دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۴۱ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۸۹۳
امنیتی و دفاعی

آزمایشگاه مواد و انرژی اصفهان هدف گرفته شد

رسانه های اسرائیلی: حمله پهپادی به اصفهان موفقیت فوق العاده ای داشت

حمله پهپادی به اصفهان,حمله به مراکز نظامی وزارت دفاع اصفهان

دیده بان ایران نوشت: رسانه اسرائیلی جروزالم‌پست به نقل از منابع اطلاعاتی غربی و منابع خارجی خود مدعی شد: برخلاف ادعای جمهوری اسلامی مبنی بر «تخریب جزئی سقف» تاسیسات «توسعه سلاح‌های پیشرفته»، در حمله پهپادی شامگاه شنبه، این حمله «موفقیت فوق‌العاده‌ای» بوده است.

ادعای این رسانه رژیم اسرائیل در حالی مطرح شده که وزارت دفاع در بیانیه ای از ناموفق حمله و انهدام ریزپرنده ها خبر داده بود.

دیگر رسانه های اسرائیلی هم به اتفاقات دیشب واکنش نشان داده و ادعاهایی را مطرح کردند. وبلاگ اینتلی تایمز در اسرائیل همچنین مدعی شد که محل هدف قرار گرفته، «آزمایشگاه مواد و انرژی اصفهان» بوده است.

این وبلاگ بر اساس گزارش های اطلاعاتی ادعایی خود، نوشت که هدف حمله پهپادی شامگاه شنبه در اصفهان، «پژوهشگاه فضایی ایران» وابسته به وزارت دفاع بوده است.

اینتلی تایمز همچنین ادعا کرد: زمان این حمله اتفاقی نبوده است و در پایان روزی انجام شد که رهبر جمهوری اسلامی از نمایشگاه دستآوردهای صنعتی ایران، که شامل دستآوردهای پهپادی نیز بود دیدار کرد.

این رسانه اسرائیلی ادامه داد: دو سال پیش هم، حمله به مزرعه سانتریفوژهای ایران درست در پایان همان روزی انجام شد که در صبح آن، حسن روحانی رییس‌جمهور وقت جمهوری اسلامی نمایشگاه دستآوردهای اتمی ایران را افتتاح کرده بود.

وال استریت ژورنال:حمله به اصفهان، اولبن عملیات اسرائیل در داخل ایران در دوره جدید نتانیاهو است

وال استریت ژورنال با اشاره به منابع خبری خود که «مقامات آمریکایی و افراد آشنا با این عملیات» در این گزارش عنوان شده است نوشت: حمله به اصفهان اولین عملیات اسرائیل در داخل ایران در دوره جدید نتانیاهو است.

به گزارش سرویس ترجمه سایت دیده بان ایران؛ وال استریت ژورنال در گزارش امروز خود مدعی شد: به گفته مقامات آمریکایی و افراد آشنا با این عملیات، در حالی که ایالات متحده و اسرائیل به دنبال راه‌های جدیدی برای مهار برنامه هسته‌ای و نظامی تهران هستند، اسرائیل یک حمله پهپادی را انجاک داده است. 

این روزنامه انگلیسی زبان خاطر نشان کرد: مقامات ایرانی گفتند که پدافند هوایی کشور از حمله سه کوادکوپتر کوچک به یک کارخانه مهمات سازی در شهر اصفهان، درست در مجاورت سایتی متعلق به مرکز تحقیقات فضایی ایران که توسط آمریکا به دلیل آن تحریم شده است، جلوگیری کرد.

وال استریت ژورنال نوشته: مقامات ایرانی می گویند که پدافند هوایی این کشور یکی از پهپادها را سرنگون کرد در حالی که دو پهپاد دیگر در بالای انبار منفجر شدند و خسارت جزئی به سقف وارد کردند.

این رسانه به نقل وزیر خارجه ایران نوشته است: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، این انفجار را یک حمله بزدلانه خواند.

وی گفته است: «چنین اقداماتی نمی تواند بر عزم و اراده کارشناسان ما برای پیشرفت صلح آمیز هسته ای تأثیر بگذارد.»

وال استریت ژورنال در ادامه گزارش خود نوشته است: ارتش اسرائیل از اظهار نظر خودداری کرده است.این حمله اولین حمله شناخته شده ای است که توسط اسرائیل تحت دولت جدید ائتلافی راست افراطی به رهبری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، انجام شده است، که زمانی که آخرین بار در آن سمت از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱ خدمت می کرد، مجموعه ای از عملیات های جسورانه را در داخل ایران تحریم کرد.

بنابر ادعای وال استریت ژورنال:آخرین حمله اسرائیل در حالی صورت می‌گیرد که مقامات اسرائیلی و آمریکایی در حال بحث درباره راه‌های جدید برای مبارزه با عملیات بی‌ثبات‌کننده ایران، از جمله تعمیق همکاری نظامی این کشور با روسیه هستند.

این روزنامه انگلیسی زبان مدعی شده است: به گفته افراد مطلع، ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، هفته گذشته سفری از پیش اعلام نشده به اسرائیل برای گفتگو درباره ایران و سایر مسائل منطقه ای انجام داد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا قرار است روز دوشنبه برای ادامه مذاکرات آمریکا و اسرائیل درباره ایران و دیگر مسائل منطقه ای وارد اسرائیل شود.

وال استریت ژورنال ادعا کرده است: هفته گذشته، ایالات متحده و اسرائیل بزرگترین مانور نظامی مشترک خود را با حضور بیش از ۷۵۰۰ پرسنل از هر دو کشور و مجموعه‌ای از سناریوها برای آزمایش توانایی خود برای از بین بردن سیستم‌های دفاع هوایی و سوخت‌گیری هواپیماهای جت انجام دادند. این مانور از جمله عناصر کلیدی حمله نظامی بزرگ به ایران است. 

ژنرال ارشد اسرائیل هفته گذشته به وال استریت ژورنال گفت که اسرائیل و ایالات متحده برای بدترین شرایط آماده می شوند.

این روزنامه به نقل از ژنرال هرزی هالوی، رئیس ستاد کل نیروهای دفاعی اسرائیل، گفت که تمرینات نظامی "پیام بسیار روشنی را برای ایران ارسال می کند: اگر ایران اشتباه کند، توانایی های تهاجمی در حال آماده شدن است."

این روزنامه انگلیسی زبان مدعی شد: تلاش های پرزیدنت بایدن برای احیای مجدد توافق مهار هسته ای با ایران به بن بست رسیده است، اما ایالات متحده هنوز جایگزینی برای آن ایجاد نکرده است. آقای نتانیاهو، آمریکا را تحت فشار قرار داده است تا موضع سخت تری علیه ایران اتخاذ کند.

وال استریت ژورنال در ادامه خاطر نشان کرده است: در عین حال، ایالات متحده، اسرائیل را تحت فشار قرار داده است تا کمک بیشتری به اوکراین در جنگ با روسیه انجام دهد، به ویژه اکنون که تهران صدها پهپاد مورد استفاده برای حمله به اوکراین را در اختیار مسکو قرار می دهد. اسرائیل فشارها برای ارسال کمک نظامی مستقیم به اوکراین را رد کرده است، زیرا سیاستمداران روسی هشدار داده اند که روابط اسرائیل با مسکو را به خطر می اندازد.

این رسانه غربی خاطر نشان کرده است: روسیه و اسرائیل تفاهم چندین ساله ای دارند که به هواپیماهای جنگی اسرائیل اجازه داده است که به طور مکرر به اهداف ایرانی در داخل سوریه حمله کنند، جایی که مسکو برای رئیس جمهور بشار اسد دفاع هوایی می کند. اسرائیل نگران است که حمایت آشکار از اوکراین می تواند توانایی این کشور برای حمله به اهداف ایرانی در سوریه را به خطر بیندازد.

انتظار نمی رود دولت جدید نتانیاهو به اوکراین کمک نظامی مستقیم ارائه دهد. اما انتظار می رود این کشور به حملات مخفیانه علیه برنامه هسته ای و نظامی ایران ادامه دهد.

یک مقام امریکایی: اسرائیل ظاهرا عامل حمله اصفهان بوده، اما واشنگتن نقشی نداشته است

انتخاب به نقل از رویترز نوشت: یک مقام امریکایی می گوید ظاهرا اسرائیل عامل حمله به کارخانه ای نظامی در ایران بوده است.

در ادامه این مطلب آمده است: ژنرال پاتریک رایدر سخنگوی پنتاگون گفت که هیچ نیروی نظامی امریکایی در این حمله دست نداشته است.

یک مقام امریکایی به شرط عدم افشای نامش گفت که ظاهرا اسرائیل در این حمله دست داشته است.

چندین مقام دیگر امریکایی حاضر به اظهار نظر نشدند اما گفتند که واشنگتن نقشی در این حمله ایفا نکرده است.

از سوی دیگر، یک مقام نظامی در منطقه گفت که باتوجه به محل حمله که در مرکز ایران بوده، این احتمال وجود دارد که این حمله در درون مرزهای ایران کلید خورده است.

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش