به گزارش فارس، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه تصریح کرد که روسیه یک موشک راهبردی نسل جدید را با موفقیت آزمایش کرده است. او احتمال انجام آزمایشهای تسلیحاتی با انفجارهای هستهای برای اولین بار طی سه دهه گذشته را نیز رد نکرد.
پوتین برای اولین بار گفت که مسکو موشک «بوروستنیک» که یک موشک کروز با پیشرانه هستهای و قادر به حمل کلاهک هستهای و دارای برد چندین هراز مایلی است را با موفقیت آزمایش کرده است.
رئیسجمهور روسیه که در نشستی سالانه با حضور تحلیلگران و روزنامهنگاران در روسیه حضور داشت علاوه بر این تصریح کرد که مسکو کار بر روی سامانه موشکهای قارهپیمای سارمات را به پایان رسانده است. این موشک یکی دیگر از عناصر کلیدی سلاحهای هستهای نسل جدید روسیه به شمار میرود.
پوتین بعد از حمله به اوکراین در روز ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ بارها قدرت هستهای روسیه را به رخ کشیده و گفته آماده است در صورت وجود تهدید موجودیتی علیه کشورش از سلاحهای اتمی استفاده کند. او امروز پنجشنبه هم هشدار داد هیچ کس که عقل سالم داشته باشد از سلاحهای هستهای علیه روسیه استفاده نخواهد کرد.
رئیسجمهور روسیه گفت چنانچه چنین حملهای کشف شود «آنقدر موشک در آسمان رها خواهیم کرد – صدها و صدها موشک- که حتی یک دشمن شانسی برای زنده ماندن نخواهد داشت.»
روسیه از سال ۱۹۹۰، یعنی یک سال قبل از فروپاشی شوروی سابق آزمایش تسلیحاتی که شامل انفجار هستهای شود انجام نداده است. پوتین در سخنرانی امروز احتمال انجام چنین آزمایشهایی را رد نکرد.
او خاطرنشان کرد که ایالات متحده آمریکا معاهدهای که آزمایشهای هستهای را منع میکند تصویب نکرده و در این حالی است که روسیه این معاهده را هم امضا کرده و هم آن را به تصویب رسانده است. او گفت ممکن است پارلمان روسیه، دوما، تصویب خود از این معاهده را پس بگیرد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از تحلیلگران نظامی مدعی شده از سرگیری مجدد آزمایشهای هستهای توسط روسیه یا آمریکا یا هر دوی آنها نقش بسیار بیثباتکنندهای در زمانی خواهد داشت که تنشها میان دو کشور به بالاترین سطح در طی ۶۰ سال گذشته رسیده است. در ماه فوریه، پوتین به مشارکت روسیه در معاهده موسوم به «نیواستارت» که تعداد سلاحهای هستهای هر یک از دو طرف را محدود میکند پایان داد.
پوتین، با وجود این گفت که نیازی به بازنویسی دکترین هستهای روسیه در خصوص استفاده از سلاحهای اتمی وجود ندارد. در دکترین هستهای روسیه پیشبینیشده مسکو تنها در صورت تهاجم هستهای از سوی دیگران یا وجود تهدید موجودیتی علیه روسیه از این سلاحها استفاده خواهد کرد.
رئیسجمهور روسیه در پاسخ به سوال یک تحلیلگر روس به نام «سرگئی کاراگانوف» که از طرفداران کاهش آستانه استفاده از سلاحهای هستهای است گفت: «من نیازی برای این کار نمیبینم.»
او سپس ادامه داد: «در حال حاضر وضعیت به گونهای نیست که چیزی روسیه و وجود دولت روسیه را به خطر بیندازد. چنین چیزی نیست. فکر نمیکنم هیچ فردی با عقل سالم و حافظه کارآمد به استفاده از سلاحهای هستهای علیه روسیه فکر کند.»
ولادیمیر پوتین در بخش دیگری از اظهاراتش به همکاری میان روسیه و چین اشاره کرد و گفت که این همکاری هرگز علیه هیچ طرف ثالثی نبوده و همواره ماهیتی سازنده داشته است.
