دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۴۵ - ۰۷ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۳۴۱
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

ریتم‌های فصلی و ساعت بدن در درمان کرونا موثرند؟

اثر ریتم‌های فصلی و ساعت بدن در درمان کرونا
درک ریتم های فصلی و ساعت بدن ممکن است در درمان کرونا تأثیر داشته باشد.

به گزارش شهروند، «تحقیقی جدید نشان می دهد ساعت ها و تقویم ها در سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) می تواند ما را مستعد ابتلا به بیماری یا آسیب در زمان های معینی از روز یا ماه هایی در سال کند. درک بهتر این ریتم ها ممکن است در درمان و پیشگیری از بیماری هایی مانند کووید- ۱۹ مؤثر باشد. همچنین به پاسخ این پرسش کمک می کند که چرا برخی از بیماریها مانند آنفلوآنزا تمایل به تاختن در زمستان دارند؛ در حالی که علائم بیماری های دیگر مانند مالتیپل اسکلروزیس (MS) اغلب در تابستان بدتر می شود.

اگر چه مطالعات اخیر نشان می دهد امکان دارد ریتم های «شبانه روزی» فصلی یا روزانه در عملکرد ایمنی بدن ما وجود داشته باشد، اما تا کنون چنین چیزی در تعداد زيادي از اشخاص تائید نشده بود.

دکتر کتی وایس، محقق فوق دکتری کالج سلطنتی جراحان در ایرلند، که تحقیق جدید را هدایت می کند، گفت: «قرن هاست آشکار شده مردم زمستان بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های خاص هستند ولی واقعا هنوز نقش بدن مان را در آن، درک نمی کنیم.»

درک بهتر ریتم های فصلی و ساعت بدن ممکن است در درمان و پيش‌گيري از بیماری هایی مانند کووید- ۱۹ موثر باشد. همچنین به پاسخ این پرسش کمک می کند که چرا برخی از بیماریها مانند آنفلوآنزا تمایل به تاختن در زمستان دارند؛ در حالیکه علایم بیماری های دیگر مانند مالتیپل اسکلروزیس (MS) اغلب در فصل تابستان بدتر می شود.

وایس و همکارانش برای تحقیق به خون جمع آوری شده از حدود ۳۲۹ هزار و ۲۶۱ شرکت کننده در مطالعه UK Biobank مراجعه کردند- که بیش از یک دهه سلامت حدود نیم میلیون انگلیسی را دنبال کرده است - تا ببینند زمانِ روز یا فصلی که این نمونه ها جمع آوری شده بود، تأثیری بر سلول های ایمنی موجود در آن ها دارد یا خیر.

آن ها نوسانات واضحی در تعداد گلبول های سفید خون و علایمی در خون پیدا کردند که نشان می داد عملکرد سیستم ایمنی بدن ما بسته به اینکه چه ساعتی از روز یا فصل باشد، امکان دارد قوی تر یا ضعیف تر شود.

وایس اظهار‌کرد: «این نشان می دهد ممکن است ساعت ها و تقویم های درونی در سیستم ایمنی بدن وجود داشته باشد.» از همه مهمتر این که این تغییرات و نوسانات به عوامل محیطی یا سبک زندگی یا سطح ویتامین D مربوط نبود.

دکتر راشل ادگار در امپریال کالج لندن، که چگونگی بهره برداری ویروس ها را از ریتم شبانه روزی برای کمک به گسترش شان مطالعه می کند، اظهار‌کرد: «این نشان می دهد چنین تغییراتی در سیستم ایمنی بدن ما به دلیل ساعت بدن ماست، مکانیسم های ذاتی و طبیعی که ما را قادر می کند زمان را پیگیری و با توجه به زمان کارها را سازماندهی کنیم.»

در واقع نوسانات روزانه مشاهده شده در این مطالعه منعکس کننده الگوهای ادگار است که قبلا در مورد موش ها ثبت شده بود؛ در آغاز دوره فعالیت موش ها گلبول های سفید خون در غدد لنفاوی جمع میشوند و هنگامی که موش ها به مرحله استراحت می رسند، به درون خون منتقل می شوند. آنچه در آن غدد لنفاوی اتفاق می افتد، برای درک واکنش ایمنی بدن ما به واکسن (vaccine) ها و ویروس هایی مانند Sars CoV- 2- کلیدی است.

پروفسور تامی مارتینو، از دانشگاه گوئلف در انتاریو کانادا اظهار‌کرد: «یافته ها درباره ساعت بدن تأیید هیجان انگیز این موضوع است که چطور زمان بیولوژیکی برای سلامت انسان اهمیت اساسی دارد. می توانیم از این درک جدید از زمان بیولوژیکی، برای هدایت رفتارهای خود استفاده کنیم، شاید فعالیت خود را در طول شب یا در فصول زمستان محدود کنیم؛ به طوریکه قرار گرفتن در معرض عوامل بیماری زا را زمانی که مقاومت مان کم است، به حداقل برسانیم.»

اثر ریتم‌های فصلی و ساعت بدن در درمان کرونا

ادگار اظهار‌کرد: «در موش ها، زمانی از روز که [با ویروس] به چالش کشیده میشوند، پیامدهای اساسی در پاسخ ایمنی بدن در روزهای بعد دارد. این همراه با شواهدی مبنی بر این که تزریق واکسن آنفلوآنزای فصلی هنگام صبح کارآمدتر از بعدازظهر بنظر میرسد، به وضوح نشان می دهد اگر برخی از واکسن های Sars CoV- 2 در اوایل روز تجویز شوند، امکان دارد بهتر عمل کنند.»

این نظریه آزمایش نشده است و وایس در تفسیر نتایج خود احتیاط می کند. با این حال از منظر تکاملی، منطقی است که فعالیت سلول های ایمنی بدن را با مواقعی که به احتمال زیاد فعال هستید، هماهنگ و تعدیل کنید.

دکتر جان اونیل از شورای تحقیقات پزشکی در کمبریج- که قبلا نشان داده بود سلول هایی که در ترمیم آسیب بافت نقش دارند، در طول روز با سرعت بیشتری به زخم ها منتقل میشوند - گفت: «ساده ترین تفسیر این است که سیستم ایمنی برای شناختن و مبارزه با عوامل بیماری زای بالقوه در طول روز تکامل یافته است تا بهتر عمل کند، زیرا این زمانی است که انسانها بیشتر در تماس با عوامل بیماری زا هستند.»

پروفسور تامی مارتینو، رئیس برجسته تحقیقات قلب و عروق در دانشگاه گوئلف در انتاریو کانادا، گفت: «این یافته ها تأیید هیجان انگیز این موضوع است که چگونه زمان بیولوژیکی برای سلامت انسان اهمیت اساسی دارد. از منظر سبک زندگی می توانیم از این درک جدید از زمان بیولوژیکی برای هدایت رفتارهای خود استفاده کنیم، شاید فعالیت خود را در طول شب یا در فصول زمستان محدود کنیم؛ به طوریکه قرارگرفتن در معرض عوامل بیماری زا را هنگامی که مقاومت مان کم است، به حداقل برسانیم.»

در تحقیق جداگانه ای که هفته گذشته منتشر شد، مارتینو کشف کرد که ترکیب میکروبیوم روده در موش ها نیز از ریتم شبانه روز پیروی می کند.

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش