به گزارش ایسنا، همزمان با برداشته شدن گام به گام محدودیت های اعمال شده در بحران کرونا کسانی که دوباره فرصت لذت بردن از آزادی های ترددی را پیدا کرده اند درستی اقدامات کرونایی را بیش از پیش زیر سوال می برند.
به گزارش روزنامه آلمانی" زوددویچه"، یکی از این اقدامات که از همان ابتدا مورد شک واقع شد زدن ماسک بر چهره است.
در کشورهای مختلف از همان آغاز این سوال مطرح بود که آیا زدن ماسک در وسایل حمل و نقل عمومی و هنگام خرید ضروری است؟ آیا ماسک می تواند جلوی ابتلا به ویروس کرونا را بگیرد؟
اینک دو بررسی جدید نشان می دهد که ماسک پوشاننده بینی و دهان وسیله ای مؤثر در جلوگیری از شیوع ابتلا به ویروس" سارس ـ کووـ ۲" است. آن طور که متخصصان چینی در مجله تخصصی" BMJ گلوبال هلث" گزارش داده اند، حتی در خانه نیز این کار عاملی بازدارنده در ابتلا به بیماری" کووید ـ ۱۹" محسوب می شود.
این گروه از متخصصان و محققان علوم پزشکی در آزمایشات جدید ۳۳۵ نفر را در ۱۲۴ خانواده که دست کم یک نفر در آن ها به کرونا (corona) مبتلا شده بود، مورد بررسی قرار دادند.
همان طور که سایر بررسی ها نیز نشان داده، بزرگ ترین خطر در ابتلا به کرونا (corona) تماس فرد به فرد با کسانی است که به این ویروس مبتلا شده ولی هنوز علائم را بروز نداده اند.
به گفته متخصصان چینی، در این مرحله است که پوشیدن ماسک در منزل می تواند تأثیری ویژه بر جا بگذارد. اگر شخص مبتلا و سایرین در خانه ماسک بزنند شانس آلوده شدن به ویروس برای افراد غیرمبتلا ۷۹ درصد پایین می آید. استفاده روزانه از وسایل ضد عفونی کننده نیز به همین اندازه مؤثر است.
یک بررسی مطالعاتی دیگر در چین و آمریکا که نتایج آن در مجله علمی" ساینس" منتشر شده به تأثیرات زدن ماسک پرداخته و بر کارایی استفاده از آن تأکید می کند.
در این بررسی طبق داده های اپیدمیولوژی معلوم می شود کشورهایی که خیلی زود استفاده از ماسک را اجباری کردند مانند تایوان، سنگاپور یا کره جنوبی خیلی بهتر توانستند جلوی شیوع کرونا را بگیرند.
به علاوه، این کشورها کاری کردند تا تهیه ماسک برای شهروندان کم هزینه بوده و بتوانند از راه های مطمئن ماسک تهیه کنند.
سازمان بهداشت جهانی: دولتها استفاده از ماسک را اجباری کنند
سازمان بهداشت جهانی در دستورالعمل بهروزرسانی شده خود از دولتها خواست، استفاده از ماسک صورت در مناطق عمومی را اجباری کنند.
به گزارش سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی در دستورالعمل بهروزرسانی شده خود از دولتها خواست، استفاده از ماسک صورت در مناطق عمومی را اجباری کنند.
این سازمان توصیه میکند، دولتها در مناطقی که دچار شیوع گسترده ویروس کرونا هستند استفاده از ماسکهای غیر پزشکی را در وسایل حمل و نقل عمومی، مغازهها و مکانهای دیگری که رعایت فاصله اجتماعی دشوار است، اجباری کنند.
بطور عادی، افراد بالای ۶۰ سال یا افرادی که شرایط بهداشتی خاص دارند، باید در مکانهای عمومی ماسکهای پزشکی بپوشند، در حالی که همه کارکنان مراکز درمانی نیز باید از آنها استفاده کنند.
رعایت این دستورالعمل برای همه افراد شاغل در مراکز درمانی اجباری است، نه فقط آنهایی که با بیماران مبتلا به کووید ۱۹ سر و کار دارند.
تدروس آدهانوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی، نسبت به جدی گرفتن نقش ماسکهای صورت در کاهش شیوع ویروس کرونا هشدار داد و تأکید کرد که آنها تنها بخشی از یک استراتژی جامع برای شکستن بیماری کووید ۱۹ هستند.
- 16
- 3