سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
۰۲:۱۴ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۵۱۴۰۴
امنیتی و دفاعی

پنتاگون: اظهارات ایران را جدی می‌گیریم؛ نمی‌توانیم زمان حمله به اسرائیل را حدس بزنیم

بایدن: در صورت آتش‌بس در غزه انتظار دارم ایران از حمله به اسرائیل خودداری کند

جو بایدن,رئیس جمهور آمریکا
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که انتظار دارد در صورت دستیابی به توافق آتش بس در غزه، ایران از حمله به اسرائیل خودداری کند.

به گزارش ایرنا، جو بایدن رئیس جمهور دموکرات آمریکا که در آخرین ماههای ریاست جمهوری یک دوره ای خود به سر می برد و  ادعا کرده است که ماههای آخر ریاست جمهوری خود را متمرکز بر تلاش برای دستیابی به صلح در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا)  خواهد بود،  در پاسخ به این سوال که آیا آتش‌بس بین اسرائیل و حماس می‌تواند جلوی حمله ایران را بگیرد، گفت: «انتظار دارم که چنین شود.»

بایدن افزود: درباره اوضاع در خاورمیانه نگران هستم. شرایط دشوار شده است. خواهیم دید که چه کاری می‌توانیم انجام دهیم و ایران چگونه پاسخ خواهد داد. انتظار دارم در صورتی که در غزه آتش‌بس شود، ایران از حمله به اسرائیل خودداری کند.

او تصریح کرد: شرایط « در حال دشوار شدن است. ببینیم ایران چه می کند. خواهیم دید اگر حمله ای صورت بگیرد چه اتفاقی می افتد.»

پنتاگون: اظهارات ایران را جدی می‌گیریم؛ نمی‌توانیم زمان حمله به اسرائیل را حدس بزنیم

پاتریک (پت) رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: «قرار نیست در مورد تاریخ و زمانی که ایران حمله ای را انجام دهد یا یکی از نیروهای نیابتی آنها حمله ای را انجام دهد، حدس و گمان یا فرضیه سازی شود. اظهارات عمومی ایرانی ها بسیار واضح بوده است، بنابراین ما باید آنها را جدی بگیریم. اما تمرکز ما بر جلوگیری از تشدید تنش ها، تلاش برای آتش بس و آزادی گروگان‌ها است.»

 سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت:« ایالات متحده  آمریکا همچنان به شدت بر تنش زدایی در منطقه متمرکز است و در عین حال بر تامین آتش بس به عنوان بخشی از توافق آزادی گروگان ها  و پایان دادن به جنگ در غزه متمرکز است. ما این قابلیت‌های اضافی را در منطقه قرار داده‌ایم تا از نیروهای خود محافظت کنیم و همچنین  از اسرائیل نیز دفاع کنیم.»

رایدر مدعی شد:  «ما می خواهیم مانع از یک درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر، جنگ منطقه‌ای و خاورمیانه بسیار پرتنش  درحالی که ایران تهدید به تلافی با استفاده از نیروی بالقوه قوی کرده است، شویم. ما در تعهد خود برای کمک به دفاع از اسرائیل بسیار صریح بوده‌ایم.»

او در پاسخ به سوالی درباره زیردریایی آمریکا در منطقه خاورمیانه و نقش آن گفت: «می دانید، این یک زیردریایی  مجهز به موشک هدایت شونده با نیروی هسته ای است و  قابلیت های بیشتری را به فرماندهان آمریکایی در منطقه ارائه می دهد، نه تنها از دفاع از اسرائیل حمایت می کند، بلکه از نیروهای ما نیز محافظت می کند و  پیام در اینجا جلوگیری از تهاجم احتمالی است.»

سخنگوی پنتاگون ادامه داد: حرکت زیردریایی‌ها امر جدیدی نیست. اما باز هم، مهم است که به این موضوع در چارچوب موقعیت گسترده‌تر نیروهای نظامی آمریکا در منطقه نگاه کنیم، یعنی کمک به محافظت از نیروهایمان،  دفاع از اسرائیل، و بازدارندگی از تجاوز و جلوگیری از تشدید  اوضاع.

این سخنگوی وزارت دفاع آمریکا مدعی شد:  «ارتش آمریکا قدرتمندترین ارتش جهان است.  اما هدف در اینجا جلوگیری از تشدید اوضاع و اطمینان از دفاع از اسرائیل در صورت نیاز است.»

رایدر با اشاره به گفتگوی تلفنی لوید آستین وزیر دفاع آمریکا با یوآو گالانت وزیر جنگ اسرائیل تاکید کرد که انتقال زیردریایی و تسریع انتقال ناو هواپیمابر به خاورمیانه برای ایجاد آمادگی در عملیات دفاعی است و گفت: «این تغییر آرایش نیروها در منطقه تحت نفوذ ستاد مرکزی نیروهای آمریکا، سنتکام، به منظور مقابله با هر نوع تحرک احتمالی در نظر گرفته شده است.»

‏به گفته سخنگوی پنتاگون، آستین و گالانت در این گفتگوی تلفنی درباره عملیات‌های نظامی اسرائیل در نوار غزه نیز گفتگو کردند و آستین بار دیگر بر ضرورت حفظ امنیت غیرنظامیان تاکید کرد.

وزارت خارجه آمریکا: هیچ کس از هیچ اقدام تلافی جویانه ایران منتفع نخواهد شد؛ در حال انجام دیپلماسی شدید برای رساندن این پیام به منطقه هستیم

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: زمان بازگرداندن گروگان ها و رساندن کمک های بیشتر به غزه فرا رسیده است و ما به کار برای دستیابی به توافق ادامه خواهیم داد.

واشنگتن در ادامه افزود: هیچ کس از هیچ اقدام تلافی جویانه ایران منتفع نخواهد شد و ما در حال انجام دیپلماسی شدید برای رساندن این پیام به منطقه هستیم.

این وزارتخانه خبر داد: در دفاع از اسرائیل و محافظت از نیروهای خود در برابر هرگونه حمله از سوی ایران و عوامل آن تردید نخواهیم کرد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد:  اسرائیل مشارکت خود در مذاکرات روز پنجشنبه برای نهایی کردن توافق آتش‌بس را تایید کرد.

واشنگتن افزود: ما با دیپلماسی شدید برای شکستن چرخه انتقام در خاورمیانه کار می کنیم.

***

روایت وال استریت ژورنال از پیام السنوار به مصر و قطر: تنها در صورت توقف جنگ، حاضر به مذاکره هستیم

روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که رهبر حماس شب گذشته پیامی برای میانجی‌گران عربی ارسال کرده و برای مشارکت در مذاکرات پیش‌شرط تعیین کرده است.

 روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال امروز در گزارشی به نقل از منابع آگاه نوشت که یحیی السنوار رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس شب گذشته پیامی برای میانجی‌گران عرب (مصر و قطر) در خصوص مذاکرات ارسال کرده است.

به گفته این منابع، رهبر جدید حماس در این پیام گفته است که تنها در صورت توقف عملیات نظامی ارتش اشغالگر در غزه، تیم مذاکره کننده حماس حاضر است در مذاکرات حضور یابد.

منابع رسمی حماس یا مصر و قطر تاکنون واکنشی به خبر وال استریت ژورنال نشان نداده‌اند.

در این راستا جنبش حماس روز یکشنبه در واکنش به «بیانیه سه‌جانبه» مصر، قطر و آمریکا تأکید کرد که میانجی‌ها باید طرحی ارائه کنند که مبتنی بر مذاکرات قبلی باشد، نه اینکه مذاکرات جدیدی آغاز شود.

حماس از واسطه‌ها خواست که مفاد مورد توافق در مذاکرات دوم جولای (۱۲ تیر ماه) اجرایی شود. حماس همچنین تأکید کرد که آغاز دورهای جدیدی از مذاکرات یا طرح پیشنهادهای تازه، فقط پوششی برای تجاوزگری‌های اسرائیل است.

سه کشور مصر، قطر و آمریکا در تاریخ ۱۳ مرداد از رژیم اسرائیل و حماس خواستند تا در تاریخ ۱۵ اوت (۲۵ مرداد) مذاکرات را در دوحه یا قاهره از سر بگیرند تا اختلاف‌های باقی مانده حل و فصل شود.

***

العربیه الجدید: تهران پیشنهاد غربی‌ها برای از سر گیری مذاکرات هسته‌ای در عوض عدم حمله انتقام‌جویانه به اسرائیل را رد کرد

تارنمای العربیه الجدید به نقل از منابع خود ادعا کرد که ایران پیشنهادهای وسوسه‌انگیز میانجی‌گران اروپایی از جمله از سر گیری مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای تهران در ازای خودداری از اقدام انتقام‌جویانه علیه اسرائیل را رد کرده است.

رد پیشنهاد غربی

تهران در میانه درخواست‌های غربی برای توقف یا محدودکردن حملات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل، این پیشنهادات را «ناصادقانه» خوانده و رد کرد. منابع غربی‌ها مدعی شده‌اند این درخواست در راستای افزایش شانس رسیدن به توافق آتش‌بس غزه در مذاکرات روز پنجشنبه است.

به گفته منابع، مقامات ایرانی گفتند که این پیشنهادات صرفاً برای «خرید زمان بیش‌تر» برای اسرائیل بوده و افزودند که اگر درخواست‌های کاهش تنش صادقانه بود، فشار بر اسرائیل برای توقف جنگ وارد می‌شد.

آن‌ها تأکید کردند که پاسخ تهران به ترور هنیه «اجتناب‌ناپذیر» است و افزودند که اسرائیل به دلیل «تخطی از خطوط قرمز» «مجازات» خواهد شد. ایالات متحده و متحدان اروپایی آن در بیانیه‌ای از ایران خواستند که تنش‌ها را کاهش دهد.

روز دوشنبه، سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا از ایران و محور مقاومت خواستند تا «از حملاتی که منجر به تشدید بیشتر تنش‌های منطقه‌ای و به خطر انداختن فرصت توافق آتش‌بس و آزادی اسرا می‌شود»، خودداری کنند.

کی‌یر استارمر (نخست‌وزیر بریتانیا) در تماس تلفنی به رئیس‌جمهور جدید ایران هشدار داد: «خطر جدی اشتباه محاسباتی وجود دارد و اکنون زمان آرامش و بررسی دقیق است»

بدر پی این ماجرا، کاخ سفید به اروپایی‌ها پیوست و با بیان اینکه اسرائیل نیز ارزیابی مشابهی دارد، هشدار داد که ممکن است این هفته حملات قابل‌توجهی توسط ایران و محور مقاومت انجام گیرد. ایالات متحده برای حمایت از اسرائیل یک گروه ضربت ناو هواپیمابر و یک زیردریایی موشک هدایت‌شونده را به منطقه اعزام کرده است.

تأکید بر حق پاسخ

روز سه‌شنبه، علی باقری کنی (وزیر امور خارجه ایران) تأکید کرد که کشورش «حق مشروع و ذاتی برای اتخاذ اقدامات متقابل» علیه اسرائیل را دارد. او این سخنان را در تماس تلفنی با آنتونیو تاجانی (همتای ایتالیاییش) پس از آنکه رم نیز به درخواست کشورهای غربی برای خویشتنداری پیوست، بیان کرد.

باقری به تاجانی گفت: «جمهوری اسلامی ایران بر حق ذاتی و مشروع خود برای اتخاذ اقدامات متقابل تأکید داشته و در عین حال، تلاش‌های خود را برای توقف تجاوز علیه غزه ادامه می‌دهد». او اسرائیل را به «ممانعت» از تلاش‌های بین‌المللی برای دستیابی به آتش‌بس در جنگ غزه متهم کرد و گفت که ترورهای اخیر اسرائیل در ایران، لبنان و سوریه «نمونه‌های روشنی از تلاش صهیونیست‌ها برای گسترش دامنه جنگ به سایر کشورهای منطقه است».

یک روز قبل از آن نیز ناصر کنعانی (سخنگوی وزارت خارجه ایران) از درخواست غرب برای خویشتنداری انتقاد کرده بود. او در بیانیه‌ای گفت: «اعلامیه فرانسه، آلمان و انگلیس که اعتراضی به جنایات بین‌المللی رژیم صهیونیستی نکرد، با وقاحت از ایران می‌خواهد که هیچ اقدام بازدارنده‌ای علیه رژیمی که حاکمیت و تمامیت ارضی آن را نقض کرده، انجام ندهد».

مقامات روس نیزبا ایران وارد گفتگو شده‌اند. سرگئی شویگو (دبیر شورای امنیت روسیه) در سفرش به تهران، ترور هنیه را «فاجعه‌بار» و چیزی توصیف کرد که در مذاکرات با دولت ایران «قابل‌چشم‌پوشی» نیست.

به گفته خبرگزاری دولتی تاس، میخائیل بوگدانوف (معاون وزیر خارجه روسیه) نیز به طور جداگانه گفت: «مسکو از همه می‌خواهد از تشدید اوضاع به فاجعه‌ای برای همه بازیگران منطقه‌ای، خودداری کنند». او افزود: «باید راه‌حل‌های سیاسی برای مشکلات موجود پیدا شود».

روسیه یکی از معدود تأمین‌کنندگان بین‌المللی تسلیحات پیشرفته است که حاضر است با تهران تجارت کند. سال‌هاست که ایران خواهان جت‌های سوخو-۳۵ است. تهران همچنین به دنبال سیستم دفاع موشکی زمین به هوای اس-۴۰۰ روسیه بوده که می‌تواند بازدارنده‌ای برای جنگنده‌های اف-۳۵ آمریکایی باشد که اسرائیل از آن‌ها استفاده می‌کند.

روز سه‌شنبه، پوتین میزبان محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) در مسکو بود.

به گفته اکسیوس، موج اخیر دیپلماسی پس از گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل مبنی بر احتمال وقوع حمله ایران به اسرائیل طی این هفته و پیش از مذاکرات آتش‌بس غزه در روز پنجشنبه، صورت گرفت.

منابع به این رسانه گفتند که اسرائیل و آمریکا زمان دقیق حمله را نمی‌دانند. یک مقام ارشد اسرائیلی به اکسیوس گفت: «علاوه بر اظهارات عمومی مقامات ایران مبنی بر اینکه حمله آتی فراتر از عملیات ماه آوریل خواهد بود، آن‌ها آشکارا عزم خود برای انجام یک حمله مهم را نشان داده‌اند. اظهارات عمومی تهران حاکی از هیچ‌گونه عقب‌نشینی نیست».

در حالی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام مانورهای نظامی جدیدی را اعلام کرده، خطوط هوایی برنامه پروازهای خود را بدون هیچ سرنخی در مورد چگونگی یا زمان پاسخ تهران تغییر می‌دهند.

یک مقام داخلی دولت ایران به فایننشال تایمز گفت: ممکن است اصلاً حمله‌ای صورت نگیرد، یا ممکن است همین امشب اتفاق بیافتد. انتظار مرگ سخت‌تر از خود مرگ است. ایران یک کمپین جنگ روانی علیه آمادگی نظامی، امنیتی و لجستیکی اسرائیل آغاز کرده و آرامش ساکنان سرزمین‌های اشغالی را سلب می‌کند.

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش