دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۰۶ - ۲۶ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۷۵۲
امنیتی و دفاعی

اردوغان: باید از جنگ جهانی جلوگیری کنیم/ روسیه: آمریکا می‌تواند کی‌یف را به سمت مذاکره بکشاند

رجب طیب اردوغان,رئیس جمهور ترکیه
رئیس‌جمهور ترکیه امروز (پنجشنبه) اعلام کرد، در حال گفت‌وگو با رئیس جمهور روسیه پیرامون ساخت نیروگاه هسته‌ای مشابه نیروگاه "آکویو" در شهر سینوپ واقع در شمال ترکیه است.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه به خبرنگاران گفت: می‌توانم بگویم که درخصوص بحث انرژی در موقعیت خوبی هستیم. ما به شخص دیگری نیاز نداریم.

وی افزود: به خصوص پس از اتمام ساخت نیروگاه هسته‌ای آکویو در دو الی سه سال آینده، ما پتانسیل بسیار خوبی خواهیم داشت. همچنین، در حال حاضر من با آقای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در مورد مسئله سینوپ گفت‌وگو می‌کنم. امیدواریم چهار توربین در آنجا بسازیم و به همان تعداد و شاید حتی بیشتر از آکویو خواهیم داشت. وقتی این مسائل عملی شوند، ترکیه دیگر مشکلی نخواهد داشت. ما در موقعیت بسیار بهتری خواهیم بود و به راحتی می‌توانیم صادرات انرژی را آغاز کنیم.

ترکیه و روسیه بر روی ساخت نیروگاه هسته‌ای آکویو در استان مرسین در جنوب ترکیه با یکدیگر همکاری می‌کنند. اردوغان پیشتر در ماه نوامبر گفته بود که آنکارا و مسکو در حال مذاکره بر سر ساخت دو نیروگاه دیگر در ترکیه هستند. یکی از آنها در شهر سینوپ ساخته خواهد شد.

رجب طیب اردوغان همچنین نسبت به ادامه جلسات روسای سرویس‌های اطلاعاتی روسیه و آمریکا در ترکیه ابراز امیدواری کرد.

روز دوشنبه تلویزیون سی‌ان‌ان به نقل از سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گزارش داد که ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا با سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجه روسیه در آنکارا برای گفت‌وگو در مورد شهروندان بازداشت شده آمریکایی و خطرات هسته‌ای دیدار کرده است.

اردوغان در ادامه به خبرنگاران گفت: البته ما می‌خواهیم اوضاع را تحت کنترل داشته باشیم و نسبت به ملاقات آن‌ها در اغلب اوقات اطمینان حاصل کنیم. خدایی نکرده، مسئله استفاده احتمالی از تسلیحات هسته‌ای منجر به جنگ جهانی جدید خواهد شد. بیایید چنین فرصتی را فراهم نکنیم.

رئیس‌جمهور ترکیه گفت، پس از گفت‌وگوهای هیئت‌های روسیه و آمریکا در آنکارا، اطلاعاتی از رئیس دستگاه اطلاعاتی خود دریافت کرده است که طرفین توافق کرده‌اند از استفاده از تسلیحات هسته‌ای خودداری کنند.

اردوغان در پایان به خبرنگاران گفت: اجازه دهید مواردی را به شما بگویم؛ اطلاعاتی که از رئیس وزارت اطلاعات ترکیه در مورد استفاده روسیه و ایالات متحده از سلاح هسته‌ای دریافت کردم این است که در حال حاضر هر دو طرف هیچ تلاشی برای استفاده از تسلیحات هسته‌ای انجام نخواهند داد.

***

کرملین: آمریکا می‌تواند کی‌یف را به سمت مذاکره بکشاند

سخنگوی کرملین امروز (پنجشنبه) تاکید کرد، وقتی صحبت از مذاکرات می‌شود، ایالات متحده می‌تواند کی‌یف را "انعطاف‌پذیرتر" کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پیشرفتی را در مذاکرات صلح می‌بیند یا خیر، گفت: درصورت تمایل، واشنگتن می‌تواند بر روی کی‌یف تاثیر بگذارد تا انعطاف بیشتری از خود نشان دهد. واشنگتن اگر بخواهد، می‌تواند نگرانی‌های کشور ما را در نظر بگیرد.

پسکوف همچنین در قسمت دیگری از اظهاراتش گفت، هیچ گفت‌وگویی درخصوص تمدید نامحدود قرارداد غلات استانبول صورت نگرفته است.

وی درخصوص تصمیمی مبنی بر تمدید چهار ماهه این توافق به خبرنگاران گفت: هیچ گفت وگویی درخصوص تمدید نامحدود این قرارداد انجام نشده است.

دیمیتری پسکوف در اظهار نظر درباره تمدید این طرح گفت: روسیه تضمین‌هایی از سازمان ملل متحد دریافت کرده است که بدین ترتیب نسبت به نهایی شدن صادرات مواد غذایی، غلات و کودهای روسیه اطمینان خاطر حاصل می‌شود.

وی در پایان افزود: تضمین‌هایی از سوی سازمان ملل وجود دارد که کار را نهایی خواهد کرد. به عقیده ما این کار سازمان ملل، نتایجی به دنبال دارد. بیانیه مشترکی از جانب ایالات متحده، انگلیس و اتحادیه اروپا صادر شد تا روسیه را نسبت به تحریم‌های غذایی معاف کند. این پیشرفت مثبتی است تا بدین ترتیب تمامی مشکلات در این زمینه مرتفع شوند.

در تاریخ ۲۲ ژوئیه، سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین توافقنامه‌ای را در استانبول با یکدیگر امضا کردند تا بدین ترتیب صادرات غلات را از سه بنادر اوکراین در دریای سیاه از سربگیرند؛ اقدامی که در ماه فوریه به دلیل حمله روسیه به اوکراین متوقف شده بود.

سخنگوی کرملین در رابطه با سفر احتمالی شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین به روسیه گفت: هنوز هیچ تاریخی بابت این سفر تعیین نشده است. صحبت در مورد این سفر بسیار زود است و هیچ تاریخی را فعلا تنظیم نکرده‌ایم. به محض آنکه تاریخ اسن سفر از طریق کانال‌های دیپلماتیک هماهنگ شود، به شما اطلاع خواهیم داد.

سفیر روسیه در چین امروز اعلام کرد، رئیس‌جمهوری چین احتمالا سال آینده میلادی پس از نشست پارلمان چین که معمولا اوایل بهار برگزار می‌شود، به روسیه سفر خواهد کرد.

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش