به گزارش ایرنا، دیروز (۸ اسفند) و همزمان با چهارمین روز جنگ در اوکراین، ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه در واکنش به بیانیه های خصمانه و تهاجمی ناتو، به نیروهای بازدارنده هستهای کشورش در بحبوحه تنش با غرب بر سر مساله اوکراین، آمادهباش داد.
پوتین در دیدار با سرگئی شایگو وزیر دفاع و والری گراسیموف رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه گفت: کشورهای غربی نه فقط اقدامات غیردوستانه علیه اقتصاد روسیه بکار می گیرند بلکه مقامهای این کشورها اظهارات خصمانه در مورد روسیه بیان می کنند.
پوتین گفت: به همین خاطر به وزیر دفاع و رئیس ستاد کل ارتش روسیه دستور می دهم نیروی بازدارنده هسته ای ارتش روسیه را به حالت ویژه آماده باش جنگی درآورند.
سخنان روز گذشته پوتین مبنی بر ضرورت آماده باش هسته ای روسیه، واکنش زیادی از سوی آمریکا، ناتو و اروپا داشت.
استولتنبرگ: متحدان ناتو حمایت نظامی از اوکراین را افزایش میدهند
ینس استولتنبرگ دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز دوشنبه اعلام کرد شرکای این ائتلاف نظامی در حال تجهیز اوکراین به موشک های دفاع هوایی و تسلیحات ضد تانک هستند.
به گزارش رویترز، وی همچنین تاکید کرد که یک بار دیگر با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین گفت و گوی تلفنی داشته است.
ناتو و کشورهای غربی توافق کرده اند برای اوکراین کمک نظامی ارسال کنند در حالی که پنجمین روز حمله روسیه را پشت سر می گذارد.
در قالب این طرح کمکی قرار است کشورهای عضو ناتو هزاران قبضه تسلیحات ضد تانک و صدها موشک دفاع هوایی و مهمات دیگر را به اوکراین منتقل کنند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین با تدارکات تسلیحاتی به ارزش ۴۵۰ میلیون یورو (۵۰۳ میلیون دلار) و تجهیزات محافظتی به ارزش ۵۰ میلیون یورو (۵۵ میلیون دلار) موافقت کرده اند.
تصمیم مهم دیگر اتحادیه اروپا پشتیبانی ارتش اوکراین با جت های جنگنده و سوخت است.
آمریکا اعلام کرده که تدارکات تسلیحاتی شامل تسلیحات ضد تانک به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار را در اختیار اوکراین قرار می دهد. با احتساب این رقم، میزان حمایت آمریکا از اوکراین در سال گذشته از یک میلیارد دلار فراتر رفته است.
انگلیس نیز موشک های ضد تانک در اختیار اوکراین قرار داده و قصد دارد یک بسته حمایت نظامی مضاعف که تسلیحات دفاعی از نوع مرگبار و غیرمرگبار را در بر می گیرد، به کی یف ارائه دهد.
دولت سوئد نیز علاوه بر سلاح سبک، ۱۳۵ هزار نظامی اوکراینی را به ۵ هزار تسلیحات ضد تانک AT۴، ۵ هزار جلیقه فولادی، ۵ هزار کلاه نظامی و غذا مجهز می کند.
سهم آلمان از این حمایت نظامی، اختصاص ۵ هزار موشک ضد تانک و ۵۰۰ موشک استینگر و همچنین ۵ هزار کلاه ایمنی است.
فرانسه نیز در زمینه سوخت به اوکراین کمک می کند و تجهیزات نظامی در اختیار این کشور قرار می دهد. فرانسه به عنوان عضوی از ناتو ۵۰۰ نظامی و خودروهای زرهی به رومانی در همسایگی اوکراین اعزام می کند و چهار فروند هواپیمای جنگی مدل میراژ ۲۰۰۰ به استونی می فرستد. فرانسه همچنین ۲۰۰ تا ۲۵۰ نظامی در استونی مستقر می کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز پنجشنبه هفته گذشته و چند روز پس از به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه جدایی طلب در شرق اوکراین، دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد.
براساس اعلام کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، از آن روز به بعد دستکم ۳۶۸ هزار اوکراینی به لهستان، مجارستان، رومانی، مولداوی و کشورهای دیگر گریخته اند.
به تبع این حمله، کشورهای غربی تحریم های مالی سختی را علیه مسکو اعمال کرده اند.
- 16
- 6