دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۱۴ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۲۲۵۷
امنیتی و دفاعی

سرنگونی ۲۰ پهپاد ایرانی در اوکراین/ پیوستن اوکراین به ناتو منتفی است

جنگ اوکراین,سرنگونی ۲۰ پهپاد ایرانی در اوکراین
نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد ۲۰ پهپاد انتحاری ساخت ایران را در جریان حمله شب گذشته روسیه سرنگون کرده است.

به گزارش بهارنیوز، بنابراعلام ارتش اوکراین، در حمله دیشب روسیه علاوه بر ۲۰ پهپاد ساخت ایران چهار موشک کروز نیز به کار گرفته شده بود.

مقامات کی‌یف می‌گویند این موشک‌های کروز از سمت دریای خزر به سمت خاک اوکراین شلیک شدند که پدافند این کشور توانست یکی را رهگیری کند و سه موشک دیگر به «تاسیسات صنعتی در منطقه دنیپروپتروفسک» در شرق اصابت کرد.در سوی مقابل روسیه گفته است ۹ پهپاد اوکراینی را، که بر فراز شبه‌جزیره کریمه در حال پرواز بوده‌اند، سرنگون کرده است.

سرگئی آکسیونوف، فرماندار محلی کریمه که از سوی مسکو منصوب شده است، در این باره گفت: «شش پهپاد توسط نیروهای پدافند ضدهوایی سرنگون شدند و سه فروند دیگر نیز قبل از فرود از کار افتادند.»

وی با بیان اینکه این حملات تلفات جانی نداشته است، گفت یکی از پهپادها در جریان سقوط در روستای دوکوچایوو در مرکز شبه‌جزیره کریمه منفجر شد و شیشه‌های چندین خانه را شکست.

حملات هواپیماهای بدون سرنشین به خاک روسیه و همینطور شبه جزیره کریمه، که در سال ۲۰۱۴ ضمیمه خاک روسیه شده است، در هفته های اخیر و پس از اعلام عملیات ضد حمله توسط کی‌یف افزایش یافته است.

پیوستن اوکراین به ناتو منتفی است/ بحث بر سر چگونگی حمایت از کی‌یف است

در آستانه نشست سران ناتو در لیتوانی، سران این ائتلاف نظامی بر سر رد تقاضای اوکراین برای پیوستن به ناتو متفق القول هستند و تنها به دنبال ایجاد مکانیزمی برای ارائه تعهدات امنیتی هستند.

جنگ اوکراین,سرنگونی ۲۰ پهپاد ایرانی در اوکراین

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، مقامات آمریکایی و اروپایی می گویند که اعضای ائتلاف نظامی ناتو در حال رقابت بر سر تکمیل طرحی برای ارائه حمایت بلندمدت از اوکراین هستند؛ موضوعی که به گفته آنها بهترین راه برای تضمین امنیت این کشور تا زمان پیوستن به پیمان آتلانیتک شمالی است.

اما در حالی که تنها چهار هفته تا نشست سران ناتو در ویلنیوس پایتخت لیتوانی باقی مانده، همه اعضا بر سر این موضوع که نمی توان اوکراین را در بحبوحه جنگ با روسیه به عنوان عضو جدید این ائتلاف پذیرفت توافق دارند و ولودمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نیز در نهایت پس از ماه ها تقاضا برای پیوستن سریع کشورش به ناتو در اوایل ماه جاری میلادی پذیرفت که این امر در حال حاضر امکان پذیر نیست.

به گفته مقامات، اعضای ناتو بر سر تقویت روابط با کی‌یف از جمله پیشبرد نحوه همکاری آن با ناتو و یک برنامه چند ساله برای کمک به اوکراین به توافق رسیده اند تا نیروهای امنیتی آن را مطابق استانداردهای عملیاتی و فنی ناتو آموزش دهند.

اما هنوز اختلاف بر سر چگونگی رسیدگی به تمایل بی وقفه اوکراین برای عضویت در ناتو مطابق بیانیه مبهم سال ۲۰۰۸ مبنی بر پیوستن این کشور به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی که بدون ذکر جزئیات در مورد چگونگی و زمان آن اعلام شده بود، وجود دارد.

جولین اسمیت سفیر آمریکا در ناتو دیروز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که اعضا همچنان در حال بحث بر سر چگونگی واکنش به تمایل زیاد کی‌یف برای پیوستن به ناتو هستند.

یک منبع نزدیک به این ائتلاف که خواست نامش فاش نشود، گفت: تلاش برای یافتن یک مکانیزم مبنی بر اینکه بدون عضویت اوکراین، آن را به ناتو نزدیک تر کنیم در جریان است.

امتناع دولت های غربی و به ویژه آمریکا و آلمان از پیوستن اوکراین به ناتو ناشی از بیم و هراس ورود ناتو به جنگ با روسیه است.

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو دیروز چهارشنبه در همین مورد گفت: ما باید مطمئن شویم که وقتی جنگ اوکراین و روسیه پایان می یابد، اقدامات بجایی برای امنیت اوکراین در نظر گرفته می شود تا تاریخ تکرار نشود.

وی سپس افزود: این اقدامات شامل تمهیداتی میان اوکراین و برخی متحدان ناتو است که ماهیت دقیق آن موضوع بحث اعضای این ائتلاف است.

در این میان زلنسکی و برخی رهبران اروپایی از جمله امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه خواستار دریافت «ضمانت های امنیتی» برای اوکراین شده اند.

اما مقامات آمریکایی اصطلاح «تعهدات امنیتی» را ترجیح می دهند. آنها در عین حال از ارائه جزئیات در خصوص این تعهدات خودداری کردند، اما گفتند که در حال کار بر روی مکانیزمی هستند که به کشورهای دیگر این امکان را می دهد کمک های نظامی بلندمدت به کی‌یف ارائه دهند.

گابریل تارینی از اعضای اندیشکده تاثیرگذار رند در مورد مکانیزم احتمالی رهبران ناتو گفت: پیدا کردن رویکردی قدرتمند برای جلوگیری از حمله دوباره روسیه و ممانعت از تحریک آن، کلید تمهیدات امنیتی خواهد بود.

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش