شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۳۲ - ۰۴ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۲۵۹
امنیتی و دفاعی

یک سؤال دربارۀ تصاویر لو رفتۀ زندان اوین/ مطهری: رئیس زندان اوین و سازمان زندان‌ها باید استعفا کنند

زندان اوین,هکر دوربین های زندان اوین

مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: ورود شخص رییس قوۀ قضاییه به ماجرای تصاویر لو رفته از زندان اوین که نشان‌گر بدرفتاری برخی مأموران است و سخنان امروز رییس مجلس شورای اسلامی دربارۀ پی‌گیری در کمیسیون اصل ۹۰ نشان می‌دهد قضیه به لحاظ توجه افکار عمومی و رسانه‌ها و از منظر اعتباری و حیثیتی جد‌ی‌تر از آن است که به سکوت و فراموشی سپرده شود اما این داستان غم‌بار یک سؤال مهم را هم به ذهن متبادر می‌کند:

این دوربین‌های مدار بسته و کنترل و نظارت مستمر - به گونه‌ای که در اتاق مونیتورینگ پیداست - آیا تنها برای زیر نظر داشتن زندانیان است تا زندانی بداند که همه چیز تحت کنترل است و دست از پا خطا نکنند، یا برای نظارت بر مأموران هم هست؟

اگر برای نظارت بر مأموران هم هست چرا کسی که می‌دیده همان موقع واکنش نشان نداده و به بالادست گزارش نداده است؟

بگذارید مثال ملموس‌تری بیاوریم. دوربین‌های ترافیک برای ثبت تخلفات است. این که راننده‌ای وارد محدودۀ ممنوعۀ طرح ترافیک نشود یا از چراغ قرمز عبور نکند و مانند اینها.

حالا اگر راننده‌ای عابری را زیر گرفت و پلیسی هم در محل خدای ناکرده دید ولی اقدام نکرد، یا راننده را فراری داد، آیا کسی که پشت دستگاه نشسته و برای ثبت و گزارش تخلفات خیابان‌ها را رصد و مونیتور می‌کند، او هم مسؤولیت دارد یا نه؟

پس به این پرسش هم باید پاسخ داد این تصاویر را قبلا دیده بودند و اقدام نکردند یا چون مربوط به طرف زندان‌بانی است مشکلی نداشته یا اصلا ندیده بودند و حالا که منتشر شده دارند می‌بینند؟!

به عبارت دیگر دوربین گذاشته‌اند تا فقط رفتار زندانی را زیر نظر داشته باشند یا نظارت دوربینی شامل رفتار زندان‌بان با زندانی هم می‌شود؟ 

روشن‌تر این که: اگر این تصاویر لو نمی‌رفت هم، آیا به خاطر بدرفتاری‌های ماموران، جای دیگر بازبینی و پیگیری و برخورد می‌شد یا نه؛

و دغدغه کدام است: این که چرا و چگونه رخنه یا هک کرده‌اند، یا این که چند مأمور چرا به جان زندانی یا همدیگر می‌افتند یا هر دو؟ 

***

علی مطهری: رئیس سازمان زندان‌ها باید پاسخگو باشند و استعفا کنند/ فیلم‌های اوین نشان می‌دهد در گذشته تخلفات غیر قابل گذشتی وجود داشته است

علی مطهری در گفت‌وگو با خبرنگار اعتمادآنلاین با اشاره به رویه اصلاح امور قضایی که در دوره «تحول و تعالی» و با حضور غلامحسین محسنی اژه‌ای به صورت جدی در حال اجراست، گفت: اقدامات جناب آقای اژه‌ای از روزی که ریاست قوه را بر عهده گرفتند امیدوارکننده است. ایشان در همان ابتدا به پرونده محکومان آبان ۹۸ و بازداشتی‌های معترضان خوزستان پرداختند و یک بازدید هم از زندان اوین داشتند و از نزدیک با زندانیان سیاسی ملاقات کردند که کار خوبی بود.

زندان اوین,هکر دوربین های زندان اوین

او ادامه داد: به نظر می‌رسد که قوه قضائیه قصد دارد فصل سوم قانون اساسی که مربوط به حقوق ملت است و خیلی رفتارها از جمله شنود را ممنوع و بر آزادی بیان تاکید کرده به درستی اجرا کند که ما هم از این روندی که جناب آقای اژه‌ای آغاز کردند استقبال می‌کنیم.

مطهری در ادامه به حادثه اخیر زندان اوین و فیلم‌های منتشرشده از این زندان اشاره کرد و به اعتمادآنلاین گفت: این فیلم‌ها نشان می‌دهد که متاسفانه در گذشته تخلفات غیر قابل گذشتی وجود داشته، اما همین که رئیس محترم قوه قضائیه دستور پیگیری سریع دادند نویدبخش است و امیدواریم که موضوع کاملاً پیگیری شود.

او افزود: صرفاً عذرخواهی رئیس زندان اوین کافی نیست و رئیس زندان اوین و رئیس سازمان زندان‌ها باید پاسخگو باشند و استعفا بدهند. ان‌شاءالله با روند جدیدی که آقای اژه‌ای آغاز کردند از این مشکلات عبور کنیم.

مطهری همچنین درباره بازدید رئیس قوه قضائیه از زندان اوین و ملاقات با زندانیان امنیتی گفت: همین دیدار و برخی از صحبت‌های ایشان نشان می‌دهد که نسبت به رعایت حق متهمان و حتی زندانیان، حساسیت و توجه دارند و قصد دارند حقوق اینها رعایت شود که ما امیدواریم در کارشان موفق باشند و برخی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی در کار ایشان موانعی ایجاد نکنند که این نیاز به ایستادگی دارد و ان‌شاءالله ایشان هم مقاومت و ایستادگی لازم را خواهند داشت.

او در پایان به ارائه پیشنهاداتی به رئیس قوه قضائیه پرداخت و گفت: پیشنهاد می‌کنم که ایشان به بازدیدهای خود مخصوصاً اگر سرزده باشد ادامه دهند و از بقیه زندان‌ها هم بازدید داشته باشند، حتی از برخی دادگاه‌ها بازدید کنند و ملاقات حضوری با افرادی را که با قوه قضائیه سروکار دارند نیز در نظر بگیرند.

مطهری افزود: منظور بنده این نیست که ملاقات‌ها خیلی زیاد باشد که وقت ایشان گرفته شود، ولی حداقل ماهی یک بار یک ملاقات عام و یک دیدار با مردم داشته باشند، چون می‌توان خیلی از حرف‌ها را مستقیماً از مردم شنید که ممکن است بسیاری از مسئولان آن حقایق را ابراز نکنند. این اقدامات می‌تواند مکمل رویه‌ای باشد که جناب آقای اژه‌ای در پیش گرفته‌اند و ایشان را از توفیقات بیشتری برخوردار کند.

  • 21
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
رییس سازمان زندان ها مشغول کارهای تبلیغاتی و شوآف هست نه به امنیت توجه دارد نه ... حتی به کارکنان سازمان که پیگیر حقوق و مزایای خود بودند رحم نکرد و آنها را تعلیق کرد خدا هم اینطوری زدش
مسئولین خاطی در ایران فقط پست عوض می کنن نه مجازاتی تو کاره نه تعلیقی نه استعفا زیاد خودتون رو خسته نکنید
کسی‌که‌از‌خدا‌نترسد‌خیلی‌کارها‌میکند.ازسمت‌ومقام‌که‌ازدست‌بدهند میترسند.ولی‌ازخدا‌نه‌کل‌مسئولی‌که‌این‌کارها‌را‌انجام‌داده‌محاکمه شود نه‌سرباز‌بیچاره
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش