند و سپس سرُم (خونابه) انسانی را اضافه کردند. این سرم از یک انتهای نوار به طرف دیگر جریان یافت و هر پادتن علیه پروتئین ویروسی خود را نشان داد.

ساخت کیت آزمایشی برای تشخیص مصونیت ابتلای مجدد به کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

بعد پژوهشگران پادتن های ضد کروناویروس را با یک پادتن برچسب فلورسنس شناسایی کردند. این تشخیص مبتنی بر نور فلورسنس نسبت به بعضی دیگر از LFAها مثل آزمایش های حاملگی که با چشم غیر مسلح قابل خواندن هستند، حساس تر است.

پژوهشگران این آزمایش جدید را بر روی ۷ نمونه از بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ و ۱۲ نمونه از افرادی که آزمایش آن ها با روش"RT- PCR" منفی شده بود، انجام دادند. آزمایش "RT- PCR" یک آزمایش تشخیصی رایج است که گاهی نمی تواند موارد مثبت را تشخیص دهد.

سرانجام معلوم شد که این آزمایش جدید بدرستی هر هفت نمونه مثبت و همینطور یک مورد منفی را که علائم بالینی مشکوک داشت تنها در ۱۰ دقیقه به ازای هر نمونه تشخیص داد.

پژوهشگران می گویند این روش میتواند در تأیید منفی بودن جواب آزمایش اشخاص، نظارت بر بهبودی بیمار، مطالعه قرار گرفتن شخص در معرض کروناویروس در گذشته و همینطور شناسایی اشخاص بهبود یافته با سطح بالای پادتن بعنوان اهداکننده احتمالی پلاسما کمک کننده باشد.

پادتن یا آنتی بادی (antibody) نوعی پروتئین است که در سیستم ایمنی بدن، در جواب به حضور آنتی ژن خاصی تولید می شود و در خون به گردش درمی آید یا در محل تولید باقی می ماند تا به آنتی ژن (معمولاً اجسام بیگانه همچون باکتری و ویروس ولی گاه حتی بافت طبیعی بدن یا یک ماده غذایی است) حمله ور شود و آن را بی زیان سازد. هر پادتن یک آنتی ژن ویژه را هدف خود تشخیص می دهد. پادتن ها از پلاسموسیت ها ترشح می شوند و به ایمنی هومورال مربوط هستند. بعد از برخورد لنفوسیت B با آنتی ژن خاص خود، تقسیم شده و سلول B خاطره و پلاسموسیت بوجود می آورند. سلول های خاطره همواره در کمین هستند تا در صورت برخورد دوباره با همان آنتی ژن با سرعت بیشتری تقسیم شوند.

پلاسموسیت ها گیرنده آنتی ژنی ندارند و وظیفه آن ها تولید پادتن است و دارای شبکه آندوپلاسمی زبر و جسم گلژی گسترده هستند. پادتن ها به صورت فعال تولید میشوند و به خون ریخته می شوند. پادتن در خون محلول است به همین خاطر به این ایمنی هومورال گفته می شود. ( هومورس: مایعات بدن شامل خون لنف و مایع میان بافتی) پادتن ها گیرنده آنتی ژنی مشابه لنفوسیت B و Bخاطره دارند که مکمل آنتی ژن است.

پادتن آنتی ژن را از بین نمی برد. بلکه آنرا خنثا می کند. در ساده ترین روش به آنتی ژن می چسبد و مانع از اتصالش به سلول میزبان می شود. در این حالت علاوه بر غیرفعال کردن آنتی ژن، عمل فاگوسیتوز ماکروفاژ را نیز راحت می کند.

پادتن ها در ایجاد آسم (asthma) و آلرژی و خود ایمنی نقش دارند. یعنی تولید نابه جا و نامناسب آن ها سبب ایجاد این بیماریها می شود. البته این گفته نباید بطور اشتباه برداشت شود. درصورتی که پادتن ها نباشند خيلي از بیماریها انسان را از پا درمی آورند. پادتن در مبارزه با سلول های سرطانی و پیوندی نقش کمتری دارد.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش