شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۵:۳۰ - ۰۸ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۶۲۰
امنیتی و دفاعی

جانشین فرمانده سپاه: عیسی شریفی تا وقتی عضو سپاه بود تخلف نداشت؛ پرونده اش مربوط به دوره شهرداری است

جانشین فرمانده سپاه,سردار فدوی
سردار فدوی جانشین فرمانده سپاه پاسداران گفت: آقای شریفی وقتی در سپاه بود، مسئول آماد شهید خرازی بود. شهید خرازی در اعلا عِلّیین شهدا قرار دارد. آقای شریفی تا وقتی در سپاه بود، کسی از او به اندازه سر سوزنی تخلف سراغ ندارد. وقتی از سپاه بیرون آمده و در مجموعه‌های دیگر این اتفاقات افتاد، بله؛ من تا آخر عمرم در هر جایی هم قرار بگیرم، به‌عنوان علی فدوی که پاسدار بوده قضاوت می‌شوم. خب! آقای شریفی هم این‌طوری بود؛ آقای شریفی در زمان شهرداری نه تحت امر سپاه بوده، نه تحت کنترل سپاه بوده و هیچی... ایشان مدیر شهرداری تهران بوده. بعد هم می‌دانید که سپاه هم پیگیری کرده و دادگاه تشکیل شده است.

روزنامه شرق مصاحبه کوتاهی با سردار فدوی جانشین فرمانده سپاه پاسداران انجام داده است.

بخشی از مصاحبه را می خوانید:

‌همکاری مدیریت شهری تهران و سپاه در دوره‌ای افزایش چشمگیری داشت. ساخت بسیاری از بزرگراه‌ها، پل‌ها، تونل‌ها و متروی تهران با همکاری قرارگاه خاتم انجام شده اما در یک مقطع زمانی این همکاری با حاشیه‌هایی همراه بود و منجر به ایجاد پرونده‌هایی شد...

در خیلی از آن اتفاقات، آن چیزی که سعی می‌شود بروز داده شود به خاطر مقاصدی با آن چیزی که واقع بوده، متفاوت است. همه‌ آدم‌ها هم باید مواظب باشند که آخرت خودشان را برای دنیای دیگران خراب نکنند. متأسفانه این مدل کارها از قدیم صورت می‌گرفته و همچنان هم انجام می‌شود. هیچ منفعتی برای خود فرد ندارد، اما دیگران که مقصد دنیایی دارند، این کارها را می‌کنند. کارکردن حتما فراز و نشیب دارد و معصومین نیز ۱۴ نفر بودند که ۱۳ نفر آنها به شهادت رسیدند و یکی هم باقی است که ما به او دسترسی نداریم. بقیه آدم‌ها هم معصوم نیستند؛ یعنی شما هرچه هم بیشتر کار کنید، امکان اینکه بعضی از اشکالات وجود داشته باشد پیش می‌آید. مهم وضعیت کنونی است. در حال حاضر آقای زاکانی شهردار شدند. وی رزمنده سپاه و رزمنده دفاع مقدس و جانباز هستند. حتما از دل و جان می‌خواهند که برای مردم کار کنند و هر میزانی که آقای زاکانی از سپاه کمک بخواهد، ما پای کار هستیم. در حال حاضر ظرفیت‌هایی از جنس ظرفیت‌هایی که شهرداری نیاز دارد، در سپاه خیلی زیاد وجود دارد که استفاده نمی‌شود؛ یعنی ظرفیت‌های بسیار بی‌انتهایی در قرارگاه سازندگی خاتم وجود دارد که می‌تواند برای شهر تهران و برای همه کشور به کار بیاید.

‌ در دوره پیش چرا این ظرفیت‌ها استفاده نشد؟

ببینید، ما که نمی‌توانیم زور کنیم که بیایید از ظرفیت ما استفاده کنید! یک خواسته وجود دارد. یک درخواست‌کننده‌ وجود دارد. ما که درخواست‌کننده نیستیم.

‌ پس از سوی دوره پنجم مدیریت شهری درخواستی برای کمک از شما نشد.

اگر درخواست‌کننده‌ای وجود داشته باشد، ما پای کار هستیم. ما برای همه وزارتخانه‌ها پای کار بودیم و هستیم. برای شهرداری پای کار بودیم و هستیم. نه فقط شهرداری تهران، بلکه برای شهرداری‌های دیگر. نیروی دریایی سپاه بعد از زمان جنگ در شیراز زیاد رفت‌وآمد داشت. هر جا می‌رفتند می‌دیدند اینجا پادگان نیروی دریایی سپاه است و اینجا آموزشگاه دانشگاه. گفتیم ما کاری برای مردم شیراز که این‌قدر به آنها زحمت دادیم، انجام دهیم؛ مثلا کمک کنیم پروژه مترویشان را انجام دهیم. ما داوطلب شدیم. بدون اینکه هیچ قراردادی باشد و هیچ پولی هم داده شده باشد، شروع کردیم. بعد روال دیگری شد! ما واقعا به این لحاظ می‌خواهیم که برای مردم کار کنیم.

بالاخره در ازای یک‌سری زحمت‌هایی که برای مردم داریم، می‌خواهیم کارهایی هم برای مردم انجام بدهیم؛ مثل ساخت متروی شیراز یا تونل‌های متروهای تهران که قسمت زیادی‌اش را سپاه انجام داده است یا پروژه صدر را یکی از مجموعه‌های سپاه انجام داده و ما همچنان به اندازه میزان درخواست به شهرها کمک می‌کنیم.

درخصوص پرونده هلدینگ یاس و رساتجارت، یعنی پرونده آن‌طور که گفته بود نبود؟ مگر خود سپاه شاکی آن پرونده نیست؟

بله؛ این پرونده هنوز هم جاری است. ببینید! سپاه بیشتر از هر جایی در کل کشور مجموعه‌های نظارتی دارد؛ مجموعه‌هایی که بلافاصله عمل می‌کنند. ما اگر در مجموعه کاری‌مان یک ذره مشکل ببینیم، حتما برخورد و پیگیری می‌کنیم. درست می‌گویید؛ سپاه ابتدابه‌ساکن راجع به بعضی از گرفتاری‌ها سرمنشأ شد و شروع به پیگیری کرد؛ ولی نمی‌دانم چرا این‌طوری است. این حدیث پیغمبر را آدم باید خیلی زیاد به یاد بیاورد که می‌فرماید: بدترین مردم آنهایی هستند که برای دنیا، آخرت خود را بر باد بدهند و بدتر از آن، کسانی هستند که برای دنیای دیگران آخرت خودشان را بر باد می‌دهند. الان هم خیلی‌ها این‌طوری هستند. شما خبرنگاران هم باید خیلی مواظب باشید؛ چون امکان دارد شمای خبرنگارِ روزنامه، رسانه یا خبرگزاری هیچ منفعت دنیایی برای خودش نداشته باشد، ولی روال‌هایی را برای دنیای دیگران پیش می‌گیرد.

جانشین فرمانده سپاه,سردار فدوی

‌بله؛ ولی پیگیری این مسائل حق شهر است.

حساب‌وکتاب خدا عجیب و غریب است. همه‌مان باید مواظب باشیم که برای دنیای دیگران سمت‌وسوی‌ خود را تغییر ندهیم.

‌می‌گویند آقای عیسی شریفی به‌عنوان پاسدار مجازات شده است و بعضی‌ها هم می‌گویند به‌عنوان مدیر قائم‌مقام شهردار. می‌خواهم بدانم الان ایشان تخلفاتشان به‌عنوان یک پاسدار است یا قائم‌مقام شهردار وقت تهران؟

ببینید! آقای شریفی وقتی در سپاه بود، مسئول آماد شهید خرازی بود. شهید خرازی در اعلا عِلّیین شهدا قرار دارد. آقای شریفی تا وقتی در سپاه بود، کسی از او به اندازه سر سوزنی تخلف سراغ ندارد. وقتی از سپاه بیرون آمده و در مجموعه‌های دیگر این اتفاقات افتاد، بله؛ من تا آخر عمرم در هر جایی هم قرار بگیرم، به‌عنوان علی فدوی که پاسدار بوده قضاوت می‌شوم. خب! آقای شریفی هم این‌طوری بود؛ آقای شریفی در زمان شهرداری نه تحت امر سپاه بوده، نه تحت کنترل سپاه بوده و هیچی... ایشان مدیر شهرداری تهران بوده. بعد هم می‌دانید که سپاه هم پیگیری کرده و دادگاه تشکیل شده است. آقای شریفی را هم که نگاه کردم، دیدم در عدم پذیرش حکم دادگاه یک کلمه از آقای شریفی نشنیدم که مثلا اعتراض کرده باشد و بگوید ظلمی به من شده و نمی‌دانم چه کردند و حالا هم دارد محکومیتش را می‌گذراند.

 یکی از عواملی که باعث تشکیل این پرونده شد، این است که این تفاهم‌نامه محرمانه بود. اگر قرار باشد شما دوباره فعالیتی را با مدیریت شهری آغاز کنید، باز هم قراردادها محرمانه است؟

شورای شهر مسئول همین کار است دیگر.

‌تفاهم‌نامه در دورانی که شورای شهر چهارم به ریاست آقای چمران بود، امضا شد و محرمانه هم بود.

ببینید! فقط همین یک کلمه را بگویم؛ در زمان آقای قالیباف، مردم شهر در همه نقاط شهر تهران داشتند کار و فعالیت می‌دیدند که نتیجه آن کار و فعالیت چه بوده؟ نتیجه‌اش خدمت‌رسانی به مردم بوده است، اتوبان‌کشی بوده، تونل‌زنی بوده و... . این حرف‌ها تعطیل شده است. شما برای یک اتفاق که کار را نباید تعطیل کنید.

‌آن پرونده از سمت سپاه افشا شد، درست است؟

بله.

 اما از سوی مدیران شهرداری که الان دوباره در شورا هستند، محرمانه‌بودنش انکار شد.

سپاه چیز مخفی‌ای ندارد. ما می‌خواهیم کار کنیم. ببینید! ما می‌خواهیم زحمت بکشیم و کار بکنیم. از دیگران درخواست است و از ما انجام؛ ما چیزی برای مخفی‌کردن نداریم.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
چرا عیسی شریفی در دادگاه نظامی محاکمه شده نه دردادگاه انقلاب؟!
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش