دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۹:۵۴ - ۱۲ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۱۰۱۹
امنیتی و دفاعی

موساد با همکاری ۱۰ دانشمند هسته‌ای ایران ۳ طرح خرابکاری را عملی کرد

همکاری دانشمندان هسته ای ایران با موساد,همکاری ایرانیان با موساد
یک هفته‌نامه یهودی در بریتانیا مدعی شد که موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، با استخدام ۱۰ دانشمند هسته‌ای ایران توانست در کمتر از دو سال، سه طرح خرابکاری در سایت‌های اتمی ایران را اجرایی کند!

به گزارش بهارنیوز، نشریه «جوئیش کرانیکل» در شماره امروز پنجشنبه ۱۱ آذر خود نوشت که این عملیات، شامل دو انفجار در سایت نطنز، با «همکاری» دانشمندان ایرانی داخل کشور انجام شده است.  این نشریه می‌گوید: افراد یاد شده از این‌که اهداف موساد را عملی کرده‌اند، هیچ اطلاعی نداشتند. آن‌ها تصور کرده بودند که در راستای اهداف گروه‌های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند. جوئیش کرانیکل افزوده که این افراد «اکنون در مکان امن» هستند. این نشریه می‌افزاید موساد ظرف ۱۸ ماه سه عملیات متفاوت را طراحی و اجرایی کرد که در خود اسرائیل نیز، «هزاران کارشناس و نیروی فنی» در این عملیات سهیم بودند. به ادعای این گزارش، در عملیات ۱۲ تیر پارسال در نطنز از مواد انفجاری که یک‌سال پیش از آن در سایت مخفی شده بود، استفاده شده است. بخشی از مواد انفجاری، قطعه‌قطعه، با استفاده از پهپادها منتقل شدند تا شک‌برانگیز نباشد. سپس همراه با مصالح ساختمانی در زیرزمین ساختمان آن انبار شدند.

انفجار دوباره سایت نطنز در بهار امسال آسیب جدی به این تاسیسات وارد کرد و بازسازی‌هایی را که بعد از خرابکاری تیر پارسال در آن صورت گرفته بود، بی‌اثر کرد. این گزارش مدعی است که انفجار سایت «تسا» در کرج نیز به شیوه‌ای مشابه انجام گرفت و به آن آسیب جدی وارد کرد.

این هفته‌نامه به منبع ادعاهای مطرح‌شده در گزارش اخیر خود اشاره نکرده است؛ اگرچه این نخستین بار نیست که قدیمی‌ترین نشریه یهودیان بریتانیا اقدام به انتشار بخشی از «اسرار موساد» در ارتباط با ایران می‌کند. در سال‌های اخیر، مقام‌هایی در خود موساد ظاهرا با هدف به رخ کشیدن «توانایی» اسرائیل، یا مقام‌هایی در آمریکا یا غرب که نگران اقدام‌های منتسب به اسرائیل بودند، جزئیاتی از عملیات‌های مختلف را برای انتشار در اختیار روزنامه‌هایی مانند نیویورک‌تایمز می‌گذاشتند. آویگدور لیبرمن، سیاستمدار اسرائیلی، گفته بود که منبع اصلی این «درز دادن‌های عامدانه» یوسی کوهن، رئیس وقت موساد است.

کوهن بعد از کناره‌گیری از این مقام نیز در گفت‌وگو با شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، جزئیاتی از سرقت اسناد اتمی ایران و یا ترور محسن فخری‌زاده را برملا کرد که تا پیش از آن رسانه‌ای نشده بود. مقام‌های اسرائیلی به صراحت گفته‌اند که اقدام‌ها علیه برنامه اتمی ایران در آینده نیز ادامه خواهد یافت. آن‌ها این اقدام‌ها را بخشی از «طرح ج» کشورشان علیه ایران خوانده‌اند. از سوی دیگر، گزارش اخیر جوئیش کرانیکل در شرایطی منتشر شده است که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا بر سر احیای برجام، در جریان است و هیات‌های نمایندگی ایران و طرف‌های باقی‌مانده در برجام، از هشتم آذر دور جدید مذاکرات خود را در وین از سر گرفته‌اند. اسرائیل که شدیدا مخالف احیای برجام است، در چهارمین روز از مذاکرات وین، قدرت‌ها را فراخواند که سریعا میز گفت‌وگوها را ترک کنند، چرا که به گفته نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل، ایران با «تاکتیک مذاکرات، به اخاذی هسته‌ای روی آورده است».

در نبود مستندات متقن برای اثبات ادعاهای اخیر این هفته‌نامه، این احتمال مطرح است که انتشار این گزارش بخشی از کارزار تبلیغاتی و با هدف بی‌اعتماد کردن حاکمیت و مردم ایران به دانشمندان ایرانی باشد. ایران تاکید دارد که با یاری دانشمندان خود توانسته است بر پیامدهای تمامی خرابکاری‌های منتسب به اسرائیل در سایت‌های هسته‌ای ایران غلبه کند. مقامات ارشد آمریکا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز اذعان کرده‌اند که پیشرفت برنامه اتمی ایران اکنون بسیار بیشتر از گذشته است. شماری از مقام‌های ارشد امنیتی اسرائیل، رویکرد دولت این کشور در قبال ایران را اشتباه دانسته و بازگشت آمریکا به برجام را توصیه کرده‌اند.

دنی سیترینوویچ، فرمانده پیشین تحقیقات امور ایران در سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، این هفته به تایمز اسرائیل گفت برجام «با همه ایرادات آن، برنامه هسته‌ای ایران را به میزان قابل توجهی به تاخیر انداخت؛ بسیار بیشتر از هر فعالیت مخفی دیگری که هدفش ایجاد چنین تاخیری بود». این فرمانده پیشین تصریح کرد که فعالیت‌های مخفی برای ضربه زدن به برنامه اتمی ایران ممکن است این برنامه را فقط «اندکی» به تاخیر بیندازد اما دستاوردهای آن هرگز به پای برجام نرسیده است. گزارش جدید جوئیش کرانیکل در سالروز ترور محسن فخری‌زاده، دانشمند ارشد برنامه هسته‌ای و معاون وزیر دفاع ایران، منتشر شده است. مقام‌های اسرائیل این هفته به شبکه ۱۲ تلویزیون کشورشان گفتند که کشتن «پدر برنامه اتمی ایران» نیز تاثیری در مسیر پیشرفت برنامه اتمی ایران نداشته است.

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش