پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳
۱۹:۲۴ - ۱۷ آبان ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۸۱۳۱۲
امنیتی و دفاعی

زلنسکی: امتیاز دادن به روسیه خودکشی برای اروپاست/ درخواست رهبران اروپایی از ترامپ برای حمایت از اوکراین

گفتگوی ترامپ با رهبر کره جنوبی درباره موضوع سربازان کره شمالی در روسیه/ جزئیات پیشنهاد ترامپ برای پایان جنگ اوکراین

دونالد ترامپ,گفتگوی ترامپ با رهبر کره جنوبی
یک رسانه آمریکایی اعلام کرد:  دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، در تماس تلفنی با یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی، درباره حضور نیروهای کره شمالی در روسیه گفتگو کرد.

به گزارش ایرنا، تارنمای میامی هرالد روز پنجشنبه به وقت محلی نوشت که رئیس جمهور منتخب آمریکا و رهبر کره جنوبی تلفنی در مورد مسائل کره جنوبی با کره شمالی و برنامه ریزی دیداری برای تاریخ آینده گفتگو کردند.

رهبر کره جنوبی گفت: "ما توافق کردیم که در آینده نزدیک با هم دیدار کنیم. من معتقدم فرصتی برای ملاقات در سال جاری وجود خواهد داشت."

رئیس جمهور کره جنوبی همچنین در مورد تغییر سیاست قبلی این کشور مبنی بر عدم ارائه تسلیحات به کشورهای درگیر بحث کرد.

آنچه ترامپ در رابطه با استقرار حدود ۸ تا ۱۲ هزار سرباز کره شمالی در خط مقدم روسیه انجام خواهد داد، ناشناخته است و بسیاری در این فکر هستند که او چگونه روابط خود را با کره شمالی و کره جنوبی هدایت خواهد کرد.

ترامپ پیشتر گفته بود که به جنگ در اوکراین «ظرف ۲۴ ساعت» پایان خواهد داد و به رابطه خود با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی افتخار کرده است.

رئیس جمهور منتخب آمریکا پیشتر گفته بود که تنش بین آمریکا و کره شمالی را «تا حد زیادی حل کرده است» و «به‌خوبی با کیم جونگ اون کنار می‌آید».

علیرغم اینکه ترامپ گفت از نظرش رهبر کره شمالی دلش برای او تنگ شده است، اما کره شمالی قبل از انتخابات گفته بود که "به حضور دوباره ترامپ در کاخ سفید اهمیت نمی دهد."

روابط ترامپ با کره جنوبی در اولین دوره ریاست جمهوری اش متفاوت بود. اگرچه اتحاد آمریکا و کره جنوبی حفظ شد، اما او گفت که آنها "با توسعه سلاح های هسته ای از خود محافظت خواهند کرد."

بر اساس گزارش مرکز پیشرفت آمریکا، ترامپ اضافه کرد که اگر کره جنوبی پول بیشتری برای دفاع «پرداخت » نکند، نیروهای کره شمالی از این کشور خارج خواهد شد.

***

پیشنهاد ترامپ برای پایان جنگ اوکراین رونمایی شد

رسانه آمریکایی با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری و وعده‌های انتخاباتی او در رابطه با خاتمه جنگ اوکراین حتی تا پیش از مراسم تحلیف، گزارش داد که اعضای تیم او در حال ارائه پیشنهاداتی در این خصوص هستند.

روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از متحدان ترامپ می‌نویسد این رئیس‌جمهور منتخب هنوز برنامه ویژه‌ای را تصویب نکرده است. برای مثال اینکه چطور قادر خواهد بود «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه را متقاعد کند تا با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین پای میز مذاکره بنشیند.

این روزنامه در گزارشی تاکید می‌کند: «درحالی‌که مشاوران ایده‌هایی را مطرح کرده‌اند، اما فقط رئیس‌جمهور منتخب است که تصمیم خواهد گرفت چگونه مسئله به این مهمی را حل‌وفصل خواهد کرد.»

یکی از دستیاران سابق شورای امنیت ملی ترامپ گفت: «هر کسی که فرقی نمی‌کند چقدر جایگاه ارشدی در میان متحدان و دستیاران ترامپ داشته باشد، ادعا کند دیدگاه متفاوتی یا جزئیات بیشتری را درباره حل‌وفصل جنگ اوکراین می‌داند، در واقع او اصلا نمی‌داند درباره چه چیزی صحبت می‌کند و درکی از این موضوع نمی‌تواند داشته باشد.»

اوکراین عضو ناتو نمی‌شود

این رسانه آمریکایی ابتدا به‌طور کلی این مسئله را برجسته می‌کند که سیاست‌های «دونالد ترامپ» درباره جنگ اوکراین با رویکرد «جو بایدن» که گفته بود تا زمانی که جنگ ادامه یابد، کمک‌های نظامی واشنگتن به کی‌یف برقرار خواهد بود، متفاوت است.

اولین ایده‌ای که به نقل از سه نفر از مقامات و مشاوران نزدیک به ترامپ گزارش شده، مسئله «عدم عضویت اوکراین در ناتو دست‌کم برای ۲۰ سال آینده» خواهد بود. در عوض، ایالات متحده به ارسال سلاح به اوکراین جهت «بازداشتن روسیه از حملات آتی» ادامه خواهد داد.

وال استریت ژورنال در ادامه می‌نویسد: «بر اساس این طرح، خط مقدم اساسا در جای خود قفل و متوقف می‌شود و هر ۲ طرف با یک منطقه غیرنظامی ۸۰۰ مایلی موافقت می‌کنند. اما هنوز مشخص نیست که چه کسی آن منطقه را کنترل خواهد کرد و طبق گفته‌های یکی از مشاوران، نیروی حافظ صلح نه از سوی آمریکا و نه از سوی نهادی مانند سازمان ملل در آنجا مستقر نخواهند شد.»

یکی از اعضای تیم ترامپ می‌گوید: «ما می‌توانیم آموزش و پشتیبانی ارائه دهیم البته ما مردان و زنان آمریکایی را برای تقویت صلح به اوکراین اعزام نمی‌کنیم و برای آن هزینه نخواهیم کرد زیرا این وظیفه لهستانی‌ها، آلمانی‌ها، انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها خواهد بود.»

طبق گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، این پیشنهادات بازتاب اظهارات پیشین «جی دی ونس» معاون ترامپ است که پیشتر در مصاحبه‌ای در ماه سپتامبر گفته بود: «توافق نهایی میان اوکراین و روسیه شامل یک منطقه غیرنظامی شده با استحکامات قوی که روس‌ها نتوانند مجددا حمله کنند، است.»

او همچنین پیشتر در برنامه «شاون رایان» تاکید کرد که اوکراین عضو ائتلاف ناتو نمی‌شود.

وال استریت ژورنال در پایان می‌نویسد: «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین که کشورش شدیدا به کمک‌های نظامی آمریکا وابسته است، شاید توسط ترامپ مجبور به نشستن پای میز مذاکره شود اما در عین حال باید با دیدگاهی در جامعه‌اش مقابله کند؛ دیدگاهی که واگذاری قلمروها را به عنوان تسلیم در برابر روسیه تلقی می‌کند.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین ضمن آن‌که گزارش روزنامه وال استریت ژورنال را «نامربوط و مبهم» خواند، گفت: «این گزارش بیشتر انتظارات و خواسته‌های وال استریت ژورنال است تا پیشنهادات دونالد ترامپ.»

وی افزود: «این گزارش نامربوط است و گزارش‌ها در این خصوص مبهم‌تر می‌شوند.»

***

زلنسکی: امتیاز دادن به روسیه خودکشی برای اروپاست

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین روز پنجشنبه و در نشستی با رهبران اروپایی در مجارستان از کسانی که خواهان پذیرش برخی خواسته‌های «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه توسط اوکراین هستند، انتقاد کرد.

زلنسکی گفت: «صدای‌های زیادی در خصوص لزوم تسلیم‌شدن در برابر پوتین، عقب‌نشینی و دادن امتیازات شنیده می‌شود. این برای اوکراین غیرقابل قبول و برای تمام اروپا خودکشی است.»

رئیس‌جمهور اوکراین برخی از رهبران اروپایی را به این متهم کرد که این کشور را «به زور به امتیاز دادن» به پوتین ترغیب می‌کنند.  او عنوان کرد که چنین چیزی باعث تشویق تهاجم بیشتر خواهد شد.

زلنسکی در جریان این نشست گفت: «ما به سلاح‌های بیشتر نیاز داریم، نه حمایت از مذاکرات. در آغوش گرفتن پوتین کمکی نمی‌کند. برخی از شما ۲۰ سال است که او را در آغوش گرفته‌اید و اوضاع تنها بدتر شده است.»

میزبان این نشست «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان است که بارها با حمایت غرب از کی‌یف مخالفت کرده است.

زلنسکی همچنین از اروپا خواست که پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، روابط قوی خود را با آمریکا حفظ کند.

***

نشست رهبران اروپایی درپی انتخاب ترامپ/ درخواست برای حمایت از اوکراین و پرهیز از جنگ تجاری

شارل میشل رئیس شورای اروپا امروز پنجشنبه در جمع حدود ۵۰ رهبر اروپایی دیگر در نشست بوداپست از دونالد ترامپ خواستند که به حمایت آمریکا از اوکراین ادامه دهد.

خبرگزاری رویترز نوشت، میشل با متهم کردن ضمنی روسیه و چین به «سلطه جویی» گفت: «آنها [آمریکایی‌ها] می‌دانند که وقتی با رژیم‌های سلطه‌جو درگیر می‌شویم، به نفعشان است که قاطعیت نشان دهند. اگر آمریکا در برابر روسیه ضعیف بود، چه معنایی برای چین داشت؟»

اورسولا فون‌درلاین رئیس کمیسیون اروپا نیز اظهار داشت: اکنون مسئولیت بر عهده اتحادیه اروپا است که متحد شود. هیچ کشور عضو اتحادیه اروپا به تنهایی نمی‌تواند چالش‌های پیش رو را مدیریت کند.

وی در مورد اوکراین نیز با متهم کردن روسیه گفت: «این به نفع همه ماست که مستبدان این جهان، پیام بسیار روشنی دریافت کنند که حق با کسی که قدرت دارد، نیست، بلکه حاکمیت قانون مهم است».

بر اساس این گزارش، بسیاری از رهبران اروپایی اعلام کردند که مشتاقانه منتظر همکاری با ترامپ هستند. ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان که میزبان این نشست بود، یکی از معدود متحدان نزدیک ترامپ در میان رهبران اروپایی است.

این در حالی است که دیگر رهبران اروپایی در مورد نگرانی‌های خود از جمله در مورد تجارت جهانی و رفتار تند ترامپ با متحدان خود، صریح بودند.

پتری اورپو نخست‌وزیر فنلاند نگرانی خود درباره چشم‌انداز یک جنگ تجاری را ابراز و تاکید کرد: «نباید اجازه داد که این جنگ اتفاق بیفتد. بیایید اکنون تلاش کنیم که بر سیاست آتی آمریکا و ترامپ تاثیر بگذاریم تا او خطرات موجود را درک کند».

خبرگزاری «رویترز» در گزارش خود پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را خبر خوبی برای اروپایی‌ها ندانست و نوشت: بازگشت ترامپ به کاخ سفید، اروپا را از نظر اقتصادی و سیاسی، متزلزل می‌کند.

رویترز با بیان اینکه رهبران اتحادیه اروپا امیدوارند ترامپ تمامی تهدیداتش را عملیاتی نکند، افزود: در صورتی که ترامپ این تهدیدها را اجرایی کند، اعضای اتحادیه اروپا به خاطر اختلافات عمیق داخلی، قادر به مقابله با شوک حاصل از آن نخواهند بود.

این رسانه انگلیسی زبان، جنگ احتمالی تعرفه ها علیه اروپا در حوزه اقتصادی و پایان دادن به حمایت نظامی از اوکراین در حوزه نظامی را ۲ پیامد مشخص پیروزی ترامپ برای اروپایی ها ارزیابی کرد.

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش