محققان دریافتند بیماران مبتلا به کووید ۱۹ دارای ناهنجاری های روده ای مانند ایسکمی روده هستند.
به گزارش مهر، تحقیقات نشان داده اند علاوه بر تأثیر بیماری کووید ۱۹ بر ریه ها، این بیماری علایم گوارشی، اسیب کبدی و مصائب عروقی هم دارد.
پژوهشگران در این مطالعه، ۴۱۲ بیمار ابتلا به کروناویروس جدید را که بین ۲۷ مارس تا ۱۰ ماه آوریل ۲۰۲۰ در بیمارستان بستری شده بودند مورد بررسی قرار دادند.
طبق گزارش ها، ۱۷ درصد بیماران تحت تصویربرداری شکمی از جمله ۴۴ مورد سونوگرافی، ۴۲ مورد سی تی اسکن (Computed tomography) و ۱ مورد MRI قرار گرفته بودند.
در ۳۱ درصد افراد تحت سی تی اسکن (Computed tomography) ( ۳.۲ درصد از کل بیماران)، ناهنجاری های روده ای مشاهده شد. این ناهنجاری ها شامل ضخیم شدن روده و ایسکمی بود. در جراحی چهار تن از این بیماران، تغییر رنگ غیرمعمول روده به رنگ زرد مشخص شد.
« راجش بهایانا»، سرپرست تیم تحقیق در بیمارستان عمومی ماساچوست آمریکا، در این مورد می گوید:« ما در تصویربرداری روده ای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ شاهد ناهنجاری های روده ای بودیم. این شرایط در افراد بیمارتر بستری شده در بخش آی سی یو شایع تر بود.»
پژوهشگران با بررسی بیشتر بیماران دریافتند بروز ایسکمی روده ناشی از بروز لخته های کوچک خونی در عروق کوچک دیواره روده است. ایسکمی روده ناشی از کاهش جریان خون رسانی به روده است که با درد و اختلال در حرکات روده ای مرتبط است.
پژوهشگران بر انجام پژوهش های بیشتر برای یافتن علت معضلات روده ای در بیماران کووید ۱۹ تأکید دارند.
نارسایی کلیوی از عوارض جدّي ابتلا به کروناویروس جدید
بر اساس نتایج یک مطالعه جدید، بسياري از بیماران کووید ۱۹ در معرض ریسک بالای نارسایی حاد کلیوی قرار دارند.
به گزارش مهر، به گفته محققان دانشگاه نورث وسترن ایالت متحده آمریکا، نارسایی حاد کلیوی یک عارضه جدی بیماری کووید ۱۹ است که کمتر گزارش شده و به خوبی هم علت آن معلوم نیست.
طبق اعلام این محققان، نرخ مرگ و میر برای بیماران مبتلا به نارسایی حاد کلیوی حدود ۵۰ درصد است.
دکتر« دنیل باتل»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید:« بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بستری شده در بیمارستان، به ویژه در بخش آی سی یو، ۲۵ تا ۳۰ درصد در معرض ریسک نارسایی حاد کلیوی قرار دارند.»
برای این مطالعه جدید، محققان دو مطالعه اخیر در کشور چین را در مورد جزئیات مربوط به بافت کلیوی بیماران متوفی به علت کووید ۱۹ بررسی کردند.
نوع نارسایی حاد کلیوی در این بیماران پیچیده بود و شامل چندین فاکتوری بود که در بیماران مبتلا به نارسایی حاد کلیوی وجود ندارد.
این فاکتورهای خاص شامل تهاجم احتمالی کروناویروس (Coronaviruses) به کلیه ها، تمایل به تشکیل لخته های خون، و تشکیل واسطه های فعال التهاب بود.
به گفته باتل،« این یافته های جدید متخصصان و پزشکان را وامی دارد که تمرکز بیشتری بر کلیه (Kidney) داشته باشند و به اطلاعات درستی در مورد عملکرد و ساختار کلیه ها در بیماران کووید ۱۹ دچار نارسایی کلیه ها دست یابند.»
درک بهتر این مکانیسم منجر به گسترش شیوه های درمانی مؤثری می شود.
- 15
- 5