پژوهشگران دانشگاه ایالتی اوهایوی آمریکا ابزار تشخیصی جدیدی را توسعه دادند که باعث کاهش زمان لازم برای تشخیص مسمومیت ناشی از اشعه می شود.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری ساینس، این ابزار جدید با اندازه گیری یک جفت از نشانگرهای زیستی موجود در یک قطره از خون امکان تشخیص بیماریها را فراهم می کند و نتیجه آزمایش را تنها در چند ساعت در اختیار می گذارد.
مسمومیت پرتوی (ناشی از اشعه) زمانی رخ می دهد که تمام بدن یا بخش چشمگیر از آن به مدت کوتاهی در حدود چند دقیقه در معرض تشعشعات شدید با قابلیت نفوذ به اندام ها قرار می گیرد.
تشخیص صحیح میزان قرارگیری در معرض تشعشعات برای درمان این نوع بیماران امری حیاتی است. در حال حاضر تشخیص این امر با استفاده از روشی موسوم به dicentric chromosome assay و در مدت سه تا چهار روز طول می کشد.
ولی پژوهشگران دانشگاه ایالتی اوهایو با تمرکز روی یک جفت مولکول microRNA موجود در یک قطره خون، به روش کارآمدتر، دقیقتر و سریعتری دست یافتند.
تحقیقات قبلی نشان می دهد یکی از این مولکول ها به نام microRNA- ۱۵۰، یک نشانگر زیستی معتبر برای سنجش آسیب های وارده به مغز استخوان از طریق تابش است.
ملکول دوم microRNA- ۲۳a نام دارد در طول فرآیند ثابت باقی می ماند و به پژوهشگران اجازه می دهد میزان جذب تابش را در بدن بیمار بررسی کنند. با استفاده از این روش میتوان مسمومیت (intoxication) ناشی از اشعه را با دقت زیاد در عرض چند ساعت ارزیابی کرد.
نتیجه این مطالعه در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.
- 20
- 6