جمعی از پژوهشگران سوئدی و انگلیسی، ابزاری ابداع کرده اند که میتواند با بررسی سیگنال های پوست بدن، سطح استرس را تشخیص دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از نوروساینس نیوز، ابزار هوشمندی که سیگنال های الکتریکی پوست را اندازهگیری می کنند، این قابلیت را دارند که سطح استرس کاربر را بررسی کنند، به عملکرد ورزشی او کمک کنند و به ردیابی احساسات او بپردازند.
جمعی متشکل از محققان سوئدی و انگلیسی، روش جدیدی برای بررسی سیگنال های بیولوژیکی پوست ابداع کرده اند.
سیستمی که محققان ابداع کرده اند، با استفاده از یک ابزار پوشیدنی که یک شتاب سنج را شامل می شود، اطلاعات حاصل شده را در قالب تصاویر مارپیچ رنگارنگ، روی موبایل نمایش می دهد.
اولین نمونه این سیستم موسوم به "افکتیو هلث" (Affective Health)، توسط پژوهشگرانی ابداع شده است که در حوزه تعامل میان انسان و رایانه کار می کنند و در پی ابداع فن آوری های رایانه ای جدیدی هستند که میتوانند اطلاعات حاصل شده را روی موبایل هوشمند ارائه دهند.
دکتر "پدرو سانچز" (Pedro Sanches)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهارکرد: بدن ما، طیف گسترده ای از سیگنال ها را منتشر می کند که قابل اندازهگیری هستند. اکنون، ابزار کارامد بسياري مثل ابزار بررسی ضربان قلب وجود دارند که میتوانند این سیگنال ها را که ما آن ها را "بیو دیتا" (biodata) می نامیم، بررسی کنند. در هر حال، حوزه های دیگری از بیودیتا مثل رسانایی پوست یا سطح تعریق وجود دارند که هنوز باید توسعه یابند. درک معنای این نوع از بیو دیتا ساده نیست. مردم با این نوع از اطلاعات آشنا نیستند و معلوم نیست که چطور از آن استفاده خواهند کرد.
محققان در این بررسی، ۲۳ نفر را با اولین نمونه از افکتیو هلث به مدت یک ماه مورد ارزیابی قرار دادند. آن ها به شرکت کنندگان نگفتند که چه ابزارهایی کارامد هستند. در عوض، آن ها را طوری راهنمایی کردند که افکتیو هلث بتواند اطلاعاتی را در رابطه با واکنش های فیزیکی و عاطفی شرکت کنندگان و نحوه افزایش رسانایی پوست در پی افزایش تعریق جمع آوری کند. اطلاعات حاصل شده در این بررسی، با رنگ های متفاوت معلوم شدند.
محققان در این بررسی متوجه شدند که میتوان از افکتیو هلث، بعنوان ابزاری برای مدیریت سطح استرس استفاده کرد.
پروفسور "کورینا ساس" (Corina Sas)، سرپرست این پژوهش اظهارکرد: نتیجه این بررسی، بینش هایی را در اختیار طراحان فن آوری های پوشیدنی قرار می دهد و به کاربران این فناوری ها کمک می کند تا درک بهتری از واکنش های بدن خود داشته باشند.
این پژوهش، در مجله "ToCHI" به چاپ رسید.
- 10
- 6