او که در اجلاس «والادای» حضور داشت: «مایلم این را یکبار دیگر مورد تأکید قرار بدهم که همه این همکاریها علیه طرف دیگری نیست و هرگز نبوده است. این همکاریها شروعی سازنده داشته و تنها هدف آن رسیدن به نتایج مثبت برای هر دوی ما و شریکانمان در سراسر دنیا است.»
پوتین دلیل سقوط هواپیمای رییس واگنر را فاش کرد
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که هواپیمای یوگنی پریگوژین، رئیس گروه نظامی واگنر به دلیل انفجار نارنجکهای دستی در داخل هواپیما سقوط کرده و حمله موشکی در کار نبوده است.
پوتین توضیح داد که هواپیما از داخل منفجر شده است و رئیس کمیته تحقیقات روسیه چند روز پیش چنین گزارشی به او داده است.
پوتین در نشستی در باشگاه گفتگوی والدای در تفرجگاهی واقع در سوچی افزود: ترکش نارنجکهای دستی در اجساد کشتهشدگان این سانحه پیدا شده است.
وی ادامه داد: هیچ عامل خارجی بر سقوط این هواپیما تاثیر نگذاشته است. این یک واقعیت است.
پوتین جزئیات بیشتری در مورد چگونگی انفجار یک نارنجک در هواپیما ارائه نکرد، اما گفت که به نظر او بازرسان باید آزمایش الکل و مواد مخدر بر روی اجساد این سانحه انجام میدادند.
وی ادامه داد «به نظر من، چنین معاینهای باید انجام میشد، اما نشد.
وی تصریح کرد سرویس امنیتی اف اس بیدر بازرسی از دفاتر واگنر در سن پترزبورگ، ۱۰میلیارد روبل (۱۰۰ میلیون دلار) پول نقد و ۵ کیلوگرم (۱۱ پوند) کوکائین کشف کرده است.
دست کم ۵۰ کشته در حمله موشکی به یک مراسم ترحیم در اوکراین؛ ۱۰ درصد جمعیت روستا کشته شدند
حمله موشکی به یک کافه روستایی در ناحیه خارکیف اوکراین دهها کشته بر جای گذاشته است از جمله یک کودک ۶ ساله.
این حمله که ارتش اوکراین روسیه را مسئول آن خوانده و ولودیمیرر زلنسکی در واکنش به آن مسکو را به «قتل عام» متهم کرده هنگامی روی داد که اهالی روستای هروژا در حوالی شهر کوپیانسک ناحیه خارکیف برای شرکت در یک مراسم ترحیم در کافه روستا جمع شده بودند.
این حمله که مرگبارترین حمله موشکی طی یک سال گذشته در اوکراین خوانده شده و با واکنش تند رهبران جهانی روبرو شده است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد کشتار غیرنظامیان را به شدت محکوم کرده، سفیر بریتانیا در اوکراین آن را «وحشیانه» توصیف کرده و جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کشتار شهروندان را جنایت جنگی ارزیابی کرده است.
اولی سینیهوبوف، فرماندار خارکیف گفته امدادگران همچنان به دنبال نجات مجروحان و زیرآوارماندگان احتمالی هستند و به همین علت پیش بینی می شوند آمار قربانیان این حمله هوایی در ساعات اينده افزایش یابد.
جیمز واترهاوز، گزارشگر بیبیسی در کیف اوکراین، این حمله هوایی را خونینترین حمله موشکی در اوکراین طی بیش از یک سال گذشته توصیف کرده است.
مقام های محلی ۳ روز عزای عمومی در خارکیف (شرق اوکراین) اعلام کردهاند.
کاخسفید ضمن محکوم کردن شدیدالحن این حمله بر ادامه حمایت قاطع خود از اوکراین در جنگ با روسیه تاکید کرده است.
آن طور که فرماندار خارکیف میگوید روستای هروژا تنها ۵۰۱ سکنه داشته و به این ترتیب تاکنون دست کم ۱۰ درصد جمعیت این روستا در جریان این حمله موشکی کشته شدهاند.
- 15
- 1
کاربر مهمان
۱۴۰۲/۷/۱۴ - ۱۶:۱۶
Permalink