پژوهشگران پوششی از نانو ذرات اکسید سریم ساخته اند که از ایجاد پوسیدگی در دندان ها جلوگیری می کند.
به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، اگرچه پوسیدگی دندان (Tooth decay) به وسیله باکتری ها بوجود می آید ولی کشتن تمام باکترهای موجود در دهان ایده جالبی نیست زیرا بعضی از آن ها به هضم غذا کمک می کنند و سودمند هستند.
در همین راستا پژوهشگران یک پوشش از نانو ذرات (Nanoparticle) ابداع کرده اند که در آینده بدون آسیب به باکتری ها از پوسیده شدن در دندان ها جلوگیری می کند.
پوسیدگی زمانی اتفاق می افتد که باکتری (Bacterium) های مضر مثل Streptococcus mutans تکثیر می شود و یک لایه زیستی (یا پلاک) روی دندان بوجود می آورند. در این فرآیند باکتری مذکور اسیدهایی تولید می کند که مینای دندان را حل می کند.
پیش از این متخصصان از موادی مانند اکسید روی، اکسید مس و نقره برای از بین بردن این میکروب ها استفاده کردند ولی متأسفانه این مواد باکتری های مفید را نیز نابود می کنند.
اکنون جمعی از پژوهشگران دانشگاه ایلینوی بر متوقف کردن فرآیند ایجاد لایه توسط میکروب ها بدون آسیب رساندن به آن ها تمرکز کرده اند.
آن ها به رهبری دکتر راسل پیزاونتو تاثیرات نانوذرات ساخته شده از اکسید سریم را برای این منظور بررسی کردند.
تحقیقات قبلی نشان داده بود چنین ذراتی از ایجاد لایه مذکور جلوگیری نمی کند و در برخی موارد حتی آن را بیشتر می کند. ولی محققان دانشگاه ایلینوی می دانستند ویژگی های نانوذرات اکسید سریم به طور کلی باتوجه به شیوه تولید آن ها تعیین می شود. در همین راستا آنها نانوذرات اکسید سریم را با شیوه ای متفاوت و از حل کردن سریک آمونیوم نیترات یا نمک های سولفات در آب ساختند.
طی پژوهش در صفحات پلی استیرن یک واسطه رشد حاوی Streptococcus mutans قرار داده شد و در مرحله بعد شکر افزوده شد و از باکتری مذکور برای ایجاد لایه هایی زیستی یا پلاک استفاده شد. هنگامیکه محلول ذرات اکسید سریم به صفحات افزوده شد، تولید لایه های ذکر شده به میزان ۴۰ درصد کاهش یافت.
به طور متضاد استفاده از نیترات نقره (یک ماده ضدپوسیدگی) تاثیری بر رشد لایه مذکور در همین شرایط را نداشته است.
البته این نتایج اولیه تحقیق است و نتایج نهایی پس از کامل شدن تحقیق اعلام می شود.
- 17
- 2