به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا یک کمک نظامی دیگر به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو اعلام کرد که باید از سوی اعضای اتحادیه اروپا به تایید برسد و همچنین ابراز اطمینان کرد که این نهاد با تحریم نفتی روسیه موافقت میکند.
لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس هم از تحریمهای جدید علیه شبکه مالی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه و محفل نزدیکان او از جمله همسر سابق و اقوامش خبر داد و همچنین خواستار افزایش تامین تسلیحاتی به اوکراین شد.
آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان میزبان این نشست سه روزه است. کولبا، وزیر خارجه اوکراین و نیکو پوپسکو وزیر امور خارجه مولداوی نیز به عنوان مهمان در نشست روز جمعه شرکت داشتند.نشست سالانه تا امروز شنبه ادامه دارد و دیپلماتهایی از انگلیس، کانادا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده و اتحادیه اروپا را در کنار هم قرار داده است. این به دنبال وعده هفته گذشته رهبران گروه هفت برای ممنوع کردن یا حذف تدریجی خرید نفت روسیه است.
این نشست که همچنین وزیران خارجه اوکراین و مولداوی در آن حضور داشتند، به نگرانیهایی درباره امنیت غذایی و اینکه جنگ در اوکراین به سمت مولداوی کشیده شود، پرداخت.
وزیر خارجه مولداوی در مصاحبهای با رویترز گفت که برخی از نیروها در منطقه جداییطلب ترانسنیستریا درصدد ایجاد بیثباتی هستند اما دولت او میخواهد این مساله را از طریق دیپلماسی حل و فصل کند.
همچنین آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان گفت که مذاکرات گروه هفت در واقع تلاش روسیه برای اختلافافکنی در جهان بر سر اوکراین را به مبارزه میطلبد. او در پیامی توییتری نوشت: هیچگاه شرکای گروه هفت از زمان پایان جنگ سرد تا به این حد به چالش کشیده نشده بودند. هیچگاه پیش از این، ما تا به این حد متحد نبودهایم.
جوزپ بورل هم گفت که پوتین اصلا قصدی برای متوقف کردن این جنگ ندارد. او افزود که حمایت نظامی جدید اتحادیه اروپا شامل تسلیحات سنگین مثل تانک و توپخانه میشود و کمک این نهاد سیاسی – اقتصادی را به حدود دو میلیارد یورو میرساند.
او گفت: با تحریمهای اقتصادی و ادامه انزوای بینالمللی روسیه و مقابله با اطلاعات نادرست، فشار بیشتری بر کرملین خواهد بود.
همچنین در حاشیه این نشست، وزیر امور خارجه اوکراین در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به احتمال تحریم نفتی روسیه از سوی اتحادیه اروپا گفت اگر که این پیشنهاد به جایی نرسد، مایه خشنودی پوتین میشود. مجارستان که در همسایگی اوکراین قرار دارد، مخالف این طرح است و این طرح هم برای تایید نیاز به اتفاقآراء دارد.
وزیر امور خارجه اوکراین گفت: ما در این گفتوگوها مداخله نمیکنیم اما لحظه حساسی است؛ اینکه ما ببینیم وحدت اتحادیه اروپا ادامه مییابد یا شکسته میشود. همچنین متحدان باید داراییهای روسیه را به منظور تامین مالی بازسازی اوکراین توقیف کنند.
او همچنین از کشورهای گروه ۷ خواست تا دارایی های روسیه را برای بازسازی کشور جنگ زدهاش مصادره کنند.
کولبا گفت: از کشورهای گروه ۷ خواستم قوانینی را تصویب کنند و تمام مراحل لازم برای توقیف داراییهای روسیه و دادن آنها به اوکراین را برای استفاده از این پول برای بازسازی کشورمان اجرا کنند.»
او همچنین مدعی شد که حمله روسیه به اوکراین تنها دلیل آشکار شدن بحران جهانی غذا است. او گفت: "ما برای امنیت غذایی کشورهای آفریقایی، کشورهای آسیایی و همه کسانی که به منابع اوکراین وابسته هستند اهمیت می دهیم... به دلیل تجاوز روسیه به ما، کمبود مواد غذایی در آفریقا و سایر نقاط جهان وجود نخواهد داشت." .
از نظر ارتش اوکراین، او گفت که دو موضوع عمده باقی مانده است که باید مورد توجه قرار گیرد: تامین چندین سیستم پرتاب موشک و نیروی هوایی.
وی با اشاره به صادرات گاز طبیعی روسیه به اروپا، گفت که اگر مسکو به فروش گاز و نفت به اتحادیه اروپا ادامه دهد، "جیب آنها به اندازه کافی برای ادامه جنگ پر خواهد شد. روسیه از فروش نفت و گاز به اروپا پول زیادی به دست می آورد. این باید متوقف شود."
اوکراین میانجیگری مکرون میان مسکو و کی یف را بیهوده خواند
ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین گفت که امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه بیهوده تلاش می کند تا میان مسکو و کی یف میانجیگری کند.
به گزارش ایرنا، بر اساس متن مصاحبه ای که روز جمعه توسط کی یف منتشر شد، زلنسکی معتقد است که مکرون بیهوده تلاش می کند تا با پوتین رئیس جمهور روسیه گفت و گوی سازنده داشته باشد.
زلنسکی به تلویزیون ایتالیایی رای ۱ گفت: ما نباید به دنبال راهی به غیر از خود روسیه باشیم و مکرون این کار را بیهوده انجام می دهد.
رییس جمهور اوکراین در ادامه افزود: من می دانم که او (مکرون) می خواست از میانجیگری بین روسیه و اوکراین نتیجه بگیرد، اما هیچ چیزی بدست نیامد.
به گفته زلنسکی، مسکو به دنبال پایان دادن به درگیری نخواهد بود تا زمانی که خود روسیه بخواهد و درک کند که به آن نیاز دارد.
کاخ الیزه با توجه به سخنان زلنسکی روز جمعه به خبرگزاری فرانسه گفت که مکرون هیچ وقت بدون موافقت رئیس جمهور اوکراین با ولادیمیر پوتین درباره چیزی گفت و گو نکرده است.
مکرون اوایل این هفته اعلام کرد که روسیه و اوکراین باید به یک آتشبس از طریق مذاکره برسند و تلاشهای صلح با تحقیر روسیه تامین نخواهد شد.
- 12
- 3