سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۵ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۶۷۷
امنیتی و دفاعی

ماکرون: روسیه نباید در جنگ پیروز شود | لاوروف: غرب به دنبال بهانه‌ای برای تسلط بر روسیه است

ماکرون و لاوروف,شکست روسیه در جنگ اوکراین
رئیس جمهور فرانسه روز جمعه در سخنانی تاکید کرد که روسیه نمی‌تواند و نباید در جنگ با اوکراین پیروز شود.

به گزارش فارس، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه روز جمعه گفت که روسیه نمی‌تواند و نباید جنگ را پیروز شود.

وی در ادامه سخنانش گفت: «ما باید به اوکراینی‌ها کمک کنیم که در هر دو عرصه اقتصادی و نظامی مقاومت کنند».

رئیس جمهور فرانسه اضافه کرد: «ما در حال انجام هر کاری هستیم تا این جنگ گسترش نیافته و جهانی نشود».

لاوروف: غرب به دنبال بهانه‌ای برای تسلط بر روسیه است/ فرصتی برای مذاکره با اوکراین نیست

وزیر امور خارجه روسیه با ذکر این نکته که غرب هنگام اظهار نظر در مورد عملیات ویژه روسیه در اوکراین، آشکارا اعتراف می‌کند که هژمونی آن در امور جهانی در خطر است، تاکید کرد که روسیه در حال حاضر هیچ فرصتی برای تعامل با اوکراین به دلیل موضع کی‌یف نمی‌بیند.

ماکرون و لاوروف,شکست روسیه در جنگ اوکراین

به گزارش ایسنا به نقل از تاس، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با برنامه «Bolshaya Igra» («بازی بزرگ») در تلویزیون کانال یک گفت: زمانی که ایالات متحده و متحدانش در ناتو در مورد آنچه در اوکراین می گذرد و عملیات نظامی ویژه ما اظهار نظر می‌کنند، خواهان تحمیل شکست استراتژیک به روسیه در میدان نبرد هستند و آشکارا اعتراف می کنند که این یک درگیری وجودی است که نتیجه آن برای منافع امنیتی جهانی غرب تعیین کننده است. به بیان ساده، این همان چیزی است که آینده هژمونی و سلطه غرب به رهبری آمریکا در امور جهانی به آن بستگی دارد.»

وی افزود: ما گفته‌ایم که از مذاکره طفره نمی‌رویم نه به این دلیل که از آنها تقاضای مذاکره کرده‌ایم. در حال حاضر، هیچ شانسی برای مذاکره نمی‌بینیم، اما در میان موج بی‌وقفه بیانیه‌ها به سادگی بر این موضوع تاکید کرده‌ایم که«چقدر بد است که روسیه تمایلی به تعامل ندارد».

دیپلمات ارشد روسیه با اشاره به امتناع زلنسکی از مذاکره با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه گفت: "آیا کسی گفته های زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را به یاد دارد؟ آیا کسی فرمانی را که او در ماه سپتامبر امضا کرد مبنی بر ممنوعیت هرگونه گفتگو را به خاطر می‌آورد؟" حتما آخرین اظهارات رئیس سیا را شنیده‌اید. برنز به دلایلی گفت که روسیه هیچ نشانه‌ای از عقب‌نشینی نشان نمی دهد. خوب، آیا زلنسکی نشانه‌هایی از عقب نشینی را نشان می دهد؟"

وزیر امور خارجه روسیه افزود: زلنسکی همزمان با برنز اعلام کرد که هرگز پای میز مذاکره با پوتین نخواهد نشست، اوکراین هر چه باشد پیروز خواهد شد، و متحدانی در جاهای دیگر و مکان‌های دیگری دارد که در آنجا در باره آینده کشورش تصمیم می‌گیرد 

سرگئی لاوروف تاکید کرد: پس از اینکه مسکو به عنوان یک بازیگر بیش از حد مستقل در عرصه بین المللی شناخته شد، غرب به دنبال نوعی بهانه برای "کنترل روسیه" بود. "[غرب] منتظر بهانه ای بود تا چنگال‌های خود را به روسیه وارد کند. آنها منتظر فرصتی برای انجام این کار بودند، زیرا آنها روسیه را به عنوان یک بازیگر بیش از حد مستقل می‌دیدند، که اگر شاید قدرت اقتصادی زیادی همچون چین یا هند نداشت، با این حال جزو اقتصادهای پیشرو جهان بوده و مواضع اخلاقی و سیاسی نسبتاً سنگینی در عرصه بین‌المللی دارد و از موضع عدالت در مورد موضوعاتی که برای کشورهای در حال توسعه اهمیت حیاتی دارند دفاع می‌کند.

به گفته این دیپلمات ارشد روسی، غرب از شنیدن انتقاد روسیه از تلاش‌های آنها برای «زندگی به قیمت دیگران» در دوران پسااستعماری بیزار است. 

لاوروف افزود: وانگ یی، دیپلمات ارشد چین در جریان سفر به مسکو در فوریه ۲۰۲۳، تداوم روند همکاری پکن با روسیه را تایید کرد. وانگ یی در جریان گفتگوهای مسکو با من و نیکولای پاتروشوف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه و در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به وضوح بر تداوم حمایت رهبران چین - پس از آخرین کنگره حزب کمونیست چین - برای هماهنگی، همکاری با روسیه، اجرای پروژه‌های دوجانبه آینده‌نگر و رفتار مشترک مسئولانه در صحنه بین‌المللی، جایی که ما درک می‌کنیم که چقدر به نقش روسیه و چین در تضمین ثبات اوضاع بستگی دارد، تایید کرد.

لاوروف همچنین با اشاره به اوضاع در گرجستان گفت: اعتراضات گسترده‌ای که گرجستان در هفته گذشته با آن روبرو بوده است، بسیار شبیه به کودتای میدان ۲۰۱۴ در اوکراین است. این اعتراضات با حمایت‌های خارجی فقط یک تلاش برای توطئه‌ای دیگر است.

وزیر خارجه روسیه افزود: «[این] شباهت زیادی به «میدان» [کودتا] کی‌یف دارد، و شکی نیست که ... این لایحه چیزی جز بهانه‌ای برای انجام یک کودتا نبود.

به گفته او لایحه ارائه شده توسط قانونگذاران گرجستان در مقایسه با نحوه تنظیم سازمان‌های غیرتجاری در ایالات متحده، فرانسه یا اسرائیل "بسیار ملایم‌تر" است.

این وزیر روسیه معتقد است که تظاهرات در گرجستان از خارج سازماندهی شده است و هدف واقعی آنها ایجاد "آشفتگی" دیگری در مرزهای روسیه است.

وی افزود: غرب در پیگیری اهداف خود تلاش می کند منافع ملی گرجستان و روابط اقتصادی نزدیک با روسیه را قربانی کند.

لاوروف همچنین اتحادیه اروپا را به دلیل آنچه که او موضع «دوگانه» در مورد این موضوع خواند، مورد انتقاد قرار داد.

وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد: «تعدادی از کشورهای اروپایی مقررات بسیار سخت‌گیرانه‌تری در این زمینه دارند. نفاق آشکار است. 

او همچنین به تفاوت‌های چشمگیر در نحوه برخورد اتحادیه اروپا و آمریکا با اعتراضات در گرجستان و مولداوی اشاره کرد و گفت در حالی که واشنگتن و متحدانش از تظاهرات در تفلیس حمایت می کنند، همچنان اقدامات مشابه در مولداوی را محکوم می کنند، که شاهد ماه ها اعتراضات به دلیل افزایش هزینه‌های زندگی و قیمت انرژی بود.

لاوروف گفت، غرب رویکرد متفاوتی را در قبال اعتراضات در گرجستان و مولداوی اتخاذ می کند، زیرا مخالفان در مولداوی با منافع غرب سازگار نیستند. اپوزیسیون گرجستان نه تنها مجاز است، بلکه موظف است هر کاری که می‌خواهد انجام دهد، اما در مولداوی، اعتراضات علیه دولت فعلی محکوم است، زیرا در حالی که اپوزیسیون گرجستان منعکس کننده منافع غرب است، اپوزیسیون در مولداوی منعکس کننده منافع متفاوت است و منافع غرب توسط دولت و رئیس‌جمهور نمایندگی می‌شود.

به گفته لاوروف، کشورهای همسایه روسیه باید خودشان تصمیم بگیرند که نفوذ به "حوزه نفوذ" آمریکا چقدر خطرناک است.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش