پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۵:۳۰ - ۰۸ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۶۲۰
امنیتی و دفاعی

جانشین فرمانده سپاه: عیسی شریفی تا وقتی عضو سپاه بود تخلف نداشت؛ پرونده اش مربوط به دوره شهرداری است

جانشین فرمانده سپاه,سردار فدوی
سردار فدوی جانشین فرمانده سپاه پاسداران گفت: آقای شریفی وقتی در سپاه بود، مسئول آماد شهید خرازی بود. شهید خرازی در اعلا عِلّیین شهدا قرار دارد. آقای شریفی تا وقتی در سپاه بود، کسی از او به اندازه سر سوزنی تخلف سراغ ندارد. وقتی از سپاه بیرون آمده و در مجموعه‌های دیگر این اتفاقات افتاد، بله؛ من تا آخر عمرم در هر جایی هم قرار بگیرم، به‌عنوان علی فدوی که پاسدار بوده قضاوت می‌شوم. خب! آقای شریفی هم این‌طوری بود؛ آقای شریفی در زمان شهرداری نه تحت امر سپاه بوده، نه تحت کنترل سپاه بوده و هیچی... ایشان مدیر شهرداری تهران بوده. بعد هم می‌دانید که سپاه هم پیگیری کرده و دادگاه تشکیل شده است.

روزنامه شرق مصاحبه کوتاهی با سردار فدوی جانشین فرمانده سپاه پاسداران انجام داده است.

بخشی از مصاحبه را می خوانید:

‌همکاری مدیریت شهری تهران و سپاه در دوره‌ای افزایش چشمگیری داشت. ساخت بسیاری از بزرگراه‌ها، پل‌ها، تونل‌ها و متروی تهران با همکاری قرارگاه خاتم انجام شده اما در یک مقطع زمانی این همکاری با حاشیه‌هایی همراه بود و منجر به ایجاد پرونده‌هایی شد...

در خیلی از آن اتفاقات، آن چیزی که سعی می‌شود بروز داده شود به خاطر مقاصدی با آن چیزی که واقع بوده، متفاوت است. همه‌ آدم‌ها هم باید مواظب باشند که آخرت خودشان را برای دنیای دیگران خراب نکنند. متأسفانه این مدل کارها از قدیم صورت می‌گرفته و همچنان هم انجام می‌شود. هیچ منفعتی برای خود فرد ندارد، اما دیگران که مقصد دنیایی دارند، این کارها را می‌کنند. کارکردن حتما فراز و نشیب دارد و معصومین نیز ۱۴ نفر بودند که ۱۳ نفر آنها به شهادت رسیدند و یکی هم باقی است که ما به او دسترسی نداریم. بقیه آدم‌ها هم معصوم نیستند؛ یعنی شما هرچه هم بیشتر کار کنید، امکان اینکه بعضی از اشکالات وجود داشته باشد پیش می‌آید. مهم وضعیت کنونی است. در حال حاضر آقای زاکانی شهردار شدند. وی رزمنده سپاه و رزمنده دفاع مقدس و جانباز هستند. حتما از دل و جان می‌خواهند که برای مردم کار کنند و هر میزانی که آقای زاکانی از سپاه کمک بخواهد، ما پای کار هستیم. در حال حاضر ظرفیت‌هایی از جنس ظرفیت‌هایی که شهرداری نیاز دارد، در سپاه خیلی زیاد وجود دارد که استفاده نمی‌شود؛ یعنی ظرفیت‌های بسیار بی‌انتهایی در قرارگاه سازندگی خاتم وجود دارد که می‌تواند برای شهر تهران و برای همه کشور به کار بیاید.

‌ در دوره پیش چرا این ظرفیت‌ها استفاده نشد؟

ببینید، ما که نمی‌توانیم زور کنیم که بیایید از ظرفیت ما استفاده کنید! یک خواسته وجود دارد. یک درخواست‌کننده‌ وجود دارد. ما که درخواست‌کننده نیستیم.

‌ پس از سوی دوره پنجم مدیریت شهری درخواستی برای کمک از شما نشد.

اگر درخواست‌کننده‌ای وجود داشته باشد، ما پای کار هستیم. ما برای همه وزارتخانه‌ها پای کار بودیم و هستیم. برای شهرداری پای کار بودیم و هستیم. نه فقط شهرداری تهران، بلکه برای شهرداری‌های دیگر. نیروی دریایی سپاه بعد از زمان جنگ در شیراز زیاد رفت‌وآمد داشت. هر جا می‌رفتند می‌دیدند اینجا پادگان نیروی دریایی سپاه است و اینجا آموزشگاه دانشگاه. گفتیم ما کاری برای مردم شیراز که این‌قدر به آنها زحمت دادیم، انجام دهیم؛ مثلا کمک کنیم پروژه مترویشان را انجام دهیم. ما داوطلب شدیم. بدون اینکه هیچ قراردادی باشد و هیچ پولی هم داده شده باشد، شروع کردیم. بعد روال دیگری شد! ما واقعا به این لحاظ می‌خواهیم که برای مردم کار کنیم.

بالاخره در ازای یک‌سری زحمت‌هایی که برای مردم داریم، می‌خواهیم کارهایی هم برای مردم انجام بدهیم؛ مثل ساخت متروی شیراز یا تونل‌های متروهای تهران که قسمت زیادی‌اش را سپاه انجام داده است یا پروژه صدر را یکی از مجموعه‌های سپاه انجام داده و ما همچنان به اندازه میزان درخواست به شهرها کمک می‌کنیم.

درخصوص پرونده هلدینگ یاس و رساتجارت، یعنی پرونده آن‌طور که گفته بود نبود؟ مگر خود سپاه شاکی آن پرونده نیست؟

بله؛ این پرونده هنوز هم جاری است. ببینید! سپاه بیشتر از هر جایی در کل کشور مجموعه‌های نظارتی دارد؛ مجموعه‌هایی که بلافاصله عمل می‌کنند. ما اگر در مجموعه کاری‌مان یک ذره مشکل ببینیم، حتما برخورد و پیگیری می‌کنیم. درست می‌گویید؛ سپاه ابتدابه‌ساکن راجع به بعضی از گرفتاری‌ها سرمنشأ شد و شروع به پیگیری کرد؛ ولی نمی‌دانم چرا این‌طوری است. این حدیث پیغمبر را آدم باید خیلی زیاد به یاد بیاورد که می‌فرماید: بدترین مردم آنهایی هستند که برای دنیا، آخرت خود را بر باد بدهند و بدتر از آن، کسانی هستند که برای دنیای دیگران آخرت خودشان را بر باد می‌دهند. الان هم خیلی‌ها این‌طوری هستند. شما خبرنگاران هم باید خیلی مواظب باشید؛ چون امکان دارد شمای خبرنگارِ روزنامه، رسانه یا خبرگزاری هیچ منفعت دنیایی برای خودش نداشته باشد، ولی روال‌هایی را برای دنیای دیگران پیش می‌گیرد.

جانشین فرمانده سپاه,سردار فدوی

‌بله؛ ولی پیگیری این مسائل حق شهر است.

حساب‌وکتاب خدا عجیب و غریب است. همه‌مان باید مواظب باشیم که برای دنیای دیگران سمت‌وسوی‌ خود را تغییر ندهیم.

‌می‌گویند آقای عیسی شریفی به‌عنوان پاسدار مجازات شده است و بعضی‌ها هم می‌گویند به‌عنوان مدیر قائم‌مقام شهردار. می‌خواهم بدانم الان ایشان تخلفاتشان به‌عنوان یک پاسدار است یا قائم‌مقام شهردار وقت تهران؟

ببینید! آقای شریفی وقتی در سپاه بود، مسئول آماد شهید خرازی بود. شهید خرازی در اعلا عِلّیین شهدا قرار دارد. آقای شریفی تا وقتی در سپاه بود، کسی از او به اندازه سر سوزنی تخلف سراغ ندارد. وقتی از سپاه بیرون آمده و در مجموعه‌های دیگر این اتفاقات افتاد، بله؛ من تا آخر عمرم در هر جایی هم قرار بگیرم، به‌عنوان علی فدوی که پاسدار بوده قضاوت می‌شوم. خب! آقای شریفی هم این‌طوری بود؛ آقای شریفی در زمان شهرداری نه تحت امر سپاه بوده، نه تحت کنترل سپاه بوده و هیچی... ایشان مدیر شهرداری تهران بوده. بعد هم می‌دانید که سپاه هم پیگیری کرده و دادگاه تشکیل شده است. آقای شریفی را هم که نگاه کردم، دیدم در عدم پذیرش حکم دادگاه یک کلمه از آقای شریفی نشنیدم که مثلا اعتراض کرده باشد و بگوید ظلمی به من شده و نمی‌دانم چه کردند و حالا هم دارد محکومیتش را می‌گذراند.

 یکی از عواملی که باعث تشکیل این پرونده شد، این است که این تفاهم‌نامه محرمانه بود. اگر قرار باشد شما دوباره فعالیتی را با مدیریت شهری آغاز کنید، باز هم قراردادها محرمانه است؟

شورای شهر مسئول همین کار است دیگر.

‌تفاهم‌نامه در دورانی که شورای شهر چهارم به ریاست آقای چمران بود، امضا شد و محرمانه هم بود.

ببینید! فقط همین یک کلمه را بگویم؛ در زمان آقای قالیباف، مردم شهر در همه نقاط شهر تهران داشتند کار و فعالیت می‌دیدند که نتیجه آن کار و فعالیت چه بوده؟ نتیجه‌اش خدمت‌رسانی به مردم بوده است، اتوبان‌کشی بوده، تونل‌زنی بوده و... . این حرف‌ها تعطیل شده است. شما برای یک اتفاق که کار را نباید تعطیل کنید.

‌آن پرونده از سمت سپاه افشا شد، درست است؟

بله.

 اما از سوی مدیران شهرداری که الان دوباره در شورا هستند، محرمانه‌بودنش انکار شد.

سپاه چیز مخفی‌ای ندارد. ما می‌خواهیم کار کنیم. ببینید! ما می‌خواهیم زحمت بکشیم و کار بکنیم. از دیگران درخواست است و از ما انجام؛ ما چیزی برای مخفی‌کردن نداریم.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
چرا عیسی شریفی در دادگاه نظامی محاکمه شده نه دردادگاه انقلاب؟!
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش