به گزارش دیده بان ایران، رویترز نوشت: لوید آستین وزیر دفاع آمریکا و رییس پنتاگون ساعاتی پس از حمله موشکی ایران به اسرائیل با یوآو گالانت وزیر جنگ اسرائیل تلفنی صحبت کرد. وی ضمن اطمینان دادن به این نظامی صهیونیست در مورد حمایت همهجانبه واشنگتن از تلآویو گفت: واشنگتن برای دفاع از منافع خود در خاورمیانه موقعیت خوبی دارد.
پنتاگون پس از تماس آستین با دفاع اسرائیل در بیانیه ای اعلام کرد: وزیر (آستین) مجدداً تأکید کرد که ایالات متحده برای دفاع از پرسنل، متحدان و شرکای ایالات متحده در مواجهه با تهدیدات ایران و سازمان های مورد حمایت ایران، به خوبی آماده است.
آستین به طور جداگانه در پستی در ایکس گفت: «وزیر و من از دفاع هماهنگ اسرائیل در برابر نزدیک به ۲۰۰ موشک بالستیک پرتاب شده توسط ایران و تعهد دوجانبه به حفظ تماس نزدیک ابراز قدردانی کردیم.»
در همین حال «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: «ناوشکنهای نیروی دریایی آمریکا در شلیک رهگیرها برای سرنگونی موشکهای ایران به واحدهای پدافند هوایی اسرائیل پیوستند».
انگلیس: به اسرائیل برای مقابله با حمله ایران کمک کردیم
«جان هیلی» وزیر دفاع انگلیس مدعی شد نیروهای نظامی انگلیس در عملیات «وعده صادق ۲» سپاه پاسداران علیه اسرائیل که طی آن صدها موشک بالستیک به سمت اهداف نظامی و امنیتی در اراضی اشغالی شلیک شد، «نقش خود را در تلاش برای جلوگیری از گسترش بیشتر تنشها ایفا کردند.»
شبکه بیبیسی با انتشار این مطلب گزارش داد که مطلع شده جنگندههای انگلیس در کمک به اسرائیل برای دفع حملات موشکی گسترده ایران نقش داشتهاند.
بیبیسی نوشت: «کر استارمر» نخستوزیر انگلیس در واکنش به حمله موشکی ایران به اسرائیل گفت که انگلیس در کنار اسرائیل ایستاده و حق آن برای دفاع از خود را به رسمیت میشناسد.
وزیر دفاع انگلیس درباره مداخله نظامی ارتش این کشور در دفاع از اسرائیل گفت: نظامیان انگلیس نقش خود در تلاش برای جلوگیری از گسترش بیشتر تنشها در منطقه را ایفا کردند.
وزیر دفاع انگلیس در حمایت از اقدامات اسرائیل در منطقه گفت: انگلیس، تماما پشت حق اسرائیل برای دفاع از قلمرو و مردم خود در قبال تهدیدها ایستاده است.
نیروهای انگلیس در کمک به اسرائیل برای مقابله با حمله موشکی گسترده ایران طی عملیات وعده صادق در آوریل گذشته(۲۵ فروردین) نیز نقش داشتند.
استارمر با محکوم کردن این اقدام مشروع ایران در دفاع از تمامیت ارضی و شهروندان خود گفت: عمیقا نگران قرار داشتن منطقه در وضعیتی خطرناک هستم. ما در کنار اسرائیل هستیم و حق آن برای دفاع از خود در قبال این تجاوز را به رسمیت میشناسیم.
او با نادیده گرفتن نقش اقدامات اسرائیل در ثباتزدایی از منطقه و درخواست از ایران برای متوقف کردن حملات خود مدعی شد: ایران به همراه نیروهای نیابتی خود مانند حزبالله، مدتها است که منطقه غرب آسیا را به خطر انداخته و نهتنها موجب به بار آمدن نابسامانی و ویرانی در اسرائیل، بلکه برای مردم لبنان و فراتر از آن شده است.
نخستوزیر انگلیس افزود: اشتباه نکنید، انگلیس تمام قد در قبال چنین خشونتی ایستاده است. ما از خواسته معقول اسرائیل برای امنیت مردم آن حمایت میکنیم.
استارمر شامگاه گذشته و همزمان با آغاز عملیات وعده صادق ۲ در حال مکالمه تلفنی با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی بود.
۱۵ دقیقه از مکالمه آن ۲ میگذشت که که نتانیاهو با مطلع شدن از آغاز حمله ایران، مجبور شد تماسش را قطع کند.
استارمر در این تماس بر اهمیت آتشبس در لبنان تاکید کرده بود.
حملات رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر به جنوب لبنان افزایش یافته است.
اعلام آمادگی روسیه برای رویارویی با آمریکا
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه عنوان کرد، سیگنالهای هشدار دهندهای که مسکو به واشنگتن ارسال میکند، نباید دست کم گرفته شود، چرا که این کشور خود را برای ورود به یک رویارویی طولانی مدت با آمریکا آماده میکند
ریابکوف بر این موضوع تاکید کرد که روسیه امکان ورود به یک رویارویی طولانی مدت با آمریکا را دارد و میتواند اقداماتی انجام دهد که در آستانه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هر گونه توهم شکلگرفته شده مبنی بر امکان بهبود روابط بین دو کشور را از بین ببرد.اظهارات اخیر ریابکوف، بیانگر صحبتهای ماه گذشته ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور آمریکاست که عنوان کرده بود، ایالات متحده در تلاش است تا به هر قیمتی سلطهاش را در جهان حفظ کند، ضمن اینکه به دنبال تحمیل شکست استراتژیک به روسیه است. ریابکوف با اشاره به این موضوع که نوعی اجماع دو حزبی ضد روسیه در آمریکا شکل گرفته است، عنوان کرد ما باید برای یک رویارویی طولانی با کشور آمریکا آماده شویم و به تمام معنا برای چنین اقدامی آماده هستیم. معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین اینطور بیان کرد: ما تمامی علائم هشدار دهنده را به دشمنان خود ارسال میکنیم تا که در این موقعیت ما را دست کم نگیرند. اگرچه روابط میان آمریکا و روسیه پس از پایان جنگ سرد شاهد فراز و نشیبهای بسیاری بوده است با این حال، از سال ۲۰۱۴ به این روابط ضربه جدی وارد شد. موضوعی که تحریمهای گسترده علیه روسیه را به همراه داشته و اکنون تحت تاثیر جنگ اوکراین شرایط وخیمتر شده است.
حمایتهای اقتصادی و نظامی کاخ سفید به کییف با انتقاد مقامات روسی مواجه شده است و واشنگتن به تشدید تنشها در جریان این جنگ متهم شده است. هفته گذشته نیز، پوتین دستور ایجاد تغییر در دکترین هستهای روسیه را داد و تحت تاثیر تهدیدات جدید غرب، قوانین جدیدی برای استفاده از تسلیحات هستهای پیشنهاد کرد.
- 10
- 2