جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۷۰۰۳۰

با بهترین ترفندهای رسیدن به مثبت اندیشی آشنا شوید

روشهای مثبت اندیشی,راهکارهای مثبت اندیشی,تحول زندگی با مثبت اندیشیبرای مثبت اندیشی باید زمان زیادی صرف کنید تا به فکر آرام و مثبت اندیش برسید
مهم ترین مؤلفه ی ارامش در زندگی، مثبت اندیشی میباشد که در جامعه به عنوان یکی از الگوهای رفتاری سالم شناخته میشود. بهتر است بدانید که نگرش هر شخص، تعيين کننده ی آینده ی او میباشد ولی مثبت اندیشیدن باعث فراهم سازی مقدمات موفقیت و کامیابی میشود.

مثبت اندیشی

در زندگی، مثبت اندیشی به یک باره حاصل نمیشود بلکه باید زمان زیادی صرف کنید تا به فکر آرام و مثبت اندیش برسید. معمولاً تمامی روان شناسان دنیا به بیان مجموعه ای از عوامل می پردازند که مثبت اندیشی به سبب انجام دادن همه آنها حاصل می شود. موارد و تکنیک های زیادی برای رسیدن به مثبت اندیشی بیان می شود که تک تک آنها نیازمند دقت زیادی می باشد. البته ممکن است برای تمرین کردن بعضی از تکنیک ها نیازمند زمان بیش تری باشید. از این رو روش های رسیدن به مثبت اندیشی را با سعی و تلاش بدون هیچ عجله ای انجام دهید. در ادامه با مهم ترین روش های دستیابی به مثبت اندیشی اشنا شوید:

* شناسایی افکار منفی و مزاحم:

افکار منفی و مزاحم به عنوان یکی از مهم ترین موانع رسیدن به مثبت اندیشی به شمار می رود. افکار منفی بر روی عمل کرد روزانه شما نتایج بسیار بدی دارد و در نتیجه کارهای شخصی و روزمره شما با مشکلاتی مواجه میشود. اکثر افراد بی انگیزه و منزوی دچار هجوم افکار منفی هستند که اگر برای آن ها فکری نکنند مشکلات زیادی در گذر زمان برای آنها بوجود می آید. یکی از بهترین راههای رهایی از افکار منفی، نوشتن افکار منفیست. حتماً شما هم تجربه کرده اید که افکار مزاحم در زمانی که کار میکنید یا درس میخوانید ذهنتان را درگیر می کند و ازاین رو نمیتوانید تمرکز کنید.

اگر بتوانید در یک برگه، افکار منفی و مزاحمتان را یادداشت کنید و زمان مناسبی را در طول روز برای فکر کردن به آن اختصاص دهید این افکار با گذشت زمان، دیگر در مواقع کار یا مطالعه، ذهن شما را درگیر نمیکند. البته پس از این که این تمرین را بمدت چند روز یا یک هفته انجام دادید انتظار نداشته باشید که همه چیز درست شود ولی برای چند هفته متوالی، استمرار این تمرین میتواند به نتایج بسیار خوبی منجر شود.

,مثبت اندیشی,مثبت اندیشی,مثبت اندیشی به زندگییکی از راههای تقویت مثبت اندیشی، مراقبت از سلامت خود می باشد

* متمرکز شدن بر راه حل ها نه مشکلات:

افراد منفی باف توانایی مقابله با مشکلات را دارند ولی افراد مثبت اندیش برای یافتن راه حل ، به همان میزان زمان اختصاص می دهند. توجه داشته باشید که درصورت عدم تغییر نقاط تمرکزتان، افکار منفی جای خود را باز می کنند و تمام ذهنتان را مشغول می کنند. پس هرچه سریعتر دربارهٔ راه حل ها فکر کنید؛ با تداوم این کار، شما بیشتر به فردی تبدیل میشوید که راه کار یابنده و حلال مشکلات است یعنی فردی که می داند همهٔ مشکلات از راه تفکر حل خواهد شد.

* معاشرت با مثبت اندیشان:

معاشرت با افرادی که فعالیت هایشان با شیوه های نگرش مثبت است و پر از واگویه های منفی نیست؛ تأثير به سزایی بر نوع عملکردهای انتخابی و تصمیم گیری های زندگی شما دارند. سبک زندگی مثبت نگرانه از طریق انتقال فضاهای مثبت از یکی به دیگری و از راه یادگیری مشاهده ای بوجود می آید.

* با دوستانتان بیش تر معاشرت کنید:

افراد سالم از نظر روانی طبق تحقیقات انجام شده، از مثبت اندیشی بعنوان اصل جدایی ناپذیری از زندگی خود یاد می کنند. معاشرت با دوستان و تعامل با آنها از بهترین راهکارهای مثبت اندیشی و سلامت روان به شمار می رود. افرادی که به انتخاب خودتان به زندگی شما وارد می شوند، دوستانتان هستند. بنابراین دوستان شما با خلق و خوی شما به احتمال زیاد شناخت بیش تری پیدا می کنند و از این رو میتوانید کارهای مشترک بسیاری را با هم انجام دهید.

البته انتخاب دوستان خود از میان افراد مثبت اندیش و روشنفکر ، امر بسیار مهمی می باشد. از اه های تقویت افکار و احساسات مثبت در زندگی می توان به گردش ها و کارهای گروهی، تفریحات دلخواه و بازی های دسته جمعی اشاره کرد. به طورمثال میتوانید برنامه یک پیک نیک یکروزه را با گروه دوستان خود ترتیب دهید. تمامی تنش ها و استرس ها را در این روز از خودتان دور کنید و تنها به حس های مثبتی فکر کنید که برای هم بوجود می آورید.

روشهای مثبت اندیشی,راهکارهای مثبت اندیشی,تحول زندگی با مثبت اندیشیمعاشرت با دوستان و تعامل با آنها از بهترین راهکارهای مثبت اندیشی بشمار می رود

* مراقبت از خود:

یکی از راههای تقویت مثبت اندیشی، مراقبت از سلامت خود می باشد. از این رو چکاپ های سلامتی را در نظر بگیرید. در صورت بیمار شدن ، سریعا باید نسبت به درمان آن اقدام کنید. وجود بیماری و عدم وجود سلامت کامل انسان باعث میشود که امید به زندگی کم شود. سلامتی در زندگی به عنوان یکی از مهم ترین دارایی های هر انسان محسوب میشود. از این رو برای حفظ آن سعی کنید تمام تلاشتان را به کار بگیرید.

* خودتان را ببخشید:

اگر برای چیزهای اشتباه و گذشته، بحث و فکر کنید؛ هیچ چیز تغییر نمی کند. خودتان را بخاطر اشتباهتان ببخشید و اجازه حرکت دوباره به خود را بدهید. بر روی چیزهای که میتوانید آن را تغيير دهید، متمرکز شوید نه چیزهایی که نمیتوانید بر روی آن متمرکز شوید. طبق بررسی های محققان، کسانی از زندگی لذتبخش محروم می شوند که کینه جو ، مستعد ابتلا به مشکلات قلبی عروقی، دردهای مزمن، اختلال عملکرد عصبی و اضطراب و افسردگی هستند و برای این که چنین افرادی بخشنده شوند، کار آسانی نیست و به تمرین مستمر و اعتقاد قلبی نیاز دارد ولی درصورت تمایل به داشتن زندگی سالمی باید خودتان را ببخشید تا بخشیده شوید.

در قدم اول برای بخشش خود باید بدرستی معنی و مفهوم بخشش را تحلیل کنید. چون گاهی وقت ها برداشت اشتباه از مفهوم« بخشیدن» در ناخودآگاه شما باعث میشود که دربرابر بخشیدن دیگران مقاومت کنید. بعضی اوقات در ذهن ما، معنی« بخشش» به اشتباه جا میفتد؛ به عنوان مثال این که تصورتان این باشد که بخشش به نوعی وظیفه شماست و شما ناچارید که دیگران را ببخشید؛ این که تصور شما از بخشش، فراموش کردن باشد یا ازنظر شما معنی بخشش این باشد که شما ضعیف هستید یا بی اهمیت بودن مسئله را بپذیرید؛ در هر صورت اینها معانی اشتباهی از بخشش به شمار می رود. خدا یکی از بهترین الگوها برای بخشیدن خودتان می باشد.

* نقش ورزش کردن در مثبت اندیشی:

طبق تجربیات، روحیه ی افراد ورزشکار، بهتر از سایر افراد است و میتوانند افکار منفی را به سادگی کنار بگذارند. البته ورزشکار بودن به این معنی نیست که شما در باشگاه های ورزشی، روز و شبتان را سپری کنید بلکه به این معنیست که برای ورزش کردن، فقط قسمتی از زمانتان را اختصاص دهید. از بهترین تمرینات ذهنی برای رسیدن به مثبت اندیشی می توان به پیاده روی و قدم زدن اشاره کرد ، به این ترتیب بهتر است که در هرروز برای رسیدن به آرامش ذهنی، حداقل بمدت بیست دقیقه پیاده روی کنید. یکی از کارهای روتین روزانه بسیاری از افراد موفق جهان، پیاده روی میباشد و بسیاری از آنها صبح ها پس از بیدار شدن به دلیل مشغله فراوان، بر روی تردمیل پیاده روی می کنند.

تقویت مثبت اندیشی,مثبت اندیشی,مثبت اندیشیافکار منفی یکی از مهم ترین موانع رسیدن به مثبت اندیشی به شمار می رود

البته این نکته را در نظر داشته باشید که نباید پیاده روی صبح گاهی، انرژی زیادی از شما را بگیرد چون بازدهی شما در ساعات کاری کاهش پیدا می کند. یکی دیگر از موارد بسیار مؤثر، قدم زدن در شب هنگام میباشد ، اگر امکان پیاده روی شبانه( پیش از خواب) در نزدیکی منزل یا محل سکونت تان وجود دارد حتماً انجم این کار توصیه میشود.

* مهارت های خودتان را تقویت کنید:

یکی از راههای تقویت مثبت اندیشی و افزایش اعتماد به نفس اینست که، هر روزتان بهتر از دیروز باشد که تحقق این امر نیازمند یادگیری می باشد. البته یادگیری به این منظور نیست که در کلاس های طولانی مدت و دشوار شرکت کنید. بنابراین برای تقویت مهارت های خود باید روزانه زمان کمی را اختصاص دهید. به عنوان مثال در هرروز ، نسبت به یادگیری یک لغت جدید از یک زبان خارجی اقدام کنید و در جمله های مختلف به بررسی کاربردش بپردازید. در اینصورت نسبت به خودتان، احساس بهتری پیدا میکنید.

* در حال زندگی کنید و بر حال تمرکز کنید:

یکی از جملات کلیشه ای و تکراری، زندگی کردن در زمان حال می باشد. این جمله معنی اش را از دست داده است. زندگی در زمان حال یعنی فقط کاری را در هر لحظه از زندگیتان انجام می دهید که فقط متمرکز بر روی همان کار هستید و افکار خود را به چیز دیگری اختصاص نمی دهید و به این معنی نیست که برای امروز یا برای این ساعت زندگی کنید. به زمان گذشته دیگر فکر نکنید و برای زمان آینده ای که در انتظارتان است، نگران نباشید بلکه باید متمرکز بر زمان حال باشید. از حال بد به حال خوب بروید. یکی از کلک های مغز ما به خاطر برخورداری از قوه تخیل بالا اینست که به گونه ای تونایی جلوه دادن وقایع رخ داده در گذشته را دارد که فاصله ی زیادی با واقعیت دارد و همچنین میتواند بگونه ای آينده را تصور کند که هزار برابر از حقایق رخ داده در آینده وحشتناک تر است. شادی نیز کلید موفقیت است، به این منظور کلید شادی یعنی باید در زمان حال بمانید و گذشته و آينده را رها کنید.

* با افراد مثبت اندیش بگردید:

نخستین عامل مهم، تغییر دادن دوستان و اطرافیانتان می باشد. اگر با افراد منفی باف ابطه دارید، بهتر است بدانید که منفی بافی مانند عفونت و مسری است. از این رو یکی از نکات مهم در مثبت اندیش شدن، پیدا کردن افراد مثبت اندیش است. چنین افرادی پیوسته لبخند میزنند وازاین طریق به دل ها راه می یابند.

* رویا پرداز باشید:

کلید مثبت اندیشی در بسیاری از مواقع، رویاپردازی می باشد. فرد در بیش تر مواقع، وقتی که رویاپردازی می کند نسبت به خودش حس بسیار خوبی پیدا می کند، بنابراین با غرق شدن در رویاهای خود، به اهداف ایده آلش می رسد. از این رو حس خوب و مثبتی که از تصور آرزوهایش بعد از پایان رویاپردازی به دست می آورد انرژی چندین برابری را به او تزریق می کند. رویاپردازی دارای مزایای دیگری نظیر افزایش خلاقیت می باشد. از این رو برای رویکرد مثبت اندیشی به عنوان یک گزینه مناسب محسوب میشود. عقیده و باور روانشناسان اینست که افرادی که بیش تر رویاپردازی می کنند، احساسات مثبت و همدلی را نسبت به سایر افراد، بیش تر تجربه می کنند.

* شکرگزاری:

سپاسگزاری و قدرشناسی به شما در کشف فرصت های بیشتر در زندگی کمک میکند. درصورت خوش بین بودن، میتوانید نعمت ها و برکت های زندگیتان را ببینید و قدرشناس و سپاس گزارشان باشید. شما باید مدت زمانی را به منظور شکرگزاری روزانه به داشته هایتان فکر کنید و بابت آنها از خدای خود، سپاس گزاری کنید. شما باید یاد بگیرید که از دیگران تشکر کنید و خودتان را دوست داشته باشید. برای این که به خوش بینی و افکار مثبت برسید، ساده ترین راه اینست که شکرگزاری کنید.

* جملات تاکیدی صبحگاهی و شبانه:

توجه داشته باشید که کلمات و جملات، سازنده ی افکار ما هستند. جملات منفی، مسموم کننده ی فضای ذهن ما هستند. هر چه بتوانیم با داده های مثبت، ذهنمان را تغذیه کنیم، به تقویت روش عملکرد آن کمک میکنیم. برای این منظور بهتر است که جملات تاکیدی مثبت را در دقایق اولیه بیداری و شب ها پیش از خواب تکرار کنید، چون ذهن شما در این موقع در حالت پذیرش و تلقین پذیری بیشتریست؛ مثل« امروز روز درخشانی خواهد بود؛ من قادر به انجام هر کاری که تصمیم بگیرم هستم؛من توانمندم».

مثبت اندیشی به زندگی,مثبت اندیشی و موفقیت,تکنیکهای مثبت اندیشیکلید مثبت اندیشی در بسیاری از مواقع، رویاپردازی می باشد

فواید مثبت اندیشی

در ادامه بعضی از فواید مثبت اندیشی عبارتست از:

- با مثبت اندیشی در هرروز ، کم تر دچار استرس میشوید.

- بدون تردید وضعیت سلامتی شما با مثبت اندیشی در مقایسه با افراد منفی نگر و منفی باف بهتر است.

- از مزایای مثبت اندیشی می توان به طولانی‌تر شدن زندگی و افزایش طول عمر اشاره کرد.

- درصورتی که مثبت اندیشی باشید دوستان شما بیشتر و با کیفیت تر میشوند.

- داشتن زندگی شادتر از فواید مثبت اندیشی به شمار می رود.

- مثبت اندیشی موجب افزایش اعتماد به نفس شما می شود.

- یکی از مثبت اندیشی اینست که مدیریت شما در تصمیماتتان بهتر می شود و از این رو بهتر می توانید تصمیم گیری کنید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش