دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۳۸ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۲۱۲
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

زندگی در زمان فعلی بسیار پر استرس‌تر از دهه ۱۹۹۰ است

استرس مردم در زندگی فعلی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
محققان دانشگاه پنسیلوانیا اعتقاد دارند که زندگی نسبت به دهه ۱۹۹۰ پر استرس‌تر شده است.

مطالعه اخیر دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا (University of Pennsylvania) ایالت متحده آمریکا نشان داده است زندگی در دوران کنونی نسبت به زندگی در دهه ۱۹۹۰ امکان دارد پر استرس تر شده باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، مطالعه جدید دانشمندان آمریکایی نشان داده که امکان دارد استرس اشخاص میان سال اکنون نسبت به اشخاص میان سال دهه ۹۰ بسیار بیشتر باشد. در تمام سنین، در دهه ۲۰۱۰ نسبت به دهه ۱۹۹۰، استرس روزانه کمی افزایش یافته است. ولی زمانی که پژوهشگران اشخاص سنین خاصی یعنی ۴۵ تا ۶۴ سال را مورد بررسی قرار دادند متوجه افزایش شدید استرس روزانه این اشخاص طی این سالها شدند.

"دیوید ام. آلمیدا" (David M. Almeida) استاد توسعه انسانی و مطالعات خانوادگی این دانشگاه اظهار کرد: بطور متوسط، مردم حدود دو درصد عوامل استرس زای بیشتری را در دهه ۲۰۱۰ نسبت به اشخاص دهه ۱۹۹۰ تجربه کرده اند. این میزان استرس معادل یک هفته استرس اضافی در یک سال است. ولی آنچه ما را شگفت‌زده کرد این است که اشخاص در دوره میان سالی عوامل استرس زای بیشتری را تجربه می کنند که استرس آن ها در سال ۲۰۱۰ حدود ۱۹ درصد نسبت به سال ۱۹۹۰ بیشتر بود و این میزان استرس معادل ۶۴ روز استرس اضافی در یک سال است.

این یافته ها بخشی از یک پروژه بزرگ با هدف کشف این که آیا سلامت افراد میان سال آمریکایی در طول این سالها تغییر کرده است یا خیر انجام شد.

او ادامه داد:مطمئناً، هنگامی که با مردم صحبت می کنید متوجه می شوید این ایام زندگی پرمشغله تر و ملال آورتر شده است. بدین ترتیب ما می خواستیم آن داده ها را جمع آوری کرده و تجزیه و تحلیل هایی بر این اساس انجام دهیم.

برای این مطالعه دانشمندان از داده های جمع آوری شده از ۱۴۹۹ بزرگ سال در سال ۱۹۹۵ و ۷۸۲ شخص بزرگسال در سال ۲۰۱۲ استفاده کردند. هدف از این مطالعه تعیین دو گروه از افرادی بود که در زمان جمع آوری داده ها هم سن و سال بودند ولی در دهه های مختلف متولد شده بودند. با همه شرکت کنندگان مطالعه به مدت هشت روز متوالی مصاحبه شد. طی مصاحبه روزانه، دانشمندان طی ۲۴ ساعت گذشته اطلاعاتی در خصوص تجربیات استرس زای آن ها دریافت می کردند. به طورمثال از آن ها در مورد بحث و گفت و گو با خانواده یا دوستان یا احساس ناراحتی در منزل یا محل کار می پرسیدند. به همین ترتیب از اعضا سوال شد که استرس آن ها چقدر شدید بوده و آیا این عوامل استرس زا احتمالاً در قسمت های مختلف زندگی آن ها تأثیر خواهد گذاشت یا خیر.

آلمیدا اظهار‌کرد: ما طی این مطالعه نه تنها توانستیم دریابیم هر شخص چندبار اضطراب را تجربه می کند بلکه دریافتیم این عوامل استرس زا چه معنایی برای شان دارند. به طورمثال آیا این استرس در امور مالی آن ها یا برنامه های آنها برای آینده تأثیر گذاشته است و با در اختیار داشتن این دو گروه، ما توانستیم روند استرس روزانه را در سال ۱۹۹۰ با فرآیندهای استرس روزانه در ۲۰۱۰ مقایسه کنیم.

دانشمندان متوجه شدند که میزان استرس شرکت کنندگان در طول دهه ۲۰۱۰ نسبت به دهه ۱۹۹۰ بیشتر و شاخص سلامتی آن ها نیز در میان این سالها پائین تر آمده بود.

علاوه بر این ۲۷ درصد از آن ها اعتقاد داشتند که استرس بر امور مالی آن ها تأثیر خواهد گذاشت و ۱۷ درصد اعتقاد داشتند که استرس بر برنامه های آن ها تأثیر خواهد گذاشت.

آلمیدا اظهار کرد: من از اینکه اشخاص اکنون استرس بیشتری نسبت به دهه ۹۰ دارند، تعجب نکردم، بلکه از گروه سنی که عمدتا اینک تحت تأثیر استرس بیشتری قرار دارند، تعجب کردم. ما فکر می کردیم که با عدم اطمینان اقتصادی، زندگی امکان دارد برای بزرگسالان جوان استرس زا باشد. ولی این موضوع را مشاهده نکردیم ما شاهد استرس بیشتر در اشخاص میان سال بودیم. شاید این موضوع به این علت است که افراد این گروه سنی دارای یک یا چند فرزند هستند که فرزندانشان با یک بازار کار نامعلوم روبرو هستند و در عین حال مسوولیت والدین خود را نیز برعهده دارند. بدین ترتیب این فشار سبب افزایش استرس در اشخاص میان سال می شود.

هرچند پیشتر تفکر قالب این بود که اشخاص میان سال به علت ترس از مرگ و پیر شدن، دچار بحران میان سالی میشوند، این مطالعه نشان می دهد که اندوه میان سالی امکان دارد به دلایل مختلف باشد.

او در انتها اظهار‌کرد:امکان دارد این مسئله در ارتباط با اشخاص میان سالی باشد که مسوولیت بسياري از اشخاص را بر عهده دارند. آن ها مسوولیت فرزندان و غالباً والدین شان را برعهده دارند و همینطور ممکن است مسوولیت کارمندان در محل کار را نیز برعهده داشته باشند و با این مسئولیت استرس روزانه بیشتر می شود. علاوه‌براین ، استرس اضافه شده تا حدی میتواند ناشی از سرعت بخشیدن به زندگی به دلیل پیشرفت های تکنولوژیکی باشد. این امر میتواند به ویژه در مواقع استرس زا مانند همه گیری ویروس کرونا (corona) که نمی توان در این وضعیت دست از شنیدن اخبار برداشت، صدق کند.

استرس مردم در زندگی فعلی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش