به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان در این مطالعه که با حمایت مالی بنیاد قلب انگلیس (BHF) صورت گرفت به بررسی علل لخته شدن خون که بسیار خطرناک است پرداختند و قصد داشتند دریابند که چرا این موارد بیشتر در افراد دیابتی رخ می دهد.
دیابت یک عامل اصلی خطرناک برای بیماری های قلبی و گردش خون است. حدود ۳۰۰ هزار فرد بزرگسال در اسکاتلند به دیابت مبتلا هستند و تخمین زده می شود که هزاران نفر دیگر مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز در آن کشور باشند که تاکنون این بیماری آن ها تشخیص داده نشده است.
به دلیل صدمه ای که این بیماری به رگ های خونی وارد می کند، افراد دیابتی تا سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هایی مانند حملات قلبی، سکته مغزی و زوال عقل عروقی هستند.
محققان این مطالعه به سرپرستی دکتر "آلن استوارت" (Alan Stewart) از دانشکده پزشکی دانشگاه سنت اندروز به بررسی نقش روی در این فرآیندها پرداختند. روی یک ماده مغذی ضروری است که در نقش مهمی در بدن دارد. یکی از کارهای آن کمک به لخته شدن خون پس از آسیب است. با این حال در برخی از افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند افراد مبتلا به دیابت (Diabetes) نوع ۲ یا چاقی، لخته شدن ممکن است باعث آسیب به رگ های خونی و ایجاد بیماری های جدی مانند سکته مغزی و ترومبوز (DVT) شود.
در این تحقیق که در مجله "Science Science" منتشر شده است، محققان نشان دادند که انتقال روی در خون به دلیل افزایش سطح اسیدهای چرب در بدن مبتلایان به دیابت نوع ۲، سبب وخیم تر شدن اوضاع می شود چرا که این اسیدهای چرب مانع از حمل روی به روش طبیعی میشوند و باعث می شوند روی با پروتئینهای فعال کننده لخته ارتباط برقرار کند و باعث ایجاد لخته های خون خطرناک شود.
اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است ولی آن ها معتقد هستند که مطالعه نشان می دهد مشکلات عروقی می تواند در افراد خاصی رخ دهد. دکتر استوارت، گفت: تحقیقات ما نشان می دهد تغییر در نحوه کنترل/عملکرد روی سبب افزایش سطح اسیدهای چرب در گردش خون می شود که این امر می تواند به تشکیل لخته های خون ناخواسته و بالقوه خطرناک منجر شود. در نهایت ما امیدواریم که این یافته ها به توسعه استراتژی های درمانی جدید برای کاهش خطر بیماری عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و همچنین سایر بیماری های مرتبط با سطح بالای اسیدهای چرب پلاسما کمک کند.
- 16
- 6