پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۲۰ - ۲۴ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۸۵۸
امنیتی و دفاعی

توافق ایران و پاکستان برای برگزاری رزمایش مشترک دریایی

سردار سرلشکر باقری,سفر سردار سرلشکر باقری به پاکستان
سردارسرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با ابراز اطمینان از نتایج سفر خود به پاکستان و با تاکید بر اشتراک نظر دوهمسایه در موضوعات مختلف، گفت : علاوه بر افزایش همکاری های اطلاعاتی برای مقابله با تروریسم برای برگزاری رزمایش مشترک دریایی در آینده توافق کردیم.

سردار سرلشکر باقری در پایان دومین سفر رسمی خود به پاکستان که چهار روز طول کشید و عصر دیروز جمعه پایان یافت در شهر کراچی و در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشور پاکستان برابر نظر مقام معظم رهبری در جهان اسلام و همچنین به لحاظ مرزهای طولانی دو کشور و علایق میان دو ملت در نگاه جمهوری اسلامی ایران و در نگاه نیروهای مسلح ایران جایگاه ویژه ای دارد.

وی افزود: ما در دیدار اخیر و دیدارهای پیش از آن در خصوص ضرورت تامین بهتر امنیت برای مرزهای مشترک تفاهم و توافق کرده ایم و خوشبختانه طی سال‌های اخیر تلاش چشمگیری از سوی هر دو همسایه برای ایجاد موانع مرزی،  کنترل عبور و مرور، کنترل قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و مقابله با سایر عوامل ناامن کننده در مرزها انجام شده و امروز خوشبختانه مرز مشترک دو کشور نسبت به گذشته بسیار امن‌تر است و درحال قرار گرفتن جزو مرزهای روبه ایده‌آل ایران است.

عضویت ایران در سازمان شانگهای زمینه ساز تقویت ارتباط با سایر کشورهای عضو

سردار باقری گفت: در جریان دیدار با «عمران‌خان» نخست وزیر پاکستان که وزیران دفاع و امورخارجه این کشور نیز حضور داشتند، توانستیم دیدگاه‌های خود درخصوص بسیاری از موضوعات دوجانبه، تحولات منطقه‌ای از جمله افغانستان را به اشتراک بگذاریم.

رئیس هیات بلندپایه نظامی ایران با اشاره به اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش مناسبات با همسایگان، اظهارداشت: با عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای قطعا ارتباط ایران با پاکستان و سایر کشورهای عضو شانگهای تقویت اساسی‌تری پیدا خواهد کرد.

حرکت مرزهای مشترک به سمت امنیت کامل

سردار باقری با اشاره به دیدارهای خود با مقامات ارشد سیاسی - نظامی پاکستان و جمع بندی رایزنی‌ها و توافقات صورت گرفته،خاطرنشان کرد: دراین سفر در مورد تداوم اقدامات برای امنیت مرز،تکمیل کارهای درحال انجام و بخش باقیمانده آن تفاهمات صورت گرفت که به موجب آنها ما امروز  رزمایش‌ های همزمان در دو سوی مرز و قرارگاه‌های مشترک در منطقه مرزی میرجاوه داریم و در کنار آن خطوط ارتباط همزمان و لحظه‌ای میان دو همسایه برقرار است.

وی افزود: هماهنگی بین ایران و پاکستان در صورت بروز هر اتفاقی در مرز بلافاصله صورت می گیرد و خوشبختانه مرزهای مشترک ما به سمت امنیت کامل در حال حرکت است که این یکی از زمینه‌های مهم بحث ما با همتایان پاکستانی بود.

مشکلات افغانستان و تاثیرات خروج فرار گونه آمریکا 

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا، تصریح کرد: از جمله موضوعات دیگری که در این ایام فوق العاده حائز اهمیت دارد مسئله افغانستان است که با خروج غیرمسئولانه و فرار گونه آمریکایی‌ها از افغانستان و خلاء قدرتی که به وجود آمد مشکلات فراوانی در افغانستان ممکن است، رخ بدهد.

سردار باقری گفت: مسائل اقتصادی افغانستان، سیل آوارگان و ناامنی ها و مشکلاتی جدی که گروه تروریستی داعش می تواند، ایجاد کند هم بر کشور ما و هم بر کشور پاکستان تاثیرگذار است.

وی اظهار داشت: درباره افغانستان با مقامات نظامی و سیاسی پاکستان به طور مفصل صحبت و تاکید شد که بایستی یک نظام پایدار با مشارکت همه در افغانستان شکل بگیرد.  

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این مورد هم با مقامات نظامی و سیاسی پاکستان اشتراک نظر کامل وجود داشت و قرار شد که دو کشور در بخش نظامی نیز با هم مشورت‌ها را ادامه دهند.

تعمیق مناسبات نظامی و برگزاری رزمایش‌های دریایی میان ایران و پاکستان در آینده

سردار باقری همکاری‌های نظامی ایران و پاکستان را سومین موضوعی دانست که هیات ایران در این سفر آن را دنبال کرد و افزود: ما از گذشته همکاری‌های آموزشی با یکدیگر داشته ایم و ناوهای نیروهای دریایی دو کشور از بنادر یکدیگر بازدید می‌کنند.

وی تصریح کرد: در این سفر توافقات خوبی به عمل آمد از جمله اینکه ما در آینده چه در آب‌های پاکستان و چه در آب‌های جنوب جمهوری اسلامی ایران رزمایش های مشترک دریایی برگزار کنیم.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران همچنین از حضور ناوهای پاکستان در رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین که از دو سال پیش آغار شده است، خبر داد.

وی گفت: مسابقات نظامی بین دو نیروی مسلح توسعه پیدا می‌کند، در مقطع زمانی فعلی خلبانان ایران در پاکستان آموزش می‌بینند و متقابلاً آموزش ضدتروریسم نیز در کشورما برگزار می‌شود و در مراحل بعدی آموزش های مختلف بین دو کشور اتفاق خواهد افتاد.

سردار باقری که در اسلام‌آباد از برخی مراکز تولید صنایع دفاعی و نظامی پاکستان در حوزه دریایی و هوایی  بازدید کرده بود، افزود: در بازدید از صنایع نظامی پاکستان در بخش هواپیماسازی و تانک سازی توافق شد تا تجربیات را با یکدیگر مبادله کنیم.

بهبود همکاری‌های اطلاعاتی برای مقابله با تروریسم 

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در ادامه گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: در خصوص روابط اطلاعاتی، آموزش های اطلاعاتی و تبادل اطلاعات همکاری خوبی تا الان میان ایران و پاکستان وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: سازوکاری برای توسعه روابط اطلاعاتی گذارده شد مبنی بر اینکه در رفت و آمد مسئولان اطلاعاتی نیروهای مسلح دو کشور این همکاری تعمیق بخشیده شده و انتظار می‌رود تأثیر اساسی بر مقابله با تروریسم در هر دو سوی مرز خواهد داشت.

قدردانی سردار باقری از میزبانی و برخورد گرم پاکستان 

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران گفت: آنچه که می‌توانم در جمع‌بندی این سفر اعلام کنم، برخورد میزبان عزیز پاکستان با مهمانان ایرانی بسیار گرم و صمیمانه بود و ما از آن قدردانی می‌کنیم.

سردار باقری تصریح کرد: در طول دیدار و رایزنی‌ها مشخص شد که تقریباً در تمام موضوعات اشتراک نظر داشتیم و هیچ گونه اختلافی را مشاهده نکردیم.

براساس این گزارش، سفر ۴ روزه سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری و اعضای هیات همراه به شهرهای اسلام‌آباد و کراچی پاکسـتان روز جمعه به پایان رسید.

اعضای هیات بلندپایه نظامی ایران با حضور در آرامگاه «محمدعلی جناح» معروف به قائد اعظم بنیانگذار فقید پاکستان به ایشان ادای احترام کردند سپس هیات ایرانی برای بازدید از ناوگان نیروی دریایی پاکستان به بندر کراچی رفت.

دومین سفر سردار محمد باقری به پاکستان به دلیل روند رو به رشد مناسبات دفاعی، امنیتی و نظامی میان دو کشور همسایه و برادر طی چند سال اخیر بسیار حائز اهمیت تلقی می‌شود.

این بازدید بیانگر اراده قوی و مشترک مقام‌های نظامی ایران و پاکستان برای هم افزایی بیشتر در مسیر تقویت همکاری‌های دوجانبه، کمک به ثبات منطقه‌ای از جمله دیدگاه مشترک برای صلح در افغانستان، رایزنی درباره مسائل جهان اسلام، عزم مشترک برای نبرد با تروریسم و مقابله با عوامل ناامنی در منطقه است.

ژنرال "قمر جاوید باجوا" فرمانده فعلی ارتش پاکستان به ترتیب در اواسط آبانماه ۹۶ و اواخر آبان ۹۸ دو سفر رسمی به جمهوری اسلامی ایران انجام داد و با مقام‌های سیاسی و نظامی ایران دیدار کرد.

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش