به گزارش تابناک باتو به نقل از Medline Plus، به گفته محققان به ازای هر یک میکروگرم در متر مکعب افزایش آلودگی هوا ، خطر مرگ ومیر ناشی از کووید ۱۹، ۱۱ درصد افزایش می یابد.
حقیقت این است که ویروس کرونا (corona) میتواند سوار ذرات معلق شده و خطر آلوده کردن افراد را چند برابر کند.
در این میان سوخت به شدت آلاینده مازوت، چندین سیستم بدن مانند سیستم گوارش، دستگاه تنفسی، سیستم عروقی، سیستم عصبی، پوست، گوش و حلق و بینی را تحتتأثیر قرار می دهد. علایم و نشانه های قرارگیری کوتاه مدت در معرض مازوت می تواند شامل این موارد باشد: سوزش و درد همراه با آن در دهان و گلو، بینی، گوش و چشم، مشکلات تنفسی، التهاب گلو، سردرد و بی حالی، حالت تهوع ، استفراغ، کاهش ناگهانی فشار خون ، سطح هوشیاری پایین، کاهش تعادل. سوختن مازوت همچنین باعث تشکیل سولفات ها و نیترات ها به شکل آئروسل می شود که با تشدید آلودگی هوا خطر حملات قلبی و مشکلات تنفسی از جمله آسم (asthma) را افزایش می دهند.
توصیه اصلی برای پيشگيري از این نوع مسمومیت (intoxication)، عدم حضور در فضای باز و مخصوصا اجتناب از فعالیت های ورزشی است، چون با ورزش، هوای آلوده بیشتری وارد ریه ها می شود.
در هوای باز ماسک را فراموش نکنید. بهترین ماسک برای مقابله با آلودگی هوا (Air pollution)، ماسک N95 است. این ماسک علاوه بر اینکه مانند ماسک R95 یا P95 گران نیست، سطح قابل قبولی از فیلتراسیون ذرات معلق را انجام می دهد. مصرف ماسک های جراحی به هیچ عنوان برای فیلتر کردن ذرات معلق فایده ای ندارد.
همچنین مطالعات نشان داده است که برخی غذاها با اثرات سوء آلودگی هوا مقابله می کنند. غذاهای غنی از ویتامین C، به ویژه لیمو و پرتقال، به افزایش ایمنی بدن کمک می کنند، غذاهایی که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و منیزیم هستند نیز به بدن در مبارزه با آلاینده ها کمک می کنند. افرادی که از مشکلات تنفسی رنج می برند، باید عسل مصرف کنند زیرا به پاکسازی مخاط کمک می کند. علاوهبراین، یک رژیم غذایی متعادل و سالم شامل میوه ها و سبزیجات فصلی نیز به کاهش التهاب ناشی از آلودگی هوا کمک می کند.
- 13
- 5