پژوهشگران معتقد هستند که میتوان از روش ضدعفونی "UVGI" که از نور فرابنفش (UV) استفاده می کند، برای کشتن یا غیرفعال کردن عوامل بیماری زا استفاده کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از ایندین اکسپرس، بیماری "کووید- ۱۹" تا به حال قربانیان زيادي گرفته است. به دلیل آن که ماهیت "کروناویروس" این است که به شدت واگیردار است. با توجه به اینکه اکنون اکثر کشورهای دنیا به دنبال بازگشایی شهرها و بازگشت مردم به محل کار هستند، رعایت بهداشت در اماکن عمومی وشلوغ، از اهمیت بالایی برخوردار است.
در کشوری مثل چین، ربات ها و پهپادها برای ضدعفونی مکان های عمومی استفاده می شوند.
خطوط هوایی و شرکت هایی مثل آمازون هم برای ضدعفونی از مه پاش ضد عفونی کننده (antiseptic) استفاده می کنند.
ولی راهکار دیگری هم برای ضدعفونی کردن اماکن وجود دارد.
نور فرابنفش ابزاری مؤثر است که در بیمارستان ها و اتاق های عمل مورد استفاده قرار می گیرد. به این ترتیب با استفاده از این روش، نور فرابنفش قادر خواهد بود فضاهای عمومی را ضدعفونی کند.
نتیجه یک تحقیق که در "Princeton Public Health Review" منتشر شد، نشان می دهد که اشعه فرابنفش سلول ها را از بین می برد.
افزایش مواجهه با این نور سبب سرطان زایی سلول ها می شود و از این طریق خطر ابتلا به سرطان در اشخاص را افزایش می دهد. در حقیقت میتوان گفت دلیل اصلی ایجاد سرطان پوست (Skin cancer) قرار گرفتن در معرض نورخورشید است.
در روش ضدعفونی تابش ضدمیکروبی فرابنفش، از این خصوصیات مخرب نور فرابنفش استفاده می شود تا عوامل بیماری زا را در اماکن تخلیه شده از اشخاص نابود کنند.
بدین ترتیب این روش در ضدعفونی کردن هوا مؤثر است و به جلوگیری از شیوع بعضی بیماری های عفونی کمک می کند.
- 12
- 3