به گزارش مهر به نقل از رویترز، کره شمالی در پی مانور مشترک موشکی کره جنوبی و آمریکا و بازگشت یک ناو هواپیمابر آمریکایی به منطقه در پاسخ به این اقدام، روز پنجشنبه دو موشک بالستیک کوتاه برد به سمت سواحل شرقی خود به سوی آبهای دریای ژاپن شلیک کرد.
این موشک ششمین پرتاب در ۱۲ روز گذشته و اولین پرتاب از زمان شلیک موشک میان برد کره شمالی (IRBM) بر فراز ژاپن در روز سه شنبه بود.
این پرتاب حدود یک ساعت پس از آن انجام شد که پیونگ یانگ، ایالات متحده را به دلیل پیگیری در شورای امنیت سازمان ملل برای «اقدامات علیه کره شمالی» مورد انتقاد قرار داد.
در بیانیهای که توسط وزارت خارجه کره شمالی منتشر شد، از واشنگتن به دلیل جابجایی یک ناو هواپیمابر آمریکایی در آبهای نزدیک شبه جزیره کره به شدت انتقاد شده و گفته شده که حضور نظامیان امریکایی در منطقه تهدید جدی برای ثبات وضعیت است.
کره شمالی: شلیک موشکها، در واکنش به رزمایشهای آمریکا در منطقه است
وزارت خارجه کره شمالی ضمن محکوم کردن اقدام آمریکا در استقرار مجدد ناو هواپیمابر در آبهای شرق کره جنوبی، گفت شلیک موشکهای این چند روز، «اقدامات متقابل» در واکنش به رزمایشهای آمریکا در منطقه است.
وزارت خارجه کره شمالی بامداد پنجشنبه با صدور بیانیهای گفت که شلیک موشکهای این چند روز، «اقدامات متقابل» در واکنش به رزمایشهای نظامی مشترک آمریکا با کره جنوبی و ژاپن در منطقه است.
به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، این وزارتخانه ضمن محکوم کردن اقدام آمریکا در استقرار مجدد ناو هواپیمابر در آبهای شرق کره جنوبی، گفت چنین تحرکاتی «تهدید بزرگی» برای ثبات در منطقه هستند.
در این بیانیه آمده است: «ما در حال نظارت بر تهدیدهای جدی آمریکا برای ثبات وضعیت در شبهجزیره کره و اطرف آن، از طریق استقرار مجدد ناوگروه تهاجمی در آبهای نزدیک خود هستیم».
***
ژاپن به پرتاب دو موشک از سوی کره شمالی واکنش نشان داد
گارد ساحلی ژاپن نیز تائید کرد که کره شمالی در بامداد پنجشنبه دو موشک بالستیک به سمت دریای ژاپن شلیک کرد.
به گزارش مهر به نقل از شبکه تلویزیونی ان. اچ. کی ژاپن، گارد ساحلی ژاپن هم پس از کره جنوبی تائید کرد که کره شمالی روز پنجشنبه دو موشک بالستیک را به سمت دریای ژاپن آزمایش کرده است.
ژاپن گفته است که هر دو موشک در فاصله زمانی ۱۵ دقیقه شلیک شدند.
مقامات توکیو میگویند که به نظر میرسد پرتاب موشکها خارج از منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن افتاده و تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر آسیب رسیدن به کشتیهای مرتبط با ژاپن دریافت نشده است.
«فومیو کیشیدا»، نخست وزیر ژاپن، در مورد پرتاب اخیر گفت که چنین اقداماتی از طرف کره شمالی غیرقابل قبول و تهدیدی برای امنیت است.
«یاسوکازو هامادا»، وزیر دفاع ژاپن هم گفت که توکیو اعتراض قاطع خود را اعلام کرد. هامادا گفت: «ما اعتراض قاطعانه ای را از طریق کانالهای دیپلماتیک در پکن ابراز کردهایم. چنین اقداماتی ناقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل است.»
به گفته وزیر دفاع ژاپن، «یک موشک مسافت ۳۵۰ کیلومتری را در حداکثر ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری طی کرد و دیگری در فاصله ۸۰۰ کیلومتری پرواز کرد و به ارتفاع ۵۰ کیلومتری رسید.»
***
روسیه: تحریم ها علیه کره شمالی بی فایده است
معاون نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در سخنانی در شورای امنیت تصریح کرد که تحریمهای جدید علیه کره شمالی نتیجهای در بر نخواهد داشت.
به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، «آنا اوستیگنیوا»، معاون سفیر دائمی روسیه در سازمان ملل روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره آزمایشهای موشکی اخیر پیونگ یانگ، اعمال تحریم علیه کره شمالی را اقدامی بی نتیجه و بیهوده عنوان کرد. این دیپلمات روسی با انتقاد از تحریمهای بیشتر شورای امنیت علیه کره شمالی گفت: «روسیه معتقد است که اعمال تحریمهای بیشتر علیه کره شمالی فقط به بن بست منجر میشود.»
نماینده روسیه در نشست شورای امنیت همچنین گفت: «برای پیونگ یانگ، مدتهاست که تنها یکی از غذاهای موجود در منو ارائه میشود و آن هم تحریمهاست. از سال ۲۰۰۶، اقدامات محدودکننده زیادی - یکی سختتر از دیگری - به ابتکار ایالات متحده علیه پیونگ یانگ اتخاذ شده است. با گذشت سالها، اکننون آشکار شده است که الگوی تحریمها نتوانسته امنیت منطقه را حفظ کند یا ما را به حل مسائل منع گسترش موشکهای هستهای نزدیکتر کند.»
این دیپلمات افزود: «تحریمهای جدید علیه کره شمالی یک گره کور است، اقدامی که همانطور که قبلاً گفتیم در گذشته هم هیچ نتیجهای در بر نداشت.»
***
ادعای آمریکا مبنی بر حمایت روسیه و چین از کره شمالی/ مسکو تحریمهای جدید را محکوم کرد
نماینده آمریکا در سازمان ملل، روسیه و چین را به حمایت از کره شمالی محکوم کرد اما نماینده مسکو تحریمهای جدید علیه پیونگیانگ را بینتیجه توصیف نمود.
به گزارش فارس، «آنا اوستیگنیوا» معاون نماینده فدراسیون روسیه در سازمان ملل بامداد پنجشنبه تحریمهای جدید علیه کره شمالی را محکوم کرد.
اوستیگنیوا طی نشست شورای امنیت گفت: «ما بارها گفتهایم و باز هم تکرار خواهیم کرد؛ اعمال تحریمهای جدید علیه کره شمالی یک بنبست است. اقدامی که همانطور که قبلاً گفتهایم هیچ نتیجهای در مورد کره شمالی ندارد.»
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، از سوی دیگر آمریکا نیز روسیه و چین را دلیل توانمندی کره شمالی برای انجام آزمایشهای موشکی دانست که صلح و امنیت در منطقه را تضعیف میکند.
«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده آمریکا در سازمان ملل طی این نشست شورای امنیت اظهار داشت: «کره شمالی از حفاظت کامل دو عضو این شورا (چین و روسیه) بهره برده است. به زبان سادهتر، دو عضو دائم شورای امنیت، کیم جونگ اون را تقویت کردهاند».
- 16
- 4