دانشمندان آمریکایی متوجه شدند که رعایت فاصله ۲ متری از دیگران نمی تواند مانع از انتقال کووید ۱۹ شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، بعد از همه گیری ویروس کرونا در جهان، سازمان جهانی بهداشت از مردم خواست تا زمان کشف واکسن مؤثر برای مقابله با این ویروس، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.
متخصصان هم مطرح کردند بهتر است مردم در روابط اجتماعی خود دستکم ۲ متر از دیگران فاصله بگیرند. با این حال، دانشمندان به تازگی می گویند این میزان فاصله برای محافظت دربرابر شیوع ویروس کرونا (corona) کافی نیست.
متخصصان آمریکایی می گویند ویروس کرونا میتواند بیش از ۲ متر در هوا حرکت کند و فاصله ۲ متری اشخاص از یکدیگر کافی نیست و هر چقدر افراد بتوانند فاصله خود از دیگران را افزایش دهند، میتوانند بیشتر به کاهش شیوع ویروس کرونا کمک کنند.
بر این اساس میزان فاصله ای که افراد باید در یک مکان از دیگران داشته باشند، به عوامل مختلفی بستگی دارد. جریان هوا، سیستم تهویه مناسب، میزان هنگامی که افراد با یکدیگر در ارتباط هستند، میزان تراکم جمعیت و استفاده کردن یا نکردن افراد از ماسک از جمله مواردی است که در میزان فاصله اجتماعی (Social distance) انسانها از یکدیگر مؤثر است.
برای مثال، در محیط هایی که تهویه نامناسب است و جریان هوا وجود ندارد، ویروس کرونا میتواند مدت زمان بیشتری در هوا باقی بماند و به راحتی در جهت های مختلف حرکت کند. از این رو، بهتر است در این مکان ها میزان فاصله میان اشخاص بیشتر شود همچنین در مکان هایی با تراکم جمعیت بهتر است افراد فاصله بیشتری از یکدیگر داشته باشند.
متخصصان می گویند حتی مواردی همچون سخن گفتن، فریاد زدن (برای مثال در کنسرت یا استادیوم ها)، آواز خواندن و سکوت کردن جمعیت از جمله مواردی هستند که در تعیین میزان فاصله افراد از یکدیگر تاثیر گذار است. زمانی که اشخاص فریاد می زنند میتوانند به راحتی ویروس را در هوا منتشر کنند و کرونا می تواند به راحتی مسیر طولانی را در هوا طی کند.
لینسی مار، متخصص بهداشت عمومی دانشگاه ویرجینیا در این مورد می گوید: بنظر من فاصله ۲ متری افراد در محیط های اجتماعی مناسب است، ولی این میزان کمترین حد فاصله است و اشخاص تا حد امکان فاصله خود از دیگران را حفظ کنند. از طرفی باید توجه داشت که فاصله ۲ بیش از متر از دیگران خطر شیوع ویروس از طریق هوا را به صفر نمی رساند.
- 12
- 